ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕΙΡΗΝΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Από το Δήμο Μουζακίου – Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «Αντίοχος 23» θα γίνει ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και από ώρα 11:00 έως 12:30. Αυτό το χρονικό διάστημα θα ηχήσουν οι σειρήνες και σε τοπικό επίπεδο. 

Επισημαίνεται στους πολίτες πως η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή σύγχυσης.

 

 5555555555.jpg - 26,46 kB

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜYΡΟΠΑΘΕΙΣ

Ο Δήμος Μουζακίου εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες σε όλους όσους προσέφεραν βοήθεια για τους πληγέντες συνανθρώπους μας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel».

Πιο αναλυτικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συλλογή απαραίτητων ειδών, τους:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΤΗΣ

 

ΤΣΙΓΚΑΣ Α.Ε

 

ΜΙΧΑΗΛ Α.Ε.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΘΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ, ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

 

CORDIA

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ («ΑΥΡΑ»)

 

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) ΕΥΒΟΙΑ

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ “Ο ΔΙΓΕΝΗΣ”

 

ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΦΩΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΦΩΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΟΚΡΙΔΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΩΣ

 

ΜΠΑΚΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ)

 

ΝΤΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε

 

SEASPIRE MARITIME INC. ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΗ

 

AVAX

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

“ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” ΕΤΑIΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΛΥΚΕΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΣΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ

 

GEMMA

 

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ – ΔΑΚ/ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΛ. ΧΩΡΙΟΥ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

JOHNSON AND JOHNSON

 

ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΘΗΝΑ

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

ΒΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει ο Δήμος και προς τους απλούς πολίτες για την εθελοντική η υλική βοήθειά τους αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες.

Υπογραμμίζεται ότι η ανταπόκριση απ’ όλη την Ελλάδα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών ήταν άμεση, πολύ συγκινητική και η βοήθεια που προσφέρθηκε, η οποία μάλιστα συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ανεκτίμητη.

 

 0000022211.jpg - 93,83 kB

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ - ΣΥΝ. ΤΡΙΓΩΝΑΣ - ΠΟΥΛΑΙΪΚΑ - ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Δρακότρυπας και των οικισμών Πουλαίϊκα, Κεραμαριό, Αϊ’ Γιάννης και Σπάθες – Κεραμαριό του Δήμου Μουζακίου, ότι από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση από την κεντρική υδρομάστευση στην θέση «Πόρος», προς την κεντρική δεξαμενή του οικισμού.

Επειδή το σύστημα ύδρευσης περιλαμβάνει μεγάλα μήκη οδεύσεων αγωγών με πολλές διακλαδώσεις προς τις διάφορες κεντρικές δεξαμενές για την εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών διαφόρων περιοχών, χρειάζεται χρόνος για να γεμίσουν οι δεξαμενές και να αποκατασταθεί η πίεση στα δίκτυα.

Δυστυχώς, με την έναρξη λειτουργίας των δικτύων προκύπτουν διαρκώς νέες βλάβες στα δίκτυα διανομής από τις δεξαμενές προς τις οικίες των καταναλωτών λόγω καθιζήσεων που έχουν υποστεί τα οδοστρώματα.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΘΟΛΟΤΗΤΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

Η Υπηρεσία θα προβεί σε καθαρισμούς των δεξαμενών ύδρευσης, καθώς και σε ρυθμίσεις της χλωρίωσης ώστε να διασφαλίζεται η απολύμανση του νερού, ενώ συγχρόνως γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι από πολλά σημεία των δικτύων ύδρευσης, για να εξεταστεί το νερό ως προς τις παραμέτρους που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. 

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, εργαζόμαστε εντατικά ώστε οι αναγκαίες παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν με τεχνική πληρότητα και αρτιότητα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από το Δήμο Μουζακίου – Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών ανακοινώνονται στους δημότες τα εξής:

Έχοντας υπόψη: α) τις προβλέψεις της ΕΜΥ για εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων από αύριο Δευτέρα (25/9/2023) και για 4 ημέρες, με τοπικές ισχυρές βροχοπτώσεις στην Θεσσαλία, μεταξύ αυτών και στο Δήμο Μουζακίου, β) τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και τις έκτακτες συσκέψεις που έγιναν από τα αρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, γ) το γεγονός ότι ο κυκλώνας «Daniel», που «χτύπησε» με πρωτοφανή σφοδρότητα ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας, έχει προξενήσει σημαντικές ζημιές στην περιοχή μας καθιστώντας την ευάλωτη. Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 24/9/2023, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μουζακίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Θεοφάνη Στάθη και αποφάσισε μεταξύ άλλων, λήψη διοικητικών, επιχειρησιακών και άλλων μέτρων, εξασφάλιση μηχανημάτων, ενώ έθεσε δημοτικές Υπηρεσίες, υπαλλήλους, λοιπό προσωπικό και τους εμπλεκόμενους φορείς σε πλήρη ετοιμότητα - επιφυλακή για διαρκή παρακολούθηση της επερχόμενης κακοκαιρίας και επέμβαση όπου κριθεί αναγκαίο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Για το λόγο αυτό ειδοποιούνται δημόσια και κατ’ ιδίαν, οι κάτοικοι που τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» και «κίτρινα» σε όλες τις πλημμυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες, ότι είναι υποχρεωμένοι να τα εγκαταλείψουν άμεσα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη από την πρώτη στιγμή που το επισήμαναν οι μηχανικοί της ΓΔΑΕΦΚ κατά τους ελέγχους καταλληλότητας που διενήργησαν.

2) Στους κατοίκους του Δήμου μας που διαμένουν σε περιοχή η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές η είναι κατολισθαίνουσα, συνιστάται η προληπτική απομάκρυνση από τα σπίτια για το 4ήμερο της κακοκαιρίας.

3) Για κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των παραπάνω, έχει προβλεφθεί η Μαθητική Εστία Μουζακίου, ή και αλλού αν χρειαστεί, με ευθύνη του Δήμου Μουζακίου.

4) Δημότες και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις διότι υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού από καταπτώσεις ή καθιζήσεις του εδάφους, αλλά και για σωματικές βλάβες, η και για τη ζωή τους.

5) Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και πεζών από τμήματα δρόμων που έχουν σημανθεί με προειδοποιητικές ταινίες κινδύνου, ιδιαίτερα στα ορεινά και σε άλλες κατολισθαίνουσες περιοχές του Δήμου.

6) Παρακαλούνται οι κάτοικοι να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς και να είναι από την πλευρά τους πιστή η τήρηση των οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και άλλων αρμόδιων Αρχών.

Περισσότερες οδηγίες για αυτοπροστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα, στην ιστοσελίδα της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, www.civilprotection.gov.gr

7) Για την μεταβολή των έκτακτων καιρικών φαινομένων ενημέρωση δίνεται στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ στην ιστοσελίδα της www.emy.gr

8) Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες: Αστυνομία στο «100», Πυροσβεστική στο «199», ΕΚΑΒ στο «166», αριθμός επείγουσας ανάγκης «112».

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΤΕ:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: 2445350107

ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: 6943218050

ΖΑΡΝΑΚΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: 6976222617

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ: 6987485410

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: 6977549441

 

264072836_459941172316966_3449156726792015577_n.jpg - 149,68 kB

 

 

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ 25, 26, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μετά από τη σημερινή (μεσημέρι Κυριακής 24/9/2023) σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης της Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά στην περιοχή μας 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2023, εξαιτίας αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

Κατόπιν αυτού γίνεται γνωστό ότι τα σχολεία στο Δήμο Μουζακίου θα παραμείνουν κλειστά αυτές τις ημέρες.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως και όλες οι δομές του Δήμου που σχετίζονται με παιδιά, (Ωδείο, Κλειστό Γυμναστήριο, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις ΚΔΑΠ κλπ).

ΙΣΧΥΡΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εφαρμόσει το συντομότερο, ισχυρό «πακέτο» μέτρων στήριξης και οικονομικής ανακούφισης των πλημμυροπαθών του Δήμου.

Τα μέτρα εξειδικεύονται ως εξής:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

·        Μηδενικά τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για ένα έτος, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Daniel» με έναρξη ισχύος από 1η Σεπτεμβρίου 2023.

 

·        Απαλλαγή για ένα έτος, από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν.

 

·        Απαλλαγή για ένα έτος από τα τέλη άρδευσης.

 

·        Αναστολή είσπραξης για ένα έτος, μισθωμάτων από δημοτικά καταστήματα και δημοτικές αγροτικές εκτάσεις στους πληγέντες.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

 

·        Πρόσβαση όλων των πλημμυροπαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

·        Απαλλαγή από δίδακτρα για παιδιά πλημμυροπαθών οικογενειών που φοιτούν, η θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ/ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ/Α ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΓΔΑΕΦΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΔΑΕΦΚ. ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ.

 

000000000123.jpg - 87,39 kB

 

 

 

 

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9/2023

Από το Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο, θα ανοίξουν κανονικά ώστε να υποδεχθούν εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 294443695_422079173207908_4324382559227546407_n.jpg - 319,65 kB

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023, βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα arogi.gov.gr που δημιούργησε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την υποβολή αιτήσεων πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες του κυκλώνα «Daniel».

Ειδικότερα, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, ιδιοκτήτες ακινήτων για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, νοικοκυριά για να λάβουν ενίσχυση για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικών κοινών αποφάσεων των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά περίπτωση (ΦΕΚ Β΄ 5404, Β΄5405, Β΄5406/11.09.2023).

Για την καταβολή των ενισχύσεων ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Δηλαδή, μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα όλοι οι πληγέντες από αυτούς τους νομούς. Δεν αφορά συγκεκριμένες περιοχές. Αφορά τους πληγέντες σε όλο το εύρος του κάθε νομού.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

 

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ, ΟΛΙΚΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΒΛΟΧΟΣ, ΨΑΘΟΧΩΡΙ, ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΣΤΡΙΤΣΑ, ΚΟΣΚΙΝΑΣ, ΚΟΡΔΑ, ΜΑΡΑΘΕΑ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΝΑ, ΟΡΦΑΝΑ, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΦΥΛΛΟ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΜΑΓΟΥΛΑ, ΚΡΑΝΙΑ, ΚΥΨΕΛΗ, Ν.ΙΚΟΝΙΟ, ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ, ΕΡΜΗΤΣΙ, ΓΟΡΓΟΒΗΤΕΣ, ΜΑΡΚΟ.

Η μέριμνα αυτή περιορίζεται στα εξής:

·        Δεν απαιτείται αυτοψία για να καταβληθεί η αποζημίωση για την οικοσκευή και για τις πρώτες ανάγκες.

·        Υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία για να άμεση καταβολή της αποζημίωσης, χωρίς να απαιτείται η αίτηση στην πλατφόρμα.

Η μέριμνα δεν αφορά το ποσό που καταβάλλεται. Δηλαδή, 6.600 ευρώ καταβάλλονται σε έναν δικαιούχο ενός χωριού που επλήγη ολικώς. Και 6.600 ευρώ θα καταβληθούν και σε έναν δικαιούχο που έχει πληγεί σημαντικά σε μία άλλη περιοχή, πέρα των συγκεκριμένων χωριών. Απλώς, σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται αυτοψία από τα αρμόδια κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που επικουρούνται και από στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Κλιμάκια που βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο, έχοντας πραγματοποιήσει  χιλιάδες αυτοψίες και καταγραφές ζημιών σε σπίτια και κτίρια.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ

 

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΑΝΝΑ ΚΩΛΕΤΤΑ (ΤΗΛ. 2445350107) ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΨΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΔΑΕΦΚ.

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΛΩΣΗ (ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΔΑΕΦΚ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΔΑΕΦΚ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ: (arogi.gov.gr).

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ «DANIEL», ΚΑΘΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΨΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΗΓΕΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ.

ΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ. ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΤΟΣΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΟΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟ ΕΓΓΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ.

Ειδικότερα, για τα μέτρα στήριξης πλημμυροπαθών από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπάρχει η παρακάτω ενημέρωση:

 

ΠΡΩΤΗ ΑΡΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

 

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για σοβαρές υλικές ζημιές και 4.000 ευρώ για πολύ σοβαρές υλικές ζημιές σε στοιχεία του ενεργητικού.

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς -με την εξαίρεση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων- αλλά συμπεριλαμβανομένων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, που έχουν πληγεί και  βρίσκονται στις ως άνω περιοχές.

Για τη χορήγηση της ενίσχυσης, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία που υποβάλλονται στην οικεία περιφέρεια για εκτίμηση και καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής.

Το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε επιχείρηση συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας.

Θα ακολουθήσει το τελικό ποσό της επιχορήγησης για την κάλυψη μέρους των ζημιών στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τις επιτροπές κρατικής αρωγής των Περιφερειών, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτών, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες με υψηλές ταχύτητες.

 

ΠΡΩΤΗ ΑΡΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

 

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί βαριές βλάβες που τις καθιστούν επικίνδυνες για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπες ή ολοσχερώς κατεστραμμένες («ΚΟΚΚΙΝΟ»), ή σε 5.000 ευρώ, για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες που τις καθιστούν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ»).

Δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κατοικιών και λοιπών μη επαγγελματικής χρήσης κτιρίων, που υπέστησαν βλάβες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις ως άνω περιοχές, για τα ακίνητα για τα οποία πρόκειται να υποβάλουν και αιτήσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Κατά την αίτηση προσυμπληρώνονται τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις ως άνω περιοχές, από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από την τελευταία δήλωση Ε9 και σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην ΚΥΑ.

Κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει να επισυναφθεί και το αντίστοιχο δελτίο ή Έκθεση ή Πρωτόκολλο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία των δελτίων επανελέγχου και τις εκθέσεις αυτοψίας της ΓΔΑΕΦΚ για το χαρακτηρισμό των κτηρίων.

Το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών, θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και θα χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων, η οποία θα αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, τόσο για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε περίπτωση που ο λαβών την ενίσχυση υποβάλει ψευδή δήλωση ή δεν υποβάλει σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες ή δεν κριθεί τελικά δικαιούχος ή το ποσό που δικαιούται είναι μικρότερο, προβλέπεται η επιστροφή του συνολικού ποσού ή του υπερβάλλοντος ποσού στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ

 

Το ύψος της ενίσχυσης για απλές επισκευαστικές εργασίες ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής κυμαίνεται από 2.000 ευρώ ως 6.000 ευρώ για κύρια κατοικία, ανάλογα με την καταγραφή της σοβαρότητας των ζημιών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΔΑΕΦΚ, ενώ για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, ανέρχεται στα 600 ευρώ για κύρια κατοικία. Αθροιστικά το ποσό των ενισχύσεων διαμορφώνεται από 2.600 ευρώ ως 6.600 ευρώ ανά κύρια κατοικία.

 

Αναλυτικά, το ύψος των ενισχύσεων ανέρχεται σε:

 

- 6.600 ευρώ αθροιστικά, όταν το ακίνητο (i) έχει ελεγχθεί από τη ΓΔΑΕΦΚ και έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση («ΚΟΚΚΙΝΟ») ή (ii) έχει ελεγχθεί από τη ΓΔΑΕΦΚ και έχει κριθεί προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ»), ή (iii) έχει υποστεί ελαφρές βλάβες αλλά η οικοσκευή έχει υποστεί μεγάλες ζημιές,

- 4.600 ευρώ αθροιστικά, όταν το ακίνητο έχει ελαφρές ζημιές και η οικοσκευή έχει υποστεί μεσαίες ζημιές,

- 2.600 ευρώ αθροιστικά, όταν το ακίνητο έχει ελαφρές ζημιές και η οικοσκευή έχει υποστεί μικρές ζημιές.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ), ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 6.600 ΕΥΡΩ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ 3.300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΔΑΕΦΚ.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι φυσικά πρόσωπα – νοικοκυριά που έχει πληγεί η κατοικία τους, είτε έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία είτε είναι μισθωτές (με εξαίρεση τους μισθωτές των βραχυχρόνιων μισθώσεων) είτε η κατοικία τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν (εφόσον υπάρχει δήλωση μίσθωσης).

Η αίτηση αποτελεί μέρος της συνολικής αίτησης που υποβάλλεται ταυτόχρονα και για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Ειδικά για μακροχρόνια μισθωμένα ακίνητα ή ακίνητα υπό δωρεάν παραχώρηση, η χορήγηση των ενισχύσεων γίνεται με βάση την αίτηση που υποβάλλει ο ιδιοκτήτης - εκμισθωτής για το ακίνητο, ως δικαιούχος της στεγαστικής συνδρομής. Στη συνέχεια, ο μισθωτής ή παραχωρησιούχος, ως δικαιούχος της αποζημίωσης για την οικοσκευή, ενημερώνεται αυτοματοποιημένα προκειμένου να αποδεχθεί τη σχετική αίτηση και να συναινέσει στην επεξεργασία και διαβίβαση των απαραίτητων στοιχείων ώστε στη συνέχεια να καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο.

Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση των ενισχύσεων, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία της ΓΔΑΕΦΚ.

 

ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ

 

Άλλα μέτρα κρατικής αρωγής που ισχύουν η θα ισχύσουν, μετά την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων είναι:

 

1.     Καταβολή σε συνεργασία με τους Δήμους, (α) προσαύξηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία σε νοικοκυριά που έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους, και (β) οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ, σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

2.     Παρέχεται, στις οριοθετημένες περιοχές που επλήγησαν, επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πλημμύρες. Η επιδότηση προσωρινής στέγασης αφορά τις περιπτώσεις που η πρώτη κατοικία έχει κριθεί ακατάλληλη και πρέπει να επισκευαστεί ή να ανακατασκευαστεί. Χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας που διέμεναν στην πληγείσα κατοικία, θα κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα και θα δίδεται έως δύο (2) χρόνια στους ιδιοκτήτες και για έξι (6) μήνες στους ενοικιαστές. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες εντός τριών (3) μηνών από την έκδοση της σχετικής απόφασης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, για τη χορήγηση της επιδότησης, επιλέγοντας είτε την επιδότηση ενοικίου, είτε την επιδότηση συγκατοίκησης - η εκδοχή αυτή αφορά τις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος φιλοξενείται σε κατοικία συγγενικού ή φιλικού προσώπου για τις παραπάνω χρονικές περιόδους. Πρέπει να σημειωθεί ότι ως ημερομηνία έναρξης της επιδότησης ορίζεται είτε η ημερομηνία έναρξης της συγκατοίκησης, είτε η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που αναγράφεται στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.

3.     Παρατείνεται η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) και του Επιδόματος Στέγασης. Οι δικαιούχοι που επλήγησαν από τις πλημμύρες δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Ειδικότερα, παρατείνονται για τρεις μήνες οι εγκριτικές αποφάσεις του Επιδόματος Στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η ισχύς των οποίων έληγαν τον Σεπτέμβριο και για δύο μήνες παρατείνονται οι εγκριτικές αποφάσεις των ανωτέρω προγραμμάτων η ισχύς των οποίων λήγει τον Οκτώβριο.

4.     Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών, θα χορηγηθεί αναστολή της πληρωμής των εκκρεμών και βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων, ως και έξι (6) μήνες γενικά για τις περιοχές που έχουν πληγεί καθολικά, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομική ζωή των περιοχών, και στοχευμένα για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πιστοποιημένα έχουν πληγεί στις λοιπές περιοχές.

5.     Δύναται να παρασχεθεί αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληγέντων από τις πλημμύρες, για έξι μήνες. Η αναστολή αφορά στοχευμένα τις επιχειρήσεις που είναι πληγείσες και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους. Ειδικότερα, η αναστολή καταλαμβάνει, ιδίως, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή. Κατά το χρονικό διάστημα του εξαμήνου, αναστέλλονται και οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Η αναστολή αφορά τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής.

6.     Τα κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών και έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα ή προσωρινά ακατάλληλα για χρήση, καθώς και τα αγροτεμάχια που έχουν καταστραφεί, δύναται να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ για μία τριετία, με την προϋπόθεση ότι κατά τον χρόνο αυτόν η κυριότητα ή το εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο ανήκει στον υπόχρεο σε φόρο του έτους αυτού. Ειδική μέριμνα, ως προς το εύρος της κάλυψης του μέτρου, θα ληφθεί για τις περιοχές που έχουν πληγεί καθολικά από τις εκτεταμένες πλημμύρες.

7.     Παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε διαδικασία ρύθμισης και αναστολής ασφαλιστικών εισφορών, ως και έξι (6) μήνες γενικά για τις περιοχές που έχουν πληγεί καθολικά, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομική ζωή των περιοχών, και στοχευμένα για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πιστοποιημένα έχουν πληγεί στις λοιπές περιοχές.

8.     Ενεργοποιείται το ειδικό σχήμα στήριξης της απασχόλησης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, με τη παροχή δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας και χορήγησης αντίστοιχου επιδόματος, ύψους 534 ευρώ, προς τους εργαζόμενους των πληγεισών επιχειρήσεων για ένα τρίμηνο. Το μέτρο αφορά στοχευμένα τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις.

 

      ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ

 

      Να σημειωθεί οτι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταβολή κρατικής αρωγής για την αντικατάσταση οικοσκευής και την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών πληγέντων από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023 σε διάφορες περιοχές. Ειδικότερα, καταβλήθηκαν 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 φυσικά πρόσωπα, που αντιστοιχούν σε 4.377 νοικοκυριά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, 2.653 φυσικά πρόσωπα (2.591 νοικοκυριά) έλαβαν 15,2 εκατ. ευρώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, 1.280 φυσικά πρόσωπα (1.261 νοικοκυριά) έλαβαν 7,4 εκατ. ευρώ, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, 537 φυσικά πρόσωπα (525 νοικοκυριά) έλαβαν 3,1 εκατ. ευρώ.

 

Οι συγκεκριμένες πληρωμές αφορούν περιπτώσεις δικαιούχων με κύρια κατοικία που βρίσκεται σε περιοχές που έχουν πληγεί ολικώς από τις πλημμύρες, όπως προέκυψαν μετά από συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, με την καταβολή της ενίσχυσης να έχει πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης στο arogi.gov.gr, και ύστερα από διασταύρωση της ΑΑΔΕ που διαθέτει τα σχετικά στοιχεία, με τους ελέγχους και τις περαιτέρω διασταυρώσεις για τις εν λόγω περιπτώσεις να ακολουθούν τις επόμενες ημέρες σε συνέχεια και των σχετικών αυτοψιών.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ arogi.gov.gr, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΤΥΧΟΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ Η ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ, ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

 

     

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ανακοινώσεις προς ενημέρωση των πολιτών εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δ. Μουζακίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.), για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο πόσιμο νερό των δικτύων ύδρευσης των οικιστικών συγκροτημάτων Μουζακίου, Μαυρομματίου και Τοπικών Κοινοτήτων, μετά την καταστροφική επέλαση του κυκλώνα «Daniel» από την περιοχή μας.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΑ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Η ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΕΦΙΚΤΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου αναφέρουν τα εξής:

 

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου έχει προβεί σε όλες τις επανορθωτικές ενέργειες στην αλυσίδα υδροδότησης (αντλιοστάσια – δεξαμενές – εσωτερικά δίκτυα) για την αποκατάσταση της θολότητας του νερού, από το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Μουζακίου.

Έχει πραγματοποιηθεί επισταμένος έλεγχος σε γεωτρήσεις - δεξαμενές, στις οδεύσεις των εξωτερικών υδραγωγείων προς τις δεξαμενές ύδρευσης, στους τροφοδοτικούς αγωγούς διανομής από τις δεξαμενές προς τον οικισμό και δεν εντοπίστηκαν διαρροές, ώστε να υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του νερού.

Το νερό είναι πλέον  διαυγές, ενώ συγχρόνως έχει ελεγχθεί και η συγκέντρωση του υπολειμματικού χλωρίου στο νερό, για την διασφάλιση της απολύμανσης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΦΟΒΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

 

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ (ΣΥΝ.Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ, ΓΕΛΑΝΘΗΣ

 

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τα δίκτυα ύδρευσης των Κοινοτήτων ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ (ΣΥΝ.Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ, ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ, ΓΕΛΑΝΘΗΣ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τους μικροβιακούς δείκτες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

 

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΚΑΠΠΑ, ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ, ΛΟΞΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ

 

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τα δίκτυα ύδρευσης των Κοινοτήτων ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΚΑΠΠΑ, ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ, ΛΟΞΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τους μικροβιακούς δείκτες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

 

ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ, ΚΡΑΝΙΑΣ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ

 

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τα δίκτυα ύδρευσης των Κοινοτήτων ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ, ΚΡΑΝΙΑΣ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τους μικροβιακούς δείκτες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΠΟΣΙΜΟ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΥΝΗΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού συνεχίζεται από το Δήμο Μουζακίου – Δ.Ε.Υ.Α.Μ., ώστε να περιλάβει όχι μόνο μικροβιακούς δείκτες, αλλά και πληθώρα φυσικο-χημικών παραμέτρων που είναι πάντα τεχνικά ζητούμενα σε έλεγχους πόσιμου νερού.

Επισημαίνεται ότι, οι έλεγχοι της ποιότητας νερού θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με διενέργεια νέων δειγματοληψιών την ερχόμενη εβδομάδα και συνεχή παρακολούθηση της συγκέντρωσης του υπολειμματικού χλωρίου για την διασφάλιση της απολύμανσης στα δίκτυα ύδρευσης.294843298_363378159206573_7950621424260201256_n.jpg - 232,74 kB