ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (23/04) Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στο Μουζάκι πρόκειται να παρευρεθεί αύριο Τρίτη (23/04), ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία μετά τον Daniel, ενώ θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

Μουζάκι: 17/04/2024

Αριθ. Πρωτ.:

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Σύμφωνα με την ΦΕΚ 3475/τ.Β΄/24-5-2023 (αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019)  και σύμφωνα με την άριθμ.15043 οικ. Φ.701.1/19-3-2024 κοινοποίηση ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος  και ενέργειες αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον Δασικών εκτάσεων, ενημερώνονται οι Δημότες του Δήμου Μουζακίου, που είναι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις καθώς και εντός ακτίνας (300) μέτρων από αυτές ή βρίσκονται μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών υποχρεούνται:

 

 

 

 

 

  • Να προβούν σε σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση με τα συνοδευτικά τους στοιχεία από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή έως την 10/05/2024. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υποβάλλει την δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας μέχρι την 10/6/2024.

 

 

 

 

 

 

 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, επιβάλλονται κυρώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων  διοικητικές και ποινικές. Τα διοικητικά πρόστιμα αποτελούν έσοδο του οικείου Δήμου όπως προβλέπονται στο ΦΕΚ 3475/τ.Β΄/24-05-2023 αρθρ.3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ α.α.

 

 

 

 

 

ΣΚΡΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ EΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

(Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.)

ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Λ. Κηφισίας 37-39 Μαρούσι, Τ.Κ. 151 23

Τηλ: 213.204.7744,5,6,7

e-mail: eskedik.unit3@psnet.gr

 

 

 

 

 

 ΘΕΜΑ: «Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα»

 

ΣΧΕΤ: α) Η υπ’ αριθ. 29190 οικ. Φ.109.1/20-07-2020 (Β΄ 3005) Απόφαση Γ.Γ.Π.Π.

 

β) Η υπ’ αριθ. A2033/18-10-2022 Εγκύκλιος «2η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης»

 

 

 

 1. Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το υπ’ αριθ. 09/18-04-2024 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από την Παρασκευή 19-04-2024.

 

2. Σύμφωνα με την ανωτέρω (β) σχετική, το παρόν αποτελεί το διαβιβαστικό έγγραφο του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ καθώς και το ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, που εκδίδεται από το ΕΣΚΕΔΙΚ/ΜΕΦ (Unit 3) στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για το συντονισμό του έργου Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις φάσεις του κύκλου των καταστροφών και απειλών (άρθρο 30, παρ 2α΄ του Ν.4662/2020), προκειμένου οι Φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω επιδείνωσης του καιρού, να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας.

 

Επισυνάπτεται: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ α.α. 09/18-04-2024

 

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/04)  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, η ενημερωτική δράση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μουζακίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος ΔΣ Μουζακίου κ. Φανή Δασκάλου, οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, κ. Κώστας Σκρέτας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης ευχαρίστησε τους Εισηγητές της ΑΝΚΑ για τη συνεργασία, αλλά και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας για την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης.

Μεταξύ άλλων ο κ.Στάθης τόνισε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης, ενώ δήλωσε χαρούμενος για τη δημιουργία της Επιτροπής Ισότητας καθώς μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να διοργανώσει δύο δράσεις πολύ ενδιαφέρουσες για τους πολίτες.

«Είμαι χαρούμενος για τη συγκεκριμένη δράση αφού η ενημέρωση είναι πάντα ένα χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους. Θέλω να ευχαριστήσω την Αναπτυξιακή Καρδίτσας που στέκεται δίπλα μας και όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα ήθελα ακόμη να δώσω τα εύσημα στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μουζακίου και στην πρόεδρο κ.Φωτίου Ιουλία, αφού μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έχουν διοργανώσει δύο πολύ σημαντικές δράσεις. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις αποδεικνύουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει παρόν αλλά και μέλλον», ανέφερε ο Δήμαρχος κ.Θεοφάνης Στάθης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι Εισηγητές της Εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον κ.Βασίλη Μπέλλη και ενημέρωσαν τους πολίτες για τις υπηρεσίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που προσφέρει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, αλλά και για τα νέα επιδοτούμενα επιχειρηματικά προγράμματα.

4 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων! Υιοθετήστε έναν τετράποδο φίλο

Αγαπήστε άφοβα υιοθετήστε υπεύθυνα!

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Μουζακίου απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, προσφέροντας ένα νέο «σπίτι» σε κάποιον τετράποδο φίλο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αδέσποτοι σκύλοι που δίνονται για υιοθεσία είναι στειρωμένοι, εμβολιασμένοι και αποπαρασιτωμένοι.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ 

ΦΡΙΝΤΑ

Η Φρίντα  είναι 3 χρονών και 15 κιλά, εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη και στειρωμένη.  Θα δοθεί με όλες τις αιματολογικές εξετάσεις και τα τεστ , CHIP 990000011610593.

ΡΟΞΥ

Η Ρόξυ είναι 1.5 χρονών και 17.5 κιλά, εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη και στειρωμένη.  Θα δοθεί με όλες τις αιματολογικές εξετάσεις και τα τεστ , CHIP 990000010492863.

ΡΟΚΟ

Ο Ρόκο είναι 5 χρονών και 35 κιλά, εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος και στειρωμένος.  Θα δοθεί με όλες τις αιματολογικές εξετάσεις και τα τεστ , CHIP 990000010492871.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο Αχιλλέας  είναι 5 χρονών και 28 κιλά, εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος και στειρωμένος.  Θα δοθεί με όλες τις αιματολογικές εξετάσεις και τα τεστ , CHIP 992000001209498.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Για έκτακτη δια περιφορας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                    Μουζάκι  2/4/2024

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                      Αριθ. Πρωτ: 3608

Πληροφορίες: Μούντζια Ουρανία

τηλ. 24453-50136

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η Σ  Η

Για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                         Προς: 1.τον κ. Δήμαρχο,

                                                                   2.τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

                                                                   3.τους κ.κ. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, για θέματα αρμοδιότητάς των.

                                                                                                    Έδρες τους     

                                                                                                            

                Καλείσθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 5  του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/07-06-2010), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 184, παρ. 1 του Ν. 4635/2019 και του άρθρου 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/Α΄/9-7-2022) που θα γίνει στις 3/4/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 πμ. -12:00μ

την παρούσα πρόσκληση που σας κοινοποιείται σήμερα Τρίτη 2/2/2024 και ώρα 14:00μ.μ. σας αποστέλλεται ειδικό έντυπο ψηφοφορίας και εισήγηση των θεμάτων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη απαρτίας αποτελεί η συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων  (2/3) των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ήτοι: 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος οφείλεται σε χρονικές προθεσμίες και σε ειδικές συνθήκες, και πιο συγκεκριμένα στο γεγονός ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης δημοτικού κτιρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτoυργία του νέου ΚΥ Μουζακίου, καθώς το παλιό καταστράφηκε από τη θεομηνία του ΙΑΝΟΥ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλείσθε να καταθέσετε το ειδικό έντυπο ψηφοφορίας, που θα φέρει και το ονοματεπώνυμό σας, την Τετάρτη 3/4/2024 και ώρα 11:00 πμ. -12:00μ είτε ηλεκτρονικά στο email o.mountzia@mouzaki.gr, είτε στη γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου (κ. Mούντζια Ουρανία) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2445350136. 

 

1

Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2024

Εισηγητής: ΤΑΜΠΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

 

                    Η  Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

                                                                                    ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΦΑΝΗ

Δήμος Μουζακίου και διαχείριση αδέσποτων ζώων

”Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού”

Oι βασικοί άξονες της δημοτικής δράσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αφορούν:

  1. τον εντοπισμό και την περισυλλογή 

  2. τη στείρωση, την αποπαρασίτωση και τον εμβολιασμό 

  3. την καταγραφή και τη σήμανση με μικροτσίπ  των στειρωμένων και εμβολιασμένων ζώων 

  4. την επανένταξη στο αρχικό περιβάλλον ή την υιοθεσία

Ο Δήμος με την πολύτιμη αρωγή φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών πολιτών, αναθέτει την περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων ζώων στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους.

Τα ζώα μεταφέρονται στα κτηνιατρεία, όπου εξετάζονται, αποπαρασιτώνονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται. Όσα υποβάλλονται σε στείρωση ή σε  άλλη χειρουργική επέμβαση μετά την ανάρρωσή τους επανατοποθετούνται στο αρχικό τους περιβάλλον, όπως ο νόμος ορίζει, ή, αν αυτό καταστεί εφικτό, δίνονται για υιοθεσία.

Για όσα ζώα διαπιστωθεί κτηνιατρικά ότι είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα ή πάσχουν από χρόνια και ανίατα νοσήματα ή είναι ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν, αποφασίζει γι’ αυτά αρμόδια πενταμελής επιτροπή, σύμφωνα με τον νόμο.

Επιπλέον, ο Δήμος εξακολουθεί να προβαίνει σε δωρεά τροφών και φαρμακευτικού υλικού για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, χορηγώντας επιπλέον και τις ειδικές ταΐστρες, που τοποθετούνται στις δημοτικές ενότητες σε συνεργασία με τους εθελοντές φιλόζωους.

Αναφορικά με τα κατοικίδια, η Ελληνική Αστυνομία είναι η μόνη αρμόδια να παρέμβει σε περιπτώσεις κακοποίησης (μόνιμα δεμένα, απροστάτευτα από καιρικές συνθήκες ή άλλους κινδύνους, θύματα ξυλοδαρμού ή βίαιης εκπαίδευσης κ.ά.).

 
Καθαρισμός οικοπέδων

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

Μουζάκι: 01/04/2024

Αριθ. Πρωτ.:

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Σύμφωνα με την αριθμ.18851 οικ.Φ.700.20 –ΦΕΚ 2549/τ.Β΄/19-4-2023 και σύμφωνα με την άριθμ.20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενημερώνονται οι Δημότες του Δήμου Μουζακίου, που είναι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, υποχρεούνται:

 

  • Να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως και την 30η Απριλίου έκαστου έτους και  την συντήρηση αυτού καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

 

 

 

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

 

 

 

1)Την υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή κτίσμα.

 

2)Απομάκρυνση της καύσιμης ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

 

3)Αποκλάδωση της πάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξης της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

 

4)Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

 

5)Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.    

 

 

 

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των παραπάνω υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείριση τους.

 

 

 

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, ο Δήμος μας, σύμφωνα με τα αναφερόμενα  της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006,Α’114), τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021/28-04-2021 και τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της Πυροσβεστικής Διάταξης 20/2023/19-04-2023 του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

 

  1. Να επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου κάθε ιδιοκτήτη (με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ),
  2. Να  βεβαιώσει εις βάρος τους την ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ α.α.

 

 

 

 

 

ΣΚΡΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Σε ελέγχους και επιβολή αυστηρών προστίμων θα προβούν οι Αρμόδιες Αρχές σε παραβάτες που δεν τηρούν τη νομοθεσία 4830/2021 του άρθρου 9 στην Εφημερίδα Κυβερνήσεως, περί ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα κτηνοτρόφοι, κυνηγοί και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς θα πρέπει να γνωρίζουν αυστηρά τη νομοθεσία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές στο Δήμο Μουζακίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία 4830/2021 άρθρο 9, ο ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς υποχρεούται:

·        Να στειρώσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς του, εφόσον είναι σκύλος ή γάτα, εντός έξι (6) μηνών από την απόκτησή του εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός (1) έτους. Σε περίπτωση απόκτησης ζώου κάτω του ενός (1) έτους, η στείρωση λαμβάνει χώρα μέσα στους έξι (6) πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση του πρώτου (1ου) έτους.

 

·        Να μεριμνά για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου, εφόσον αυτός προβλέπεται, και την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου, εφόσον διαθέτει.

 

·        Να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου συντροφιάς.

 

·        Να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του.

Εκτός από τις υποχρεώσεις των παρ. 1 και 2, ο ιδιοκτήτης σκύλου επιπλέον:

·        Μεριμνά να γίνεται ο περίπατος του σκύλου πάντα με συνοδό.

 

·        Οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

 

·        Για την αποφυγή ατυχημάτων, υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει τον σκύλο του δεμένο με λουρί και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για οποιονδήποτε συνοδό του ζώου. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει για την κίνηση του σκύλου εντός πάρκων ζώων.

 

·        Απαγορεύεται η αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς ή από άλλο πρόσωπο ή από κτηνίατρο, χωρίς κτηνιατρική γνωμάτευση που βεβαιώνει την αναγκαιότητα της αφαίρεσης και εντολή αρμόδιου εισαγγελέα. Σε κάθε επίσκεψη επαναληπτικού εμβολιασμού στον κτηνίατρο, ελέγχεται η λειτουργία του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης και, εφόσον έχει παύσει να λειτουργεί, τοποθετείται νέο.

 

·        Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή σε κάθε άλλη μετακίνησή του μαζί με τον σκύλο του για τον σκοπό αυτόν, υποχρεούται να φέρει μαζί του το διαβατήριο του σκύλου του ή εκτυπωμένο αντίγραφο του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου.

 

·        Αφαιρείται για δύο (2) έτη η άδεια κυνηγιού από κυνηγό, του οποίου ο σκύλος που χρησιμοποιείται στο κυνήγι δεν έχει σημανθεί, καταχωρηθεί στο ΕΜΖΣ και στειρωθεί ή για τον οποίο δεν έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυ- σης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς του άρθρου

 

·        Ομοίως, η άδεια κυνηγιού αφαιρείται οριστικά, αν ο κυνηγός έχει εγκαταλείψει ζώα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ή άμεσους απογόνους αυτών. Τα μέσα μεταφοράς του κυνηγετικού σκύλου είναι κατάλληλα, ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 9441Τεύχος A’ 169/18.09.2021 με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό και ικανοποιούν τις φυσιολογικές ανάγκες του ζώου.

Οι κτηνοτρόφοι που έχουν στην κατοχή τους ζώα θα πρέπει να:

·       Σημαίνουν, να καταγράφουν, να στειρώνουν και να εμβολιάζουν τα ζώα συντροφιάς τους δωρεάν στα κτηνιατρεία των δήμων ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των δήμων που παρέχουν κτηνιατρικές υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Από το Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου έχει ως εξής:

23η  Μαρτίου ημέρα Σάββατο

1.           Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, Τραπεζών και οικιών από την ογδόη πρωινή της 23-03-2024 έως τη δύση του ηλίου της 23-03-2024.

2.           Ομιλίες στα σχολεία σε ειδική συγκέντρωση μαθητών την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.

24η  Μαρτίου ημέρα Κυριακή

1.        Φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου 2024.

2.        To απόγευμα της Κυριακής και μέχρι τις 8:00 μ.μ. τα μεγάφωνα του Δήμου θα μεταδίδουν δημοτικά και πατριωτικά τραγούδια.

25η  Μαρτίου ημέρα Δευτέρα

1.        Ώρα 7:30π.μ. Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών με τη μέριμνα των Ιερέων.

2.        Ώρα 8:00 π.μ. Θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου.

3.        Ώρα 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου. Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ.Βασιλική Νάκου.

Στη συνέχεια λαός, Αρχές, Σχολεία και Σύλλογοι θα μεταβούν στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση.

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή, η φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει προς τιμή των πεσόντων  και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους:

1.        Δήμαρχο Μουζακίου

2.        Εκπρόσωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας

3.        Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης

4.        Πρόεδρο Τοπικής  Κοινότητας Μουζακίου

5.        Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου

6.        Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου

7.        Λύκειο Μουζακίου

8.        ΕΠΑΛ Μουζακίου

9.        1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

10.      1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

11.      2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

12.      Εκπρόσωπο του Συλλόγου Πολυτέκνων Μουζακίου

13.      Εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου

14.      Εκπρόσωπο του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μουζακίου

15.      Εκπρόσωπο του Λαογραφικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»

16.      Εκπρόσωπο του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου.