Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πρόγραμμα σταδιακής επανυποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης αναδιαμορφώνεται, όπως αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα. Οι επανυποβολές των αιτήσεων μοιράζονται στους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο κατά σειρά παλαιότητας.

 

 

Μήνας Έγκρισης

Μήνας Αρχικής Επανυποβολής

Μήνας Επανυποβολής

Σεπτέμβριος 2019

Μάρτιος 2020

Μάιος 2020

Οκτώβριος 2019

Απρίλιος 2020

Ιούνιος 2020

Δεκέμβριος 2019

Ιούνιος 2020

Νοέμβριος 2019

Μάιος 2020

Ιούλιος 2020

Ιανουάριος 2020

Ιούλιος 2020

Ενημέρωση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης

 

Με στόχο τη σταδιακή επανυποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται για ακόμη ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες είχαν αρχικό μήνα επανυποβολής τον ΑΠΡΙΛΙΟ και έλαβαν παράταση ισχύος για ένα (1) μήνα, βάσει της υπ’ αριθμ. Δ13/οικ.14717/303/8-4-2020 (Β΄1379) υπουργικής απόφασης.

 

Υπενθυμίζεται ότι:

 

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Μαΐου αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

 

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

 

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους για ένα μήνα.

 

• Οι αιτήσεις με αρχικό μήνα επανυποβολής τον ΜΑΡΤΙΟ, η ισχύς των οποίων έχει ήδη παραταθεί για δύο (2) μήνες στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου, ΔΕΝ παρατείνονται εκ νέου και θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο Μάιο.

 

• Οι αιτήσεις που λήγουν τον ΜΑΙΟ θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο Μάιο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ραντεβού ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός 2445042091.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω των έκτακτων μέτρων ενημερώνουμε πως η επικοινωνία με το Κέντρο Κοινότητας θα γίνεται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και πριν επισκεφτείτε το Κέντρο Κοινότητας καλέστε στο 2445042091 και στο email: kentro_koinotitas@mouzaki.gr

 

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11.03.2020 «,Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.(ΦΕΚ Α' 55 11.3.2020)»:

 

Για το ΚΕΑ και το επίδομα στέγασης προβλέπεται παράταση ενός μήνα στην ισχύ τους. Δηλαδή για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος κατά το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν έως τέλος Απριλίου.

 

Όσον αφορά το επίδομα γέννησης αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προθεσμίες στις περιπτώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας .

 

Τέλος, αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. Ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

 

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

<<ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ>>

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με την Α21

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με την Α21, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από την δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση διοργάνωσε στις 13/09/2019 ημερίδα με θέμα: « εκπαίδευση σε μεθόδους αναγνώρισης εμπορίας ανθρώπων επαγγελματιών πρώτης γραμμής». Στόχος της Α21 είναι η ¨ Ελευθερία¨ για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.

Οι εισηγητές είναι επαγγελματίες πρώτης γραμμής της 1109, γραμμή για την ενημέρωση και καταγγελία περιστατικών ανθρώπινης εμπορίας. Είναι τιμή μας που στην εκδήλωση μας παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης, αιρετοί των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, η Αστυνόμος Α΄κα Τσακοπούλου Μαρία, η οποία έκανε παρέμβαση, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δ\ντης του Δ.ΙΕΚ Τρικάλων κ. Πρ. Γκιμούσιας, συνάδελφοι από τα Κέντρα Κοινότητας Πύλης, Αργιθέας και Νοτίου Πηλίου, εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, εργαζόμενοι από τα Βοήθεια Στο Σπίτι Μουζακίου και Αργιθέας,εργαζόμενοι του Δήμου Μουζακίου  και εκπαιδευτικοί.     

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.