ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Κούλουμα στο Δήμο Μουζακίου

Κούλουμα στο Δήμο Μουζακίου

Την Καθαρή Δευτέρα κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Γελάνθης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μουζακίου και οι τοπικοί φορείς, διοργανώνουν τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ, με πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική για χορό και διασκέδαση.


 
Μουζάκεια

Μουζάκεια

Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Δήμο Μουζακίου είναι πολλές. Τα «Μουζάκεια» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Μουζάκι το 2ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν χορευτικές (τοπικά και ξένα συγκροτήματα), θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου.

 

 
Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι

Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι

Το Μαυρομμάτι, η γενέτειρα του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις τιμής για τον μεγάλο ήρωα της επανάστασης του 1821. Ανήμερα στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου γίνεται δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού. Τις εκδηλώσεις ολοκληρώνουν παραδοσιακοί χοροί και εμφανίσεις φολκλορικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο καθώς και αθλητικοί αγώνες.