Δημοπρατήθηκε η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Μουζακίου

 

Από τη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία μιας στεφάνης προστασίας πάνω από την πόλη που θα οδηγεί με δύο απολήξεις τα νερά στον Πάμισσο ποταμό, αξιοποιώντας τα ρέματα της «Γκιώνας» και του «Καλύβα».

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα πρώτα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Δ’ ΠΕΠ και αυτό καταδεικνύει την ετοιμότητα του Δήμου Μουζακίου να απορροφήσει πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου. Εδώ να επισημάνουμε ότι πρωταρχικό ρόλο για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου, έπαιξε η ωριμότητα της μελέτης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Δήμος Μουζακίου διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση έργων της Δ’ προγραμματικής περιόδου.

 Στη χθεσινή δημοπρασία συμμετείχαν 12 εργοληπτικές εταιρείες και τη μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε η κοινοπραξία «Αρκούδας- Μπαμπαλής» με 55%.

«Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση που ο Δήμος Μουζακίου κατάφερε να εντάξει από την πρώτη κιόλας στιγμή έργα στο ΕΣΠΑ, γεγονός που πιστοποιεί την ετοιμότητά μας και την επιχειρησιακή μας επάρκεια. Το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι καθοριστικό για τη θωράκιση της πόλης του Μουζακίου και πλέον θα εκλείψουν τα προβλήματα που παρατηρούνταν μετά από κάθε νεροποντή. Εδώ να επισημάνω ότι ως Δήμος έχουμε ήδη υποβάλει τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων αποχέτευσης Μουζακίου και Μαυρομματίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και αναμένουμε τη σχετική άδεια δημοπράτησης προκειμένου να προχωρήσουμε στην κατασκευή του μεγαλύτερου και σημαντικότερου έργου για το Δήμο μας» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός