Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 08/07 στο γραφείο του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι αποκαταστάσεις του «Ιανού» και η αναλυτική παρουσίαση  των τεχνικών δελτίων ύψους 50 εκ. ευρώ που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή στα αρμόδια Υπουργεία (Υποδομών και Οικονομικών), αναμένοντας νέες χρηματοδοτήσεις. 
Συζήτηση έγινε και για την πορεία των εμβολιασμών σε τοπικό επίπεδο, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να αναφέρει πως οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να συμβάλουν ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως και για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση και σε κλίμα κατανόησης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, ειδικά μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», πραγματοποιήθηκε η συνάντησή μου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Ανέλυσα στον Υπουργό το θέμα των αποκαταστάσεων και την μέχρι τώρα πορεία τους, καθιστώντας σαφές πως τα 140 εκ ευρώ που δόθηκαν από την κυβέρνηση είναι χρήματα που αφορούν στα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι σε αυτά του δημοτικού εσωτερικού δικτύου. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω  χρηματοδότηση, καθώς οι μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις είναι σημαντικές αλλά όχι ικανές, για να γίνουν οι αποκαταστάσεις στο εσωτερικό δίκτυο των χωριών και να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, κυρίως σε αυτά του ορεινού όγκου που χρήζουν προτεραιοποίησης. Ο Υπουργός, δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδοτήσεων και θα συζητήσει με τους συναρμόδιους Υφυπουργούς την πορεία και τον σχεδιασμό των αποκαταστάσεων αλλά και των έργων που απαιτούνται να δρομολογηθούν στον Δήμο μας».