ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              
ΝΟΜΟΣ: ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                           
ΔΗΜΟΣ:  ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                                            Μουζάκι, 25/11/2015
Αρ.πρωτ.  14997

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) την αριθμ.  275/2015  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 
γ) την αρ. 250/2015 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
Προκηρύσσει φανερή πλειοδοτική δημοπρασία , ως εξής:

Η δημοπρασία θα γίνει στο Δημαρχείο στο Μουζάκι , στις 7 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα   Δευτέρα και ώρα 10.00π.μ.-11.00π.μ., ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού με τους παρακάτω όρους :

Άρθρο 1
Το εκμισθούμενα ακίνητα βρίσκονται:
1). Έκταση 510 τ.μ. στην περιοχή Ελληνόπυργος της Τ.Κ. Ελληνοπύργου (<<Καψούνα>>)
2). Έκταση 600 τ.μ. στη θέση <<Προφήτης Ηλίας>> πλησίον της Τ.Κ. Πορτής
3). Έκταση 600 τ.μ. στη θέση <<Μάντηλα>> πλησίον της Τ.Κ. Μαγουλίτσας,   
και μπορούν να χρησιμοποιηθούνε για την εγκατάσταση και την τοποθέτηση μηχανημάτων και κεραίας για την λειτουργία κινητής τηλεφωνίας.

Άρθρο 2
Η δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα  ημέρα Δευτέρα και ώρα 10π.μ. ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Άρθρο 3
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε εννέα (9) έτη.

Άρθρο 4
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει επί ποινή αποκλεισμού στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας:

  • Ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία ή άλλο που να ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τράπεζας, ή Οργανισμού κοινής ωφέλειας, που αναγνωρίζονται για εγγυοδοσίες, ποσού ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου με το ένα δέκατο (1/10) επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε.
  • Βεβαίωση μη οφειλής από το Δήμο Μουζακίου.
  • Απόσπασμα ποινικού μητρώου (του φυσικού προσώπου ή των εκπροσώπων των νομικών   προσώπων   :   Προέδρου   και   Διευθύνοντα   Συμβούλου  για   τις   Α.Ε., διαχειριστών για τις Ο.Ε., Ε.Ε. και Ε.Π.Ε.).
  • Πιστοποιητικό  αρμόδιας  δικαστικής  ή  διοικητικής  Αρχής,  από  το  οποίο  να προκύπτει ότι ο διαγωνιζόμενος δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση, ούτε έχει κατατεθεί αίτηση για να κηρυχθεί σε πτώχευση.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν τελεί σε εκκαθάριση ή παύση των εργασιών.
  • Φορολογική Ενημερότητα

Η συμμετοχή στη δημοπρασία προϋποθέτει πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή των γενικών και ειδικών όρων της διακήρυξης καθώς και την πλήρη γνώση του χώρου και εγκαταστάσεων που θα ασκείται το εκμισθούμενο δικαίωμα.

Άρθρο 5
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό στη επιτροπή της δημοπρασίας πριν από την έναρξη του συναγωνισμού, στην οποία πρέπει να παρουσιάσει το για το σκοπό αυτό νόμιμο πληρεξούσιο.

Άρθρο 6
Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 7
Σε περίπτωση που στον ίδιο χώρο φιλοξενηθεί κάποια άλλη εταιρεία, θα πληρώνει και αυτή το ίδιο ποσό με την εκμισθώτρια στο Δήμο Μουζακίου.

Άρθρο 8
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.

Άρθρο 9
Ως κατώτατο όριο μισθώματος ορίζεται το ποσόν των

?    4.575,72 € στην περιοχή Ελληνόπυργος Τ.Κ. Ελληνοπύργου  («Καψούνα») ετησίως,
?    3.086,72 € στη θέση Προφήτης Ηλίας πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Πορτής ετησίως,
?    3.110,02 € στη θέση «Μάντηλα» πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας ετησίως,

Άρθρο 10
Το μίσθωμα θα καταβάλλεται μέχρι 31 Ιουλίου κάθε έτους στο ταμείο του Δήμου.

Άρθρο 11
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε δέκα ημέρες από την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης του αρμοδίου οργάνου, για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητού του και ενέχονται και οι δύο για τη μικρότερη διαφορά του αποτελέσματος της δημοπρασίας από την προηγούμενη όμοια.

Άρθρο 12
Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου.

Άρθρο 13
Η σύμβαση αυτή θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά μετά την έγκριση του αποτελέσματος από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.




Άρθρο 14
Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού, να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση και γενικά να διατηρεί το μίσθιο σε καλή κατάσταση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Άρθρο 15
Ο μισθωτής υποχρεούται όταν λήξει η σύμβαση να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Άρθρο 16
Απαγορεύεται απόλυτα η σιωπηρά αναμίσθωση καθώς και υπεκμίσθωση του μισθίου από το μισθωτή.

Άρθρο 17
Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος  α.α.