ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EKΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΟΝΙΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μουζάκι, 20/5/2013

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Aρ.πρωτ.: 8793

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EKΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΟΝΙΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) την αριθ. 373/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκποίηση πριονιού τεμαχισμού κρέατος βιομηχανικής χρήσης

δ) την αριθ. 373/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την 7/2013 Απόφαση του Δημάρχου για τον καθορισμό των μελών της επιτροπής εκτίμησης

ε) την αριθ. 45/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας

στ) την από 14/2/2013 έκθεση εκτίμησης της Επιτροπής Εκτίμησης του Δήμου Μουζακίου

Προκηρύσσει φανερή πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία , για την εκποίηση πριονιού τεμαχισμού κρέατος βιομηχανικής χρήσης, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα του Μουζακίου, στις 4 Ιουνίου 2013,ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00π.μ.-11.00π.μ. ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81) .

Η Επιτροπή Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81) θα ενεργήσει στη δημοπρασία με τους παρακάτω αναφερόμενους όρους:

Άρθρο 1

Τo προς εκποίηση κινητό αντικείμενο είναι ένα πριόνι τεμαχισμού κρέατος βιομηχανικής χρήσης,

Το Πριόνι αυτό διαθέτει:

- Σύστημα ψεκασμού ψυχρού νερού για τον καθαρισμό και την Ψύξη της πριονοκορδέλας

- Ειδικό σχεδιασμό για ελαχιστοποίηση του θορύβου και των δονήσεων

- Διακόπτες ασφαλείας στα καλύμματα για ασφαλή λειτουργία

- Βελτιστοποιημένο ελαστικό οδηγό της πριονοκορδέλας για μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής

- Πίνακα Ρελέ 42 V

- Μετασχηματιστή 3000 VA / 42V

- Παλάγκο

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

- Ηλεκτρική ισχύς κινητήρα: 1500W - 2 HP

- Τάση λειτουργίας: 230/400V τριφασικό

- Μήκος κοπής: 460mm -18 ιντσών

- Βάρος: 48,5 Kg

- Βαθμός προστασίας: ΙΡ 65

Άρθρο 2

Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα Μουζακίου, στις 4 Ιουνίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00-11.00π.μ., ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81. Σε περίπτωση που η πρώτη δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί στις 18 Ιουνίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00-11.00π.μ., ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81.

Άρθρο 3

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει ο οποιοσδήποτε, φυσικό πρόσωπο ή νομικό, όπως αυτό εκπροσωπείται νόμιμα.

Άρθρο 4

Ως πρώτη προσφορά, ορίζεται το ποσό των 4.300,00 € ( με Φ.Π.Α.)

Άρθρο 5

Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους επόμενους και βαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 6

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή της δημοπρασίας πριν την έναρξη του διαγωνισμού, στην οποία πρέπει να παρουσιάσει για το σκοπό αυτό, νόμιμο πληρεξούσιο, άλλως θεωρείται ότι μετέχει για λογαριασμό αυτού του ιδίου.

Άρθρο 7

Το επιτευχθέν τίμημα θα καταβληθεί εφάπαξ στο Ταμείο του Δήμου αμέσως μετά την παραλαβή του εκποιούμενου υλικού, το οποίο πρέπει να παραληφθεί από τον τελευταίο πλειοδότη, μετά από την υπογραφή της σύμβασης σε διάστημα τριών εργασίμων ημερών.

Άρθρο 8

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας :

α) ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τραπέζης, ποσού 430,00 € για την διασφάλιση των όρων διεξαγωγής της δημοπρασίας με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου, που θα επιστραφεί όταν λήξει η δημοπρασία στους συμμετέχοντες, εκτός του γραμματίου του επιτυχόντος πλειοδότη, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μέχρι την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως.

β) βεβαίωση μη οφειλής τελών και δικαιωμάτων από το ταμείο του Δήμου, από οποιαδήποτε αιτία, του ιδίου καθώς και του εγγυητή του.

γ) υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει ότι έλαβε γνώση των όρων της δημοπρασίας.

Άρθρο 9

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασίας αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει μαζί με τον πλειοδότη τα πρακτικά της δημοπρασίας, όπως και το μισθωτήριο συμβόλαιο, δεσμευμένος με την υπογραφή του ότι εγγυάται αλληλεγγύως και εις ολόκληρων μαζί με τον πλειοδότη για κάθε είδους υποχρέωση οικονομική ή άλλη και την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Άρθρο 10

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω καθυστέρησης ή μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.

Άρθρο 11

Καμία αξίωση δεν μπορεί να έχει ο τελευταίος πλειοδότης περί ελαττώσεως του τιμήματος για οποιονδήποτε λόγο.

Άρθρο 12

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται σε δέκα μέρες, από την κοινοποίηση σ’ αυτόν του αποτελέσματος της έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας, να προσέλθει μετά του εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει κατατεθεί καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του.

Άρθρο 13

Σε περίπτωση άγονου αποτελέσματος πρώτης και δεύτερης δημοπρασίας ανατίθεται απευθείας η εκποίηση του προαναφερομένου κινητού (πριονιού τεμαχισμού κρέατος βιομηχανικής χρήσης, της Γερμανικής εταιρίας Schmid and Wesel GmbH & Co, τύπου EFA SB287 E και αριθμού πλαισίου 241/00 ) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο καθορίζει και τους όρους εκποίησης.

Άρθρο 14

Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του τελευταίου πλειοδότη για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προς εκποίηση αντικείμενο. Η συμμετοχή και μόνο στη δημοπρασία σημαίνει ότι έλαβε γνώση της πραγματικής κατάστασης αυτού και αποδέχεται αυτήν.

Άρθρο 15

Τέλη, έξοδα δημοσίευσης διακηρύξεων (αρχικής ή επαναληπτικής) και σύνταξης των μισθωτηρίων συμβολαίων και οτιδήποτε άλλο προκύψει, βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 16

Για ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στην διακήρυξη αυτή, ισχύουν οι διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 «περί της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων», καθώς και των Ν. 3463/2006 και 3852/2010.

Άρθρο 17

Η περίληψη της διακήρυξης θα τοιχοκολληθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων της έδρας του Δήμου, στην ιστοσελίδα του, να δημοσιευθεί στην εφημερίδα Πρωϊνός Τύπος της Καρδίτσας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ