ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Μουζακίου εκφράζει τη θλίψη και οδύνη του για το φρικτό, αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς πολλών άλλων, νέων στην πλειονότητά τους. Απευθυνόμενο δε, στους οικείους και συγγενείς των θυμάτων, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και πενθεί μαζί τους τις άδικες απώλειες αγαπημένων προσώπων.

Δυστυχώς, βιώσαμε στη «γειτονιά» μας μια εθνική τραγωδία που συντάραξε όλους τους Έλληνες, σε σημείο μάλιστα συναισθηματικού ταυτίσματος με τα θύματα και τους χαροκαμένους συγγενείς τους, καθώς πολλοί, ειδικά από εμάς τους Θεσσαλούς και τα παιδιά μας, χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν το μοιραίο δρομολόγιο.    

Αναμένουμε αυτονόητα ότι: οι αιτίες αυτού του τραγικού γεγονότος θα ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη πρωτίστως, αλλά και τις κρατικές αρμόδιες αρχές σε βάθος, θα εκδοθούν γρήγορα τα πορίσματα και στη συνέχεια θα αποδοθούν δίκαια οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Η κοινωνία, με πρωτοπόρα τη νεολαία, ξεσηκώθηκε και απαιτεί εδώ και τώρα απονομή δικαιοσύνης παντού και ριζική αλλαγή ολόκληρου του συστήματος κρατικών δομών και λειτουργιών, με έμφαση στην ασφάλεια, στην ολοκληρωμένη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των λαϊκών αναγκών, στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους τους Έλληνες.  

Ενώνοντας τη φωνή μας μαζί της και ελπίζοντας πως τέτοια τραγωδία δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στη χώρα, ζητούμε:

-       Στο βωμό του συμφέροντος να μη χυθεί άλλο αίμα.

-       Πλήρη αναθεώρηση και άμεσο εκσυγχρονισμό των παρωχημένων εδώ και χρόνια σχεδίων διοίκησης - λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

-       Αξιοκρατική αναδιάταξη του φανερά παθογενούς υφιστάμενου πλάνου τοποθετήσεων υπαλληλικού προσωπικού και προϊσταμένων, ειδικά σε καίριες θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία, καθώς μετακινούνται εκατομμύρια άνθρωποι με τα Μ.Μ.Μ..

-       Διασφάλιση ενός τεχνολογικά επαρκούς και αξιόπιστου σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο θα πληροί όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μαρία Καραμπέκου