Πλήθος κόσμου στη Λαζαρίνα την Πρωτομαγιά

Εκατοντάδες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Μουζακίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Μουζακίου, της Τοπικής Κοινότητας Λαζαρίνας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μουζακίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Λαζαρίνας και συγκεντρώθηκαν στο Δάσος της Λαζαρίνας όπου υποδέχθηκαν την Άνοιξη την Πρωτομαγιά.
Για δεύτερη φορά ο Δήμος Μουζακίου διοργανώνει την Πρωτομαγιά στη Λαζαρίνα και φέτος η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στο πανέμορφο δάσος του χωριού. Εκεί τους περίμεναν τραπεζοκαθίσματα, ο Dj Λάζαρος Κίσσας και ο πρόεδρος του χωριού κ. Κώστας Σκρέκας οι οποίοι φρόντισαν με τους ήχους και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος η παραμονή των επισκεπτών να είναι ευχάριστη και χαρούμενη.
Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσός οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντάκος, Μηνίτσιος και Τζιβέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τόλια, Πολυμερόπουλος, Φροξυλιάς και Καρανίσας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λοξάδας κ. Μούντζιας και ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σιούφας.
«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε την ημέρα της Πρωτομαγιάς στη Λαζαρίνα και να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας, να απολαμβάνουν τη γιορτή σ’ ένα όμορφο φυσικό και  οργανωμένο περιβάλλον» δήλωσε Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ευχαριστώντας για την πρωτοβουλία τους τον  πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μουζακίου κ. Στάθη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σκρέκα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Λαζαρίνας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαζαρίνας κ. Σκρέτας αφού ευχαρίστησε το Δήμο Μουζακίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λαζαρίνας  για τη βοήθεια που παρείχαν να διοργανωθεί η ημέρα της Πρωτομαγιάς στο χωριό, επεσήμανε: «Πέρυσι έγινε η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός και το σημαντικό είναι πως  φέτος ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας να καθιερώσουμε τη Λαζαρίνα ως ένα οργανωμένο χώρο όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να γιορτάσουν κοντά στη φύση.»
Εδώ να σημειώσουμε πως αξιοσημείωτη ήταν και η εθελοντική εργασία πολλών νέων του χωριού ώστε να διαμορφωθεί και να καθαριστεί ο χώρος.

Ιππασία  στην Λοξάδα

Πολλοί Καρδιτσιώτες προτίμησαν να περάσουν την Πρωτομαγιά στη Λοξάδα όπου στον Ιππικό Όμιλο απήλαυσαν αξέχαστες διαδρομές με τα άλογα του Φώτη Βαμπούλα. Πρόκειται για αξέχαστη εμπειρία που έζησαν όσοι ίππευσαν και έκαναν τις πανέμορφες διαδρομές στα λιβάδια και στο πανέμορφο περιβάλλον της Λοξάδας