Αναγκαιότητα η ανάδειξη της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη

Ημερίδα για την ανάδειξη της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη διοργανώσε ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ιστορίας Καρδίτσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου. Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η σημαντικότητα και η ιστορικότητα του μνημείου της Σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο ήρωας του 21 Γεώργιος Καραϊσκάκης και η αναγκαιότητα ανάδειξης του μνημείου μέσα από σειρά απαραίτητων έργων στην ευρύτερη περιοχή.
Εδώ να θυμίσουμε πως το έργο της ανάπλασης της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη είχε ενταχθεί μετά από πρόταση της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, όπου πρόεδρος ήταν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ με το ποσό των 400.000 ΕΥΡΩ. Δυστυχώς όμως λόγω αναστολής του προγράμματος, το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη μ’ αποτέλεσμα ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία να μένει αναξιοποίητο.
Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Βουλευτές κ.κ. Θεοχάρη, Τσιάρας και Ταλιαδούρος, οι πολιτευτές κκ. Σκόνδρα, Σιούφας και Παππάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξάκος και Βαγενά, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνιτσιος, Τσιρογιάννη , ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Στάθης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τόλια, Βλαχογιάννη, Ντόντος και Μπακρατσάς.
«Εκτιμώ ότι μέσα από την ημερίδα αναδείξαμετην αναγκαιότητα ανάπλασης του ιστορικού μνημείου της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη και να πείσουμε την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τη μελέτη που είναι ήδη έτοιμη.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός