Οργανώνονται οι αγρότες του Δήμου Μουζακίου

Πραγματοποιήθηκαν  τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και την Τετάρτη 21 Μαρτίου στο Δημαρχείο Μουζακίου δύο συναντήσεις παραγωγών από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ενημέρωσης.
Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Τσιρογιάννη Φανή, ο προϊστάμενος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου κ. Λιάππας Αθανάσιος καθώς και στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.
Οι παρευρισκόμενοι παραγωγοί συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της δημιουργίας Οργάνωσης Παραγωγών ενώ κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι υπάρχουν οι πλέον κατάλληλες συγκυρίες για να γίνει αυτό.
Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός τόνισε: «Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος αποτελεί προτεραιότητα και όραμα για μας. Από τη πρώτη στιγμή αντιληφτήκαμε την ανάγκη στήριξης ενός σημαντικότατου τομέα για την οικονομία της περιοχής αυτόν της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμεθα. Εκτός από το γραφείο γεωργικής ανάπτυξης που είναι στη διάθεση κάθε πολίτη θα υποστηρίξουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που θα βοηθούν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας. Ο Δήμος εκτός από την πολιτική και ηθική στήριξη στην προσπάθεια για τη δημιουργία οργάνωσης παραγωγών θα συμβάλει και υλικά με την παραχώρηση χώρου και ανθρώπινου δυναμικού ώστε να μηδενίσει το κόστος εκκίνησης της όλης προσπάθειας» Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι από εδώ και πέρα την πρωτοβουλία θα πρέπει να την συνεχίσουν οι παραγωγοί και είναι δικιά τους η απόφαση ώστε να τελεσφορήσει το όλο εγχείρημα.
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο Δημαρχείο Μουζακίου με σκοπό την εκλογή προσωρινής διοικούσας επιτροπής η οποία θα αναλάβει τη συνέχιση της προσπάθειας.

Πληροφορίες:
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Μουζακίου, τηλ. 2445041259
Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ, τηλ. 2441042363