Εθελοντική δενδροφύτευση στο Μαυρομμάτι και εκδήλωση με μαθητές για το Δάσος

•    Πλούσιες ήταν οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μουζακίου με αφορμή την ημέρα της Δασοπονίας

Ιδιαίτερα πλούσιες ήταν οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μουζακίου με αφορμή την ημέρα της Δασοπονίας. Αρχικά στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσίαση καλών πρακτικών που αφορούν το περιβάλλον με τη συμμετοχή του Γυμνασίου Μουζακίου, του Γυμνασίου Αμπελώνα και του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων. Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε το Κέντρο Περιβαλλοντικές Εκπαίδευσης Μουζακίου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μουζακίου.
«Ευχαριστώ όλους σας για τη σημερινή διοργάνωση. Οφείλουμε με αφορμή τη σημερινή ημέρα να δώσουμε μία υπόσχεση στον εαυτό μας και το περιβάλλον. Ότι κάθε μέρα για μας θα είναι ημέρα προστασίας, σεβασμού και αγάπης προς τα δάση και σε οτιδήποτε μας περιβάλλει. Καλωσορίζω στο Δήμο Μουζακίου τα σχολεία από τον Αμπελώνα και τα Τρίκαλα και συγχαίρω θερμά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Δασαρχείο Μουζακίου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε το περιβάλλον στο Δήμο μας να είναι ιδιαίτερα όμορφο και καλαίσθητο. Καλώ όλα τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές και κήρυκες της προστασίας του περιβάλλοντος και να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα και στους μεγάλους» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Ο Δασάρχης Μουζακίο κ. Παπουτσής στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους ανθρώπους το Δάσος και τα δένδρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στη θέση «σταράλωνα» στο Μαυρομμάτι από τους μαθητές των σχολείων.
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη συγκεκριμένη περιοχή και γι’ αυτό το λόγο συντάσσουμε μελέτη ώστε να μετουσιωθεί σε αθλητικό πάρκο. Με τη σημερινή δενδοφύτευση κάνουμε το πρώτο βήμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυομματίου κ. Γκινής.
Το κάθε δένδρο θα υιοθετηθεί από ένα μαθητή του δημοτικού σχολείου Μαυρομματίου σύμφωνα με το Διευθυντή του κ. Πάττα, ο οποίος και θα αναλάβει τη φροντίδα του.