ΣΤΟ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Η ενημερωτική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Μουζακίου με τελικό σκοπό τη δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών στην περιοχή, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουρίου 2012 στο Ριζοβούνι.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Τσιρογιάννη Φανή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου κ. Παύλος Θεοχάρης , ο τοπικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κοσκινιώτης ο προϊστάμενος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου κ. Λιάππας Αθανάσιος καθώς και στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. που παρουσίασαν τη δυνατότητα δημιουργίας οργάνωσης παραγωγών οπωροκηπευτικών στην περιοχή και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της.
Οι παρευρισκόμενοι παραγωγοί αφού ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του Δήμου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια καθώς πλέον είναι κοινή η αίσθηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην παραγωγική ταυτότητα της περιοχής και σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες να γίνει αυτό.
Η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Τσιρογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά “Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο μας. Είμαστε πεπεισμένοι πως με συλλογική δράση και κάτω από την ομπρέλα της οργάνωσης μπορούν να αναδειχθούν όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων της περιοχής. Παράλληλα θα προκύψουν οφέλη και στο κομμάτι της διάθεσης των προϊόντων αλλά και δυνατότητες συλλογικών επενδύσεων. Έχουμε πάρει πολιτική απόφαση για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και πάνω σε αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Η προσπάθεια που ξεκίνησε και συνεχίζεται με τα οπωροκηπευτικά θα δώσει τη σκυτάλη αργότερα και σε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, ενώ το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου είναι καθημερινά έτοιμο να δώσει λύσεις σε όλα τα επιμέρους προβλήματα των παραγωγών της περιοχής.
Ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των παραγωγών σε κάθε τοπική ή δημοτική κοινότητα του Δήμου Μουζακίου. Κατά τη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων, εκτός από την ενημέρωση για τους στόχους και το όραμα της Δημοτικής Αρχής, έγινε και καταγραφή των παραγωγών οπωροκηπευτικών της περιοχής. Επίσης όσοι  παραγωγοί κηπευτικών ή εν δυνάμει παραγωγοί κηπευτικών εκδήλωσαν ενδιαφέρον, θα συμμετέχουν στο δεύτερο κύκλο συναντήσεων όπου πλέον θα τεθούν ουσιαστικά οι βάσεις για τη δημιουργία της Οργάνωσης.

Πληροφορίες:
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Μουζακίου, τηλ. 2445041259
Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ, τηλ. 2441042363