Ομόφωνο ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου σε νέες καταργήσεις σχολείων

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου να πει όχι στις νέες καταργήσεις σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Όλες οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν επί του θέματος και εξέφρασαν την πλήρη τους αντίθεση σε περαιτέρω καταργήσεις σχολείων και νηπιαγωγείων.
Ιδιαίτερα για τις καταργήσεις των νηπιαγωγείων εκφράστηκαν ιδιαίτερα έντονες αμφιβολίες για την ασφαλή μεταφορά των νηπίων, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά τόσο των παιδιών των δημοτικών σχολείων, όσο και των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων.
Αποδείχθηκε  ότι η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών είναι ιδιαίτερα προβληματική, μ’ αποτέλεσμα η μία παράταση να διαδέχεται την άλλη σχετικά με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους μεταφορείς, καθώς ελάχιστοι διαγωνισμοί που έχουν πραγματοποιήσει οι Δήμοι έχουν τελεσφορήσει. Εξάλλου οι τιμές ανά χιλιόμετρο που δίνει το Υπουργείο είναι εξαιρετικά χαμηλές μ’ αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τους μεταφορείς.

Να αξιολογηθεί ξανά το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου ομόφωνα εξέφρασε την πλήρη του αντίθεση στον αποχαρακτηρισμό του Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου και προτείνει να αξιολογηθεί ξανά στην επόμενη φάση της διαδικασίας με στόχο να παραμείνει Πειραματικό.
Στο σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου αναφέρονται τα παρακάτω:
«Στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Φαναρίου (έδρα του πρώην Δήμου Ιθώμης) λειτουργούσε με επιτυχία το μοναδικό στη Θεσσαλία Πειραματικό Γυμνάσιο.
Το Πειραματικό Γυμνάσιο στεγάζεται σ’ ένα άριστο απ’ όλες τις πτυχές κτίριο με πλήρεις υποδομές (βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικής χημείας,  πληροφορικής, διαδραστικούς  πίνακες) και άρτια οργανωμένο κλειστό γυμναστήριο.
Η Διεύθυνση του Σχολείου έχει ήδη προωθήσει τη διαδικασία διασύνδεσής του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και  η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ έχει αποφασίσει θετικά επ’ αυτού.
Πεποίθησή μας είναι πως το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου επιβάλλεται όχι μόνο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, αλλά και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, διότι επιτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο για ολόκληρη τη Θεσσαλία.»