Υπογράφηκε η σύμβαση για τα δίκτυα αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Μουζακίου

Πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 13.000.000 ΕΥΡΩ

Υπογράφηκε χθες το συμφωνητικό μεταξύ του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού και της αναδόχου εταιρείας «Θεοδωρόπουλος ΑΕΤΕΘ» για την εκτέλεση του έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της πόλης του Μουζακίου του Μαυρομματίου και του Οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη συνολικού προϋπολογισμού
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 13.000.000 ΕΥΡΩ εκ των οποίων τα 9.434.100 ΕΥΡΩ αφορούν τα δίκτυα αποχέτευσης, τα 3.000.000 ΕΥΡΩ το βιολογικό καθαρισμό και τα υπόλοιπα τον τεχνικό σύμβουλο.
Μετά τη χθεσινή υπογραφή οι  εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά από ένα μήνα περίπου και μάλιστα σε τρία μέτωπα για τη γρηγορότερη ολοκλήρωσή του.
«Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Δήμο Μουζακίου και αφορά ένα ζωτικής σημασίας θέμα όπως είναι τα δίκτυα αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης του Μουζακίου, του Μαυρομματίου και του Οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη. Καταβάλαμε ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια να κατορθώσουμε να εντάξουμε τη χρηματοδότηση του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον (ΕΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Το σημαντικότερο  επίτευγμά μας ήταν η ένταξη του Μαυρομματίου και του Οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη στο πρόγραμμα καθώς και οι δύο αυτοί οικισμοί είναι κάτω των 2.000 κατοίκων που προβλεπόταν.
Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου λύνεται οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των αστικών λυμάτων και η περιοχή αποκτά το πλέον σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό.
Στο μεταξύ ο Δήμος Μουζακίου διαθέτει έτοιμες τις μελέτες για τα δίκτυα αποχέτευσης της Γελάνθης και της Λαζαρίνας, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για τη Δρακότρυπα, τον Ελληνόπυργο κλπ. Στόχος μας είναι να ετοιμάσουμε μελέτες και για άλλες τοπικές κοινότητες που έχουν ανάγκη αποχέτευσης όπως το Αγναντερό, τα Κανάλια το Φανάρι κλπ, ώστε να δοθεί τέλος στο πρόβλημα με τα λύματα.» δήλωσε με εμφανή ικανοποίηση μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Παράλληλα ο κ. Κωτσός ζήτησε από τους αναδόχους να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες και να δοθεί μεγάλη σημασία στην τάχιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργούνται τους κατοίκους από την υλοποίηση του έργου, που είναι μεγάλο και δύσκολο.
«Θέλω να ζητήσω από τους κατοίκους του Μουζακίου, του Μαυρομματίου και του Οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη την κατανόηση και την υπομονή τους κατά την εκτέλεση του έργου, διότι όπως και να έχει θα δημιουργηθεί αναστάτωση στους δρόμους. Εμείς από την πλευρά μας σε συνεργασία με τους κατασκευαστές θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όχληση να είναι η μικρότερη δυνατή» είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Κωτσός