Λαϊκή Συνέλευση στη Λαζαρίνα

Παρουσία πολλών δημοτών, του Δημάρχου κ. Κωτσού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φροξυλιά, των Αντιδημάρχων κ.κ. Μηνίτσιου και Τζιβέλη, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Τόλια και Μπαλατσού και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού κ. Τσαφίτσα, πραγματοποιήθηκε στη Λαζαρίνα η ετήσια Λαϊκή Συνέλευση.
Ο πρόεδρος του Χωριού κ. Σκρέτας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις μεγάλες προτεραιότητες του Τοπικού Συμβουλίου, όπως είναι ο περιφερειακός δρόμος, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ενώ έκανε σημαντική αναφορά στην καθημερινότητα των δημοτών με κυρίαρχο την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου για την εθελοντική εργασία των μελών και των χωριανών στην προσπάθεια που καταβάλλεται να καθαριστούν όλοι οι χώροι του χωριού.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα στην 9χρονη θητεία του αναφέροντας:
1.    Ολοκληρώθηκε ο δρόμος Λαζαρίνα Μαγουλίτσα με προϋπολογισμό 1.500.000 ΕΥΡΩ που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ Ι μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
2.    Ολοκληρώθηκε ο δρόμος Λαζαρίνα Μουζάκι με προϋπολογισμό 2.200.000 ΕΥΡΩ που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ ΙΙ μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
3.    Ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι Λαζαρίνα Μουριά, και Λαζαρίνα Καλύβια σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
4.    Ανακατασκευάστηκε πλήρως η πλατεία του χωριού.
5.    Κατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια στον Κεντρικό δρόμο
6.    Έκλεισε οριστικά ο ΧAΔΑ του χωριού και αποκαταστάθηκε πλήρως, κλείνοντας μία πληγή για τους κατοίκους.
7.    Διαμορφώθηκε η αυλή του σχολείου του χωριού μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αυλές Σχολείων»
Ο κ. Κωτσός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και για το περιβόητο χρέος των κοινοτήτων Λαζαρίνας και Γελάνθης για το οποίο η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πάρει απόφαση ότι δεν το αναγνωρίζει και ότι θα πρέπει να διαγραφεί παρά το γεγονός ότι σύμβουλοι της μειοψηφίας με καταγγελίες τους προς διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες ζητούν το αντίθετο. Ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τους κατοίκους πως ο Δήμος, αφού εξάντλησε τις πολιτικές παρεμβάσεις για διαγραφή του χρέους, έχει προσφύγει και δικαστικά, ζητώντας την παραγραφή του υπέρογκου αυτού ποσού, που πάρθηκε ως δάνειο από την ΑΤΕ, με την εγγύηση του Δημοσίου, την περίοδο 1982-86 για την εκτέλεση έργων αναδασμού.