Επιστολή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού για την Πυροσβεστική Υπηρεσία


Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή αναφορικά με το μέλλον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Μουζάκι  15-12-2011
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                   Αριθμ Πρωτ. :  12.047
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                    

Ταχ. Δ)ση: 43060 Μουζάκι                      ?: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κ. Παπουτσή Χρήστο                                
?24450-43243                                
? 24450 – 49002                                        Κοιν.: 1. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Εμμανουήλ Όθωνα
2. Υφυπουργό κ. Ρόβλια
3. Βουλευτές Ν. Καρδίτσας                           

ΘΕΜΑ: «Κλείσιμο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου»  
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πληροφορούμαστε ότι επίκειται το κλείσιμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του  Μουζακίου ενόψει της γενικότερης αναδιάρθρωσης που επιχειρεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι καταστρεπτική, καθώς θα έχει επιπτώσεις στην πυρασφάλεια της περιοχής μας, και θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του δήμου μας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μουζακίου καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή των Καλλικρατικών Δήμων Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Πύλης, στους οποίους το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από ορεινούς όγκους με δασικές εκτάσεις, η προστασία των οποίων είναι αδύνατο να καλυφθεί από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Καρδίτσας και των Τρικάλων.
Θεωρούμε ότι μετά το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου μας όπως το ΙΚΑ, ο Ο.Τ.Ε χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική αιτία, έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των δημοτών μας, οι οποίοι μεταβαίνουν στην Καρδίτσα για την εξυπηρέτησή τους χάνοντας και χρόνο και χρήμα. Με το κλείσιμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιπροσθέτως, μπαίνει σε κίνδυνο και η ζωή και περιουσία των πολιτών αυτών, καθώς και των πολιτών των άλλων δήμων που προστατεύονται από αυτή.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρείται απαραίτητη σε μια περιοχή που αναπτύσσεται και η ανάπτυξη αυτή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και στο φυσικό περιβάλλον, το οποίο και προστατεύει .
Ο δήμος Μουζακίου ανέκαθεν αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κέντρο μιας μεγάλης δασικής και  αγροτικής περιοχής και δικαιούται να έχει τις απαραίτητες δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών του, αλλά και των δημοτών των όμορων Δήμων. Δικαιούται να έχει τις απαραίτητες δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών του, αλλά και του φυσικού του περιβάλλοντος.
Ένα κράτος που πιστεύει στην αποκέντρωση και στην  περιφερειακή ανάπτυξη, δεν συρρικνώνει τις υπηρεσίες της περιφέρειας, δεν δημιουργεί υδροκέφαλες και δυσκίνητες υπηρεσίες μόνο στις μεγάλες πόλεις. Απεναντίας, οι υπηρεσίες θα πρέπει να αναβαθμιστούν για να καταστούν αποτελεσματικές και χρήσιμες για τους πολίτες. Ας σκεφτούν όσοι διοικούν αυτή την  περίοδο σε επίπεδο κυβέρνησης, ποιο είναι το συμφέρον των δημοτών όταν κλείνουν οι υπηρεσίες σε ένα δήμο.
Γι’ αυτό ζητάμε από όλους τους βουλευτές του νομού, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε κίνηση εις βάρος των υπηρεσιών του κράτους που λειτουργούν στο Δήμο Μουζακίου, να πάρουν θέση όχι μόνο μέσου του Τύπου, αλλά και με παρεμβάσεις στα κέντρα αποφάσεων, όπου κάποιοι αποφασίζουν αβασάνιστα και ταλαιπωρούν τους δημότες μας,
Στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί το Υπουργείο σας εκτιμούμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μουζακίουμπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα για την κοινωνία του τόπου μας, την οικονομία της περιοχής μας.
Θεωρούμε ως εκ τούτου αναγκαίο την συνέχιση της λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου  και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Μουζακίου


Γεώργιος Κωτσός