Σε κλείσιμο του Δήμου και της γέφυρας προχωρούν οι φορείς του Μουζακίου

•  Αύριο στις 10,30 το πρωί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ και του ΙΚΑ

Συνεδρίασε χθες το διαπαραταξιακό συντονιστικό όργανο του Δήμου Μουζακίου και αποφάσισε τις κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν οι φορείς της περιοχής ως διαμαρτυρία για το επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ και του ΙΚΑ Μουζακίου, μετά μάλιστα και την άρνηση των αρμόδιων υπουργών να συναντηθούν με τους φορείς.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της περιοχής, ενώ θα υπάρξει και συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας του Μουζακίου από τις 10,30 το πρωί ως τις 11 π.μ.
«Συνεδριάσαμε σήμερα το συντονιστικό διαπαραταξιακό όργανο του Δήμου και συγκεκριμενοποιήσαμε τη μορφή των κινητοποιήσεων στην οποία θα προχωρήσουμε στην παρούσα φάση, μετά την άρνηση των αρμόδιων Υπουργών να μας δεχθούν για να τους υποβάλλουμε τα επιχειρήματά μας σχετικά με τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ Μουζακίου. Πρόκειται για την απόφαση που πήραμε ομόφωνα να δράσουμε δυναμικά προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας για παραμονή της ΔΟΥ και του ΙΚΑ στο Μουζάκι. ¨Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη  της ευρύτερης περιοχής, καθώς δεν εξυπηρετούν μόνο το Δήμο Μουζακίου, αλλά και τη δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη περιοχή της Αργιθέας Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι περιφερειακή ανάπτυξη δεν μπορεί να συντελεστεί με την αποψίλωση της περιφέρειας από υπηρεσίες και δομές, θα αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο Δήμος Μουζακίου να καταστεί στην ουσία τοπικό κυβερνείο, όπως εξάλλου προβλέπει και ο Καλλικράτης και όχι μία μαραζωμένη και απαξιωμένη περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός και συνέχισε:
«Αύριο καλούμε όλους τους Δημότες μας να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση και να δώσουμε το μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση της περιοχής και την αποψίλωσή της από υπηρεσίες και δομές που συντελούν αποφασιστικά στην ανάπτυξη»
Στη σύσκεψη του διαπαραταξιακού συντονιστικού οργάνου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώτης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Γκαραβέλας, ενώ με τη μορφή των κινητοποιήσεων συμφώνησε και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλαχογιάννη που για προσωπικούς λόγους απουσίαζε από τη σύσκεψη.
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και ο Δήμος Αργιθέας που πλήττεται  και αυτός από το ενδεχόμενο κλείσιμο των δύο υπηρεσιών καθώς η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Μουζακίου εξυπηρετούν και την περιοχή της Αργιθέας. Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός επικοινώνησε με το Δήμαρχο Αργιθέας κ. Καναβό ο οποίος δήλωσε ότι θα συμμετέχει ο ίδιος στην αυριανή κινητοποίηση.