Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Μαυρομματίου


Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας του Μαυρομματίου, η οποία σημειωτέον κοσμείται από τον έφιππο ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν παρεμβάσεις περιμετρικά της πλατείας και επίσης θα αντικατασταθούν τα φθαρμένα μάρμαρα, δίνοντας έτσι μία διαφορετική όψη σ’ όλη την περιοχή.
Παράλληλα γίνονται καινούριες δενδροφυτεύσεις, με νεαρά δένδρα πλατάνου, τα οποία δίνουν μία τελείως διαφορετική όψη στην πλατεία του χωριού.


Εδώ να σημειώσουμε ότι δίπλα από την πλατεία έχει διαμορφωθεί και η πιάτσα των ΤΑΞΙ, δημιουργώντας επίσης ένα ακόμη καλαίσθητο χώρο για το χωριό. Σο συγκεκριμένο χώρο έγινε πλακόστρωση με πέτρα, ενώ αντικαταστάθηκε και το παλαιό αντιαισθητικό κιόσκι μ’ ένα ξύλινο το οποίο δένει απόλυτα με το χώρο.


«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το έργο της αναμόρφωσης της πλατείας του χωριού μας υλοποιείται. Ως τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με το Δήμο και το Δήμαρχο κ. Κωτσό προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο» δήλωσε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Μαυρομματίου κ. Νώντας Γκινής.

«Ως δημοτική αρχή δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην αισθητική ανάπλαση των χωριών μας, αλλά και του δήμου μας συνολικότερα και γι’ αυτό το λόγο μία σειρά από έργα που αφορούν αναπλάσεις πλατειών, αλλά και κοινόχρηστων χώρων. Έτσι έχουν αναμορφωθεί μέχρι τώρα οι πλατείες του Μουζακίου (κεντρική), του οικισμού των σεισμοπλήκτων στο Μουζάκι, της Πορτής, της Κρυοπηγής, της Λαζαρίνας, της Γελάνθης, της Δρακότρυπας (σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο), του Μαυρομματίου κλπ, ενώ βρισκόμαστε σε διαδικασία δημοπράτησης και της πλατείας της Μαγουλίτσας, όπως επίσης είναι έτοιμη η μελέτη και σύντομα θα δημοπρατηθεί και η πλατεία απέναντι από το Δημαρχείο στο Μουζάκι» επεσήμανε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.