Συνδέθηκε το νέο δίκτυο ύδρευσης του Μουζακίου

Από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου το παλαιό δίκτυο τίθεται ανενεργό
Ολοκληρώθηκε το νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Μουζακίου και πλέον οι κάτοικοι πίνουν καθαρό νερό, αφού το πεπαλαιωμένο και αμιαντοκατασκευασμένο προ 45ετίας δίκτυο αντικαταστάθηκε από υλικά πλέον κατάλληλα και εγκεκριμένα για τη δημόσια υγεία.
Πρόκειται για το πλέον σημαντικό και ουσιαστικό έργο της πόλης, αφού αφορά ένα δημόσιο αγαθό όπως το πόσιμο νερό. Η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων και στάθηκε δυνατό μετά από χρηματοδότηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε και η εργολαβία της σύνδεσης του νέου δικτύου με τους καταναλωτές και έτσι το παλαιό δίκτυο θα καταστεί σύντομα ανενεργό.
«Το νέο δίκτυο ύδρευσης στο Δ.Δ. Μουζακίου αποτελεί μια πραγματικότητα, αλλά βρισκόμαστε πλέον  στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους δημότες του Δ.Δ. Μουζακίου ότι έχει καταστεί ενεργό και σε σύνολο 1.600 περίπου υδρομέτρων, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών σε ένα ποσοστό της τάξεως του 97% υδρεύεται από τις καινούριες σωληνώσεις οι οποίες είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για την δημόσια υγεία.
Στην παρούσα φάση πραγματοποιείται ακόμη ταυτόχρονη λειτουργία παλαιού και νέου δικτύου για να εξυπηρετηθούν και εκείνοι οι δημότες που δεν υδρεύονται ακόμη από το νέο δίκτυο. Για να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας λόγω της ταυτόχρονης λειτουργίας των δικτύων εν όψει και της θερινής περιόδου, ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι το παλαιό δίκτυο ύδρευσης πρόκειται να τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010. Καλούμε τους δημότες εκείνους που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη από το νέο δίκτυο να ετοιμάσουν τις εσωτερικές υδραυλικές τους εγκαταστάσεις και να ειδοποιήσουν άμεσα την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ώστε να πραγματοποιηθεί η σύνδεση από τις νέες παροχές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διακοπής νερού.
Θεωρούμε ότι παρά τις καθυστερήσεις που είχαμε στο να καταστήσουμε το νέο δίκτυο ύδρευσης πλήρως ενεργό, ο οικισμός Μουζακίου διαθέτει πλέον μια σημαντική υποδομή στον τομέα της ύδρευσης τόσο σε δίκτυο διανομής όσο και σε εξωτερικά υδραγωγεία, έχοντας συγχρόνως απαλλαγεί από  τους πεπαλαιωμένους αμιαντοσωλήνες που τόσα έχουν ειπωθεί για την επικινδυνότητα τους στην δημόσια υγεία, την στιγμή στον Ελλαδικό υπάρχουν εν ενεργεία δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης αποτελούμενα από το συγκεκριμένο υλικό.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός