ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στους αγρότες.

Το ΔΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ με την 36/2024 απόφασή του εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο

ΨΗΦΙΣΜΑ

συμπαράστασης στους αγρότες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Μουζακίου, εκφράζει την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών του Δήμου Μουζακίου και όλης της χώρας.

Ιδιαίτερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας πέραν των γενικών προβλημάτων του αγροτικού τομέα, καλούνται να διαχειριστούν και τις συνέπειες από την πρόσφατη θεομηνία του Σεπτέμβρη, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους, καθώς και  μεγάλες απώλειες στο ζωικό τους κεφάλαιο .

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την τοπική  αλλά και την Εθνική οικονομία και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την επανεκκίνηση της υπαίθρου μας και να οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στην βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, στη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και διαμονής των αγροτών στον τόπο τους. Παράλληλα κρίνεται επιβεβλημένη η υλοποίηση έργων υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας και η υλοποίηση τεχνικών έργων σχετικά με τον πρωτογενή τομέα.

 Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να σταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους Βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας , τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΦΑΝΗ