ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ - ΣΥΝ. ΤΡΙΓΩΝΑΣ - ΠΟΥΛΑΙΪΚΑ - ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Μουζακίου ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Δρακότρυπας και των οικισμών Πουλαίϊκα, Κεραμαριό, Αϊ’ Γιάννης και Σπάθες – Κεραμαριό του Δήμου Μουζακίου, ότι από την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση από την κεντρική υδρομάστευση στην θέση «Πόρος», προς την κεντρική δεξαμενή του οικισμού.

Επειδή το σύστημα ύδρευσης περιλαμβάνει μεγάλα μήκη οδεύσεων αγωγών με πολλές διακλαδώσεις προς τις διάφορες κεντρικές δεξαμενές για την εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών διαφόρων περιοχών, χρειάζεται χρόνος για να γεμίσουν οι δεξαμενές και να αποκατασταθεί η πίεση στα δίκτυα.

Δυστυχώς, με την έναρξη λειτουργίας των δικτύων προκύπτουν διαρκώς νέες βλάβες στα δίκτυα διανομής από τις δεξαμενές προς τις οικίες των καταναλωτών λόγω καθιζήσεων που έχουν υποστεί τα οδοστρώματα.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΘΟΛΟΤΗΤΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

Η Υπηρεσία θα προβεί σε καθαρισμούς των δεξαμενών ύδρευσης, καθώς και σε ρυθμίσεις της χλωρίωσης ώστε να διασφαλίζεται η απολύμανση του νερού, ενώ συγχρόνως γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι από πολλά σημεία των δικτύων ύδρευσης, για να εξεταστεί το νερό ως προς τις παραμέτρους που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. 

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, εργαζόμαστε εντατικά ώστε οι αναγκαίες παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν με τεχνική πληρότητα και αρτιότητα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.