ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΠΡ. 12,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος  στην Καρδίτσα, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά από τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού για το μεγάλο έργο κατασκευής κλειστών δικτύων άρδευσης στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον κ. Παπαγιαννίδη κάποια τεχνικά θέματα σχετικά με τη σύνδεση των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, (Φανάρι, Κανάλια, Λοξάδα) με το νέο δίκτυο, καθώς τα χωριά αυτά περιλαμβάνονται στην αρμοδιότητα και στο σχεδιασμό των αρδευτικών έργων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Επιπλέον, άδραξε την ευκαιρία και έθεσε στον κυβερνητικό απεσταλμένο την ανάγκη εξασφάλισης χρηματοδότησης από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση του παρόμοιου και εξίσου πολύ σημαντικού έργου αντικατάστασης – υπογειοποίησης – εκσυγχρονισμού του επιφανειακού σήμερα αρδευτικού δικτύου Δήμο Μουζακίου, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στάθης, σύντομα ολοκληρώνεται η παραλαβή των απαραίτητων οικονομοτεχνικών, τοπογραφικών, υδραυλικών μελετών που χρηματοδότησε ο Δήμος από ιδίους πόρους και το έργο θα είναι άμεσα έτοιμο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα στην άρδευση των καλλιεργειών στο Δήμο, θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους αγρότες, θα εξασφαλίσει τη μη διαφυγή πολύτιμων υδάτινων ποσοτήτων από το δίκτυο και βέβαια θα μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής.

Ο κ. Παπαγιαννίδης ήταν θετικός απέναντι στο αίτημα του Δημάρχου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ωρίμανση της μελετητικής διαδικασίας που είναι εξειδικευμένη και χρονοβόρα. Ανανέωσε δε το ραντεβού για το επόμενο διάστημα μετά τις νέες εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να συσταθεί η νέα κυβέρνηση, να γίνει περεταίρω ανάλυση του προτεινόμενου έργου και ακολούθως αυτό να προωθηθεί προς χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση του κ. Στάθη με τον κ. Παπαγιαννίδη ήταν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Θανάσης Μαρκινός και η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Λία Ρογκανάκη.

 

11111333331.jpeg - 1,38 MB