ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ SUPER CUP FINAL ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ Ο.Σ.Ε.Κ.Α

Ο «Γ.Σ. Δωδεκάνησος» επικράτησε του «Α.Σ. Άτλας» σε έναν ανεπανάληπτο αγώνα αγάπης για τον αθλητισμό και τη ζωή!

Από σήμερα Κυριακή 14/11/2021, το Μουζάκι διαθέτει μια μοναδική πρωτιά στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ με αμαξίδιο καθώς το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το 1ο Super Cup Final στη χώρα.
Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, συναντήθηκαν στις 11 το πρωί κι’ έδωσαν έναν ανεπανάληπτο αγώνα για να κατακτήσουν το κύπελλο της φετινής χρονιάς.
Νικητής αναδείχθηκε ο «Γ.Σ. Δωδεκάνησος» ο οποίος επικράτησε του ανταγωνιστικού αντιπάλου του «Α.Σ. Άτλαντα» με σκορ 71 – 52 (πόντους), προσφέροντας αμφότεροι στον κόσμο που τους παρακολούθησε θέαμα υψηλής μπασκετικής ποιότητας.
Ο τελικός διοργανώθηκε μετά από στενή συνεργασία του Δήμου Μουζακίου και της διοργανώτριας Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α), η οποία διακρίνεται για τη σταθερή προσήλωσή της στο στόχο να διαδώσει στην ελληνική κοινωνία και να αναδείξει στον τομέα του αθλητισμού, το μπάσκετ με αμαξίδιο.
Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης και ο πρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. κ. Χάρης Περδίκης, με τους οποίους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης είχε εποικοδομητικές συζητήσεις δεδομένων και των άριστων σχέσεων που διατηρούν διαχρονικά μεταξύ τους.
Η μεγάλη Γιορτή χαρακτηρίστηκε από το πάθος, την ιδιαίτερη αγωνιστικότητα και τον ενθουσιασμό όλων των αθλητών που συμμετείχαν οι οποίοι έδωσαν κυριολεκτικά τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και τους συντελεστές της διοργάνωσης.
Μετά το τέλος του 1ου Super Cup Final, ακολούθησε η απονομή του Κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του «Γ.Σ. Δωδεκάνησος» από το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της Ο.Σ.Ε.Κ.Α..
Αναμνηστικές πλακέτες έλαβαν ακόμη οι διαιτητές, οι μπασκετμπολίστες και τα στελέχη των ομάδων, παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου (και του ΝΠΔΔ Αθλητισμός-Πολιτισμός- Νεότητα) κ. Μαρίας Καραμπέκου και της αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Λίνας Αγγελάκη.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Θ. ΣΤΑΘΗ
Για την τελική διοργάνωση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Δημοτική αρχή είμαστε χαρούμενοι αλλά και υπερήφανοι που φιλοξενήσαμε με επιτυχία στο Μουζάκι το 1ο Super Cup Final μπασκετ με αμαξίδιο. Αποτελεί τον καρπό των στενών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει με την Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τις οποίες ο Δήμος μας στηρίζει σθεναρά στην επίπονη προσπάθειά τους για διάδοση του μπάσκετ με αμαξίδιο και άλλων σημαντικών παραολυμπιακών αθλημάτων στην πατρίδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνουν να αναδείξουν το μεγαλείο ψυχής, αλλά και τα σπάνια σωματικά προσόντα που διαθέτουν οι αθλητές των ειδικών κατηγοριών. Ο κόσμος που παρακολούθησε τον σημερινό τελικό διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ως που μπορεί να φτάσει ένας φαινομενικά αδύναμος άνθρωπος όταν είναι μεθοδικός, έχει υπομονή και επιμονή, δουλεύει σκληρά, πιστεύει στον εαυτό του, στις δυνάμεις του, αγαπάει πολύ τη ζωή και έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους επιτυχίας. Η εμπειρία του 1ο Super Cup Final μπασκετ με αμαξίδιο θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη, αλλά είναι και πρόκριμα για το Δήμο Μουζακίου να επιδιώξει την επέκταση της συνεργασίας που ξεκίνησε με την επανάληψη τέτοιων διοργανώσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο, η και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουμε στην πόλη μας. Εξάλλου, βασική επιδίωξη της Διοίκησής μας, από την έναρξη της θητείας της, είναι η δυναμική στήριξη του αθλητισμού και η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή με την υλοποίηση αγωνιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου. Το Μουζάκι απέδειξε ήδη ότι διαθέτει τα εχέγγυα για να εξασφαλίσει την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων. Οι κλιματολογικές συνθήκες στον τόπο μας είναι ιδανικές για υλοποίηση πάσης φύσεως αθλητικών δράσεων και οι αγωνιστικές υποδομές του είναι εξοπλισμένες, οργανωμένες και άριστα συντηρημένες. Επιπλέον, ο Δήμος μας αξιοποιεί στο έπακρο τους χώρους της Μαθητικής Εστίας για τη φιλοξενία των ομάδων, αθλητικών σωματείων και εθνικών ομοσπονδιών κατά τη συμμετοχή τους στα σημαντικά τουρνουά που συνδιοργανώνει».
Ο κ. Στάθης έκλεισε της παρέμβασή του λέγοντας: «Διανύουμε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με την πανδημία να συνεχίζεται στη χώρα μας και τις «πληγές» του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» να είναι ακόμη «ανοιχτές» στην περιοχή μας που χτυπήθηκε σκληρά. Όσο δύσκολες όμως κι’ αν είναι οι συνθήκες που βιώνουμε, ως Δημοτική αρχή, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε την προσπάθεια για την άμεση ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Μουζακίου σε κάθε τομέα και επίπεδο λειτουργίας του, προκειμένου να τεθεί γρήγορα σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης. Αυτό θέλουν από εμάς οι δημότες και αυτό πράττουμε καθημερινά με βάση συγκεκριμένο σχέδιο πρωτοβουλιών και δράσεων που υλοποιούμε».