ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ ΔΗΜΟΥ"

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

«ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ ΔΗΜΟΥ»

 

υπέρ Κοινότητας Καναλίων

 

                                                           

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

 

Δικαιούχων υποτροφίας σπουδών

 

 

 

Υποτροφία από τη Διαθήκη του αείμνηστου Καναλιώτη ιατρού Νεοπτόλεμου Δήμου

 

Το Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ ΔΗΜΟΥ» υπέρ Κοινότητας Καναλίων του Δήμου Μουζακίου καλεί τους δικαιούχους υποτροφιών σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 68/2021 (ΑΔΑ: ΨΞΟΛΩΚΕ-Ρ49) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου όπως υποβάλλουν αίτηση (απαραίτητα με στοιχεία ταχυδρομικής διεύθυνσης, τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα του δικαιούχου).

 

Ακολουθεί πλήρες το κείμενο της προκήρυξης:

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΙ (6) ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ «ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ ΔΗΜΟΥ» ΥΠΕΡ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΤΩΝ 2018-19, 2019-20, 2020-21, ΗΤΟΙ ΔΥΟ (2) ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ .

 

Ο Δήμος Μουζακίου προκηρύσσει τη χορήγηση συνολικά έξι (6) υποτροφιών για τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, δύο (2) ανά ακαδημαϊκό έτος, σε αρίστους αποφοίτους και ήδη φοιτητές Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι.) της χώρας καταγόμενους από την Κοινότητα Καναλίων της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας για προπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό, από τα έσοδα του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης «ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ ΔΗΜΟΥ» υπέρ Κοινότητας Καναλίων.

 

Α) Οι ανωτέρω υποτροφίες προκηρύσσονται σύμφωνα με:

 

α) Την από 6/11/1995 ιδιόγραφη διαθήκη του Νεοπτόλεμου Δήμου η οποία δημοσιεύθηκε με το υπ΄αρ.262/4-9-2007 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και κηρύχθηκε κύρια με την 89/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου , σύμφωνα με την οποία θα χορηγηθούν υποτροφίες σε «αρίστους αποφοίτους του Λυκείου ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ή ομοτίμου ή ισοτίμου σχολής καταγόμενους σαφώς από την Κοινότητα Καναλίων της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας».

 

β) Την υπ΄ αριθμ. 102/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου για τη χορήγηση των υποτροφιών, που ελήφθη στην 13η Συνεδρίαση της 24-7-2020.

 

γ) Τις διατάξεις του ν. 4182/2013 (κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

 

δ) Την με αριθ. 101532/7308/Β0011/20-12-2002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για τον καθορισμό των ανωτάτων ορίων μηνιαίων υποτροφιών, που χορηγούνται από τα έσοδα κληροδοτημάτων, και ισχύουν σήμερα, για τα  κληροδοτήματα.

 

Β) Για την απονομή των υποτροφιών πρέπει να καλύπτονται οι ακόλουθες προϋποθέσεις :

 

1.                Ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή

 

2.                Καταγωγή (είτε από πατρική, είτε από μητρική γραμμή – έως το β΄ βαθμό) από την Κοινότητα Καναλίων της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας.

 

3.                 Συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ετών 2018, 2019, 2020) και εγγραφή στο οικείο Τμήμα κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021.

 

4.                Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» (μεγαλύτερο ή ίσο του 18,5) και διαγωγή τουλάχιστον «καλή».

 

Από τους υποψηφίους θα προηγούνται όσοι έχουν εισαχθεί στη Νομική σχολή ή στη Θεολογική σχολή ή σε Πολυτεχνικές σχολές ή ΤΕΙ σχολών τεχνολογικών εφαρμογών και έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στις  εισαγωγικές εξετάσεις  σύμφωνα με τα μόρια εισαγωγής αυτών.

 

Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει βάσει των μορίων εισαγωγής αυτών, κατ΄ αναλογία με τη υψηλότερη βαθμολογία της εκάστοτε Σχολής.

 

Επί ισοβαθμίας, η σειρά επιτυχίας θα καθορισθεί κατόπιν δημόσιας κληρώσεως .

 

Γ) Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε διακόσια (200,00) ευρώ το μήνα (ακαθάριστο ποσό).

 

Η καταβολή θα γίνει αναδρομικά και θα αρχίσει από την έναρξη των σπουδών των υποτρόφων εντός των ακαδ. ετών 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 και θα διαρκέσει ως το τέλος των κανονικών σπουδών  τους-σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα σπουδών-με βάση την επίδοση στις σπουδές τους, δηλαδή εφόσον επιτυγχάνουν στο σύνολο των μαθημάτων κατά την πρώτη και τη δεύτερη εξεταστική περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, με μέσο όρο βαθμολογίας –ει δυνατόν- «άριστα» (τουλάχιστον 8,50 σε κλίμακα βαθμολόγησης 0-10) ενώ σε κάθε περίπτωση ο μέσος όρος δεν μπορεί να είναι κατώτερος του «λίαν καλώς» (από 6,50-8,49 σε κλίμακα βαθμολόγησης 0-10), όπως αποδεικνύεται από σχετικό πιστοποιητικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που υποβάλλεται στο Δήμο Μουζακίου μετά το πέρας της κάθε εξεταστικής περιόδου διαφορετικά η υποτροφία θα διακόπτεται.

 

Δεν προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης παράτασης για την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών πέραν του προβλεπομένου από τον Κανονισμό σπουδών ελάχιστου χρονικού ορίου των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της υποτροφίας είναι η προηγούμενη σύναψη σύμβασης υποτροφίας του Δήμου Μουζακίου με τον υπότροφο.

 

Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα του υποτρόφου, τότε αυτός υποχρεούται να επιστρέψει   το ποσό της υποτροφίας, που έχει λάβει μέχρι τότε.

 

Η υποτροφία δύναται να διακοπεί, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, επέλθει μείωση των εσόδων του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου η υποτροφία διακόπηκε.

 

Δ) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στο Δήμο Μουζακίου (Καραϊσκάκη 1, 430 60 Μουζάκι) εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσίευσης της περιλήψεως της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο το πλήρως συμπληρωμένο έντυπο της αίτησης, το οποίο πρέπει να συνοδεύουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

 

 

1)     Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου ή διαβατήριο σε ισχύ από τα οποία θα προκύπτει η ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή

 

2)    Πιστοποιητικό ή Βεβαίωση από αρμόδιο φορέα, από τα οποία να προκύπτει ότι οι υποψήφιοι κατάγονται -είτε από πατρική, είτε από μητρική γραμμή – έως το β΄ βαθμό- από την Κοινότητα Καναλίων της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας.

 

Επισημαίνεται ότι, ο τόπος γέννησης του υποψηφίου σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει από μόνος του την καταγωγή του υποψηφίου.

 

3)    Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» (μεγαλύτερο ή ίσο του 18,5) και διαγωγή τουλάχιστον «καλή».

 

4)             Βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2018, 2019, 2020.

 

5)    Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό του Τμήματος ή της Σχολής του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της χώρας ότι έχει εγγραφεί και φοιτά κανονικά ο υποψήφιος. Επισημαίνεται ότι οι εισαχθέντες κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019 και 2019-2020 προσκομίζουν και βεβαίωση του ιδρύματος ότι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο μαθημάτων του πρώτου ή δεύτερου έτους σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συνέχισης της υποτροφίας

 

6)       Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του υποψηφίου:

 

Ø  ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει άλλη υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά ή από άλλο φορέα και ότι δεν έχασε από δική του υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία και

 

Ø  ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει προπτυχιακή υποτροφία επίδοσης από  το Ι.Κ.Υ.

 

7)     Αντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

 

Το απόσπασμα ποινικού μητρώου θα αναζητηθεί υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία του Δήμου

 

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά μαζί με την ειδική έντυπη αίτηση μπορούν να υποβληθούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

 

Περίληψη της παραπάνω προκήρυξης θα δημοσιευθεί σε μία εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας σε μία τοπική εφημερίδα του Ν. Καρδίτσας και στην εφημερίδα των αποδήμων των Καναλίων.

 

 

 

 

 

                                                                               Η Πρόεδρος Δ.Σ Δήμου Μουζακίου

 

                                                                                           

 

                                                                                                   Μαρία Καραμπέκου