ΨΗΦΙΣΜΑ για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι

 

Με έκπληξη και χωρίς πρότερη ενημέρωση, πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Μουζακίου, πρόκειται να κλείσει και μάλιστα άμεσα! Ένα υποκατάστημα που εξυπηρετεί περισσότερες από 27 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Συγχρόνως εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Αργιθέας, οι οποίοι λόγω απόστασης είναι αδύνατο να μετακινηθούν για την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά καταστήματα της Καρδίτσας, αλλά και πολλούς από τους κατοίκους του γειτονικού Δήμου Πύλης.

 

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και πικρία μας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Ομίλου που έχει άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία, καθώς είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο, που αυτή βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με τις μεγάλες καταστροφές από τον «Ιανό». Ως εκ τούτου όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και να μην επιφέρουμε επιπλέον πλήγματα στην τοπική οικονομία.

 

Ζητούμε από τους αρμόδιους  της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσουν και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Μουζάκι, η λειτουργία του οποίου αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τους κατοίκους του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

 

Τους καλούμε να αναλογιστούν πως τα τραπεζικά ιδρύματα, εκτός από τον απόλυτα δικαιολογημένο κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους,  πάντα είχαν και εξακολουθούν να έχουν και πρόσημο κοινωνικό, χαρακτηριστικό  στο οποίο η συγκεκριμένη απόφαση αντιτίθεται, αφού  πλήττει τους δημότες μας και προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Μια κοινωνία που, ομού με τον ίδιο το Δήμο, αγκάλιασαν, στήριξαν για χρόνια και, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους,  εξακολουθούν να στηρίζουν το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι.

 

 Η ίδια απόφαση θα αποτελέσει, ακόμα, και τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του Δήμου Μουζακίου και τις ευρύτερης περιοχής αλλά και για την προσέλκυση νέων ανθρώπων για εγκατάσταση και επενδύσεις. Ως εκ τούτου, καλούμε και όλους τους βουλευτές του νομού μας, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης αλλά και κάθε φορέα να δραστηριοποιηθούν για να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της  Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι.