Διαμαρτυρία του Δημάρχου Μουζακίου για επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι

 

Την έντονη διαμαρτυρία του για το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι, εξέφρασε με επιστολή του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, προς τον Διοικητής της Τράπεζας Πειραιώς και τους αρμόδιους φορείς.

 

 

 

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

 

«Με έκπληξη και χωρίς πρότερη ενημέρωση, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Μουζακίου, πρόκειται να κλείσει και μάλιστα άμεσα! Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγανάκτηση και πικρία μας για τις αποφάσεις του Ομίλου που έχουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

 

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι, εξυπηρετεί περισσότερες από 27 Κοινότητες και οικισμούς μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και λόγω των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών της. Συγχρόνως εξυπηρετεί το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Αργιθέας, οι οποίοι λόγω απόστασης είναι αδύνατο να μετακινηθούν για την εξυπηρέτησή τους στα κεντρικά καταστήματα της Καρδίτσας.

 

Να σας υπενθυμίσω πως η περιοχή μας βίωσε μεγάλες καταστροφές από τον «Ιανό» ως εκ τούτου όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε μεγαλύτερη ευαισθησία και να μην επιφέρουμε επιπλέον πλήγματα στην τοπική οικονομία.

 

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε,  δεν μπορούν όλα τα θέματα να σταθμίζονται μόνο με στενά οικονομικά κριτήρια. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία και η απόφασή σας θα είναι τροχοπέδη στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε, σε πείσμα των καιρών, για την ανάπτυξη του Μουζακίου και την προσέλκυση νέων ανθρώπων για εγκατάσταση και επενδύσεις στην περιοχή μας.

 

Σας ζητώ να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, που πλήττει τους δημότες μας και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία. Αναμένουμε άμεσα ενέργειες σας καθώς αποτελεί αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου μας η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του υποκαταστήματος σας στο Μουζάκι».