Εθελοντική δενδροφύτευση στο Μαυρομμάτι και εκδήλωση με μαθητές για το Δάσος

Το λόφο του Αγίου Νικολάου δενδοφύτευσαν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαυρομματίου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μουζακίου, την Τοπική Κοινότητα και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.
«Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή δράση. Κυρίως ευχαριστώ τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους που προσφέρθηκαν να δουλέψουν εθελοντικά στη σημερινή δενδροφύτευση. Οφείλουμε με αφορμή τη σημερινή ημέρα να δώσουμε μία υπόσχεση στον εαυτό μας και το περιβάλλον. Ότι κάθε μέρα για μας θα είναι ημέρα προστασίας, σεβασμού και αγάπης προς τα δάση και σε οτιδήποτε μας περιβάλλει. Καλώ όλα τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές και κήρυκες της προστασίας του περιβάλλοντος και να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα και στους μεγάλους» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Ο Δασάρχης Μουζακίο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για τη σημασία που έχει για τους ανθρώπους το Δάσος και τα δένδρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον.
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη συγκεκριμένη περιοχή και γι’ αυτό το λόγο κάνουμε τη σημερινή δενδροφύτευση και θα εκπονήσουμε σχετική μελέτη, ώστε να μετουσιωθεί σε αισθητικό πάρκο αναψυχής. Με τη σημερινή δενδοφύτευση κάνουμε το πρώτο βήμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυομματίου κ. Γκινής.
Παρών στη δενδροφύτευση ήταν και ο Ιερέας του χωριού Πατήρ Νικόλαος