Κουδουνάδες και Αρκούδα έκλεψαν την παράσταση στο Αγναντερό

 

  • Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2013 στο  Δήμο Μουζακίου


Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν


Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Αποκριών στο Δήμο Μουζακίου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αρκούδα, καραγκούνικος γάμος και Κουδουνάδες στο Αγναντερό

Την παράσταση έκλεψαν οι «Κουδουνάδες» και η Αρκούδα με τον Αρκουδιάρη στο Αγναντερό, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες κόσμου και μασκαράδων. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή των Αποκριών με τη συμμετοχή 10δων «κουδουνάδων» και τον παραδοσιακό καραγκούνικο γάμο της Γκόλφως και του Τάσου.
Την Καθαρή Δευτέρα η Αρκούδα και ο Αρκουδιάρης, με τη συνοδεία των
«κουδουνάδων» στην κυριολεξία έδωσαν ρεσιτάλ κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων που γέμισαν ασφυκτικά το σκεπασμένο χώρο της πλατείας του χωριού, καθώς ο καιρός δεν ευνοούσε τις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το φινάλε όπου η αρκούδα ανέβηκε αρχικά στο δένδρο, με τον αρκουδιάρη να προσπαθεί να την κατεβάσει κάτω και στη συνέχεια η βουτιά της αρκούδας και του αρκουδιάρη στο παγωμένο σιντριβάνι υπό τα έκπληκτα βλέμματα των παρευρισκομένων.
«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας στο Αγναντερό. Η Αρκούδα, ο Αρκουδιάρης, οι «κουδουνάδες» οι μασκαράδες έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα αυτές τις ημέρες. Ευχαριστώ το Σύλλογο Γυναικών Αγναντερού για τη συμμετοχή τους και όλο τον κόσμο που αψήφησε το κρύο και έδωσε δυναμικό παρών στην πλατεία του χωριού. Η εκδήλωση είναι μοναδική θα έλεγα στη Θεσσαλία και αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσουν τόσο μικρά παιδιά όσο και μεγάλοι, Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του χωριού μας το Βαγγέλη Τσαφίτσα που χάρις στις άοκνες προσπάθειές του συντέλεσε αποφασιστικά στη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Τσαφίτσας τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά όλους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είτε ως Αρκούδα και Αρκουδιάρης, είτε ως «κουδουνάδες» και μασκαράδες. Ευχαριστώ το Δήμαρχό μας κ. Κωτσό και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μουζακίου κ. Στάθη για την οικονομική ενίσχυση των εκδηλώσεων και θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που συμμετείχε σ’ αυτές»

Κρανιά

Επιτυχία σημείωσαν τα Κούλουμα στην Κρανιά όπου παρά τον άστατο καιρό πάρα πολλοί κάτοικοι συμμετείχαν τιμώντας τα νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θωμάς Κοτρώτσιος σε συνεργασία με εθελόντριες γυναίκες του χωριού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς, με τον πρόεδρό του κ. Αποστόλη Κοτρώτσιο.
Ο πρόεδρος του χωριού κ. Θωμάς Κοτρώτσιος δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Μουζακίου που συνέδραμε οικονομικά στη σημερινή εκδήλωση, το Σύλλογο του χωριού μας που βοήθησε τα μέγιστα, τις εθελόντριες γυναίκες που συμμετείχαν με πίττες και φαγητά και όλους τους χωριανούς που συμμετείχαν στα κούλουμα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες»

Ριζοβούνι

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα στο Ριζοβούνι όπου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παύλος Θεοχάρης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Μουζακίου  και πολλούς εθελοντές παρουσίασαν ένα εξαιρετικό θέαμα που περιλάμβανε παραδοσιακό γάμο, χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Καμινάδων και άφθονο κρασί, λαγάνες, νηστίσιμα και χορό.  Οι εκδηλώσεις στο Ριζοβούνι ξεκίνησαν την Κυριακή των Αποκριών και ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα με τη συμμετοχή πάρα πολλών κατοίκων.
O πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θεοχάρης τόνισε: «Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, κυρίως όμως τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου κ. Φάνη Στάθη για την αμέριστη βοήθεια που μας παρείχε»

Φανάρι

Πάρα πολλοί κάτοικοι του Φαναρίου τίμησαν τα Κούλουμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φαναρίου, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του κ Φασιανού με την Οικονομική Βοήθεια του Δήμου και πολλές εθελόντριες γυναίκες του χωριού. Την Κυριακή στην πλατεία του χωριού κάηκε ο καρνάβαλος παρουσία πολλών μεταμφιεσμένων και μη δημοτών.

Γελάνθη

Παρά τον άσχημο καιρό πολλοί κάτοικοι του χωριού τίμησαν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει ο πρόεδρος  κ. Τσιούμας και οι εθελοντές του χωριού, αλλά δυστυχώς λόγω της βροχής που έπεφτε δε στάθηκε δυνατό να γίνει η εκδήλωση στην πλατεία του χωριού.

Μουζάκι

Το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο πραγματοποιήθηκε συναυλία έντεχνου και μοντέρνου τραγουδιού από τους Cousos band και τους Reverbs που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό και όχι μόνο με τα ροκ κομμάτια που έπαιξε

Τα κούλουμα στην πλατεία σεισμοπλήκτων κατέληξαν σε διανομή των εδεσμάτων που ετοίμασε ο Σύλλογος Αργιθεατών καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Μαγούλα

Στη Μαγούλα την Κυριακή το μεσημέρι παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του Γυμνασίου και ο πρόεδρος του χωριού κ. Καρδιτσιώτης σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Πολυμερόπουλο μοίρασαν στους κατοίκους γλυκά.

Λαζαρίνα

Στη Λαζαρίνα ο πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Σκρέτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο του Χωριού υλοποίησαν αποκριάτικο πάρτυ για τα μικρά παιδιά το Σάββατο το βράδυ προσφέροντας στους μικρούς συμμετέχοντες αναψυκτικά, γλυκά και σουβλάκια.

Κανάλια

Στα Κανάλια ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσε λαϊκή βραδιά την Κυριακή το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, το οποίο γέμισε ασφυκτικά με Καναλιώτες και όχι μόνο.

Πορτή

Στην Πορτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος ετοίμασε κούλουμα για τους χωριανούς με νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί που τα τίμησαν δεόντως οι κάτοικοι του χωριού.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής κ. Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερεριάρχης κ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τόλια, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καλιώρας, Πολυμερόπουλος, Τσιούμας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (που ενίσχυσε όλες τις εκδηλώσεις) κ. Στάθης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ (που είχε την ευθύνη της συναυλίας του Σαββάτου) κ. Ζαρνακούπης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.Φούντας, Φροξυλιάς, Μπαλατσός, Τσιρογιάννη, Στεφανής, Πάντος, Βλαχογιάννη, Μπακρατσάς, Ντόντος, ο πρώην Δήμαρχος Παμίσου κ. Παπακώστας.