Προκήρυξη για την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου ειδικότητας Γεωπόνου

 

 
   


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ.& ΟΙΚΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

 

Ταχ.Δ/νση  :  Καραϊσκάκη 1

 

Τ.Κ.-Πόλη:  43 060-Μουζάκι

 

Πληροφορίες:   Δ.Μπαλάνου

 

Τηλ.:  2445 3 50119

 

e-mail:d.mpalanou@mouzaki.gr

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

 

 

Για την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου ειδικότητας Γεωπόνου.

 

                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

    Έχοντας υπόψη:

 

1.      Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν 3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης".

 

2.       Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 "Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων" όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το άρθρο 18 του Ν.4674/2020 (ΦΕΚ 53/τ.Α΄/2020).

 

3.       Τις διατάξεις του άρθρου 213 του Ν.4555/18 "Πρόγραμμα Κλεισθένης" σχετικά με τον αριθμό των Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών.

 

4.       Την με αρ. 31/36567/10-05-2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών όπου διευκρινίζεται ότι οι θέσεις των Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών συνιστώνται αυτοδίκαια εκ του νόμου και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η πρόβλεψή τους στον οικείο Οργανισμό Εσωτερικων Υπηρεσιων.

 

5.       Την υπ΄ αριθμ.717/25.01.2024 βεβαίωση του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών περί ύπαρξης πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου Μουζακίου.

 

6.       Το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη για την πλήρωση μίας (1) θέσης ειδικού συνεργάτη ειδικότητας Γεωπόνου  για την κάλυψη των αναγκών του Δημάρχου Μουζακίου.

 

                                                   Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Ε Ι

 

 

 

Ότι προτίθεται να προσλάβει έναν/ μία (1) ειδικό/η Συνεργάτη/τιδα ειδικότητας Γεωπόνου  , για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ο οποίος θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, σε θέματα αγροτουρισμού, σε θέματα χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά προγράμματα), καθώς και σε θέματα οργάνωσης και υλοποίησης προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιπών αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων.

 

 

 

                                                     Προσόντα Πρόσληψης

 

Οι ενδιαφερόμενοι/νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

 

 

 

1. Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/1986, στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται.

 

2. Πτυχίο ή δίπλωμα σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.

 

3. Καλή γνώση μίας (1) τουλάχιστον γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

4.Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:

 

α. Για τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας. Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

 

β. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του Ν.1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

 

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, πρέπει να γνωρίζουν ότι η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματός τους, είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου/Ειδικού Συνεργάτη/Επιστημονικού Συνεργάτη. Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μπορεί να εισαχθεί εξαίρεση από το ασυμβίβαστο Στην περίπτωση αυτή έχει ανάλογη εφαρμογή η διάταξη της παρ.3, περ.Α’ του άρθρου 29 του Ν.3463/2006.

 

                                  Απαραίτητα Δικαιολογητικά

 

1.Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν:

 

     2.Σχετική Αίτηση (πλήρης ως προς τα στοιχεία του αιτούντα).

 

3.Πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή ισότιμος τίτλος σχολών της  αλλοδαπής.

 

4.Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

 

5.Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.

 

6.Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 όπως ισχύει, στην οποία θα δηλώνεται ότι πληρούνται τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του Πρώτου Μέρους του Ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως 17).

 

                             Προθεσμία και Τόπος Υποβολής Αιτήσεων

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Προσωπικού του Δήμου Μουζακίου (Αρμόδιος Υπάλληλος Δήμητρα Μπαλάνου - Δ/νση: Καραϊσκάκη 1, Μουζάκι, τηλ: 24453-50119)  εντός προθεσμίας πέντε  (05) εργάσιμων  ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας.

 

Η παρούσα προκήρυξη πρόσληψης ειδικού συνεργάτη θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Μουζακίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mouzaki.gr, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ καθώς και σε μια ημερήσια τοπική εφημερίδα.Η επιλογή θα γίνει από το Δήμαρχο, ο οποίος θα αποφασίσει κατά την κρίση του για την καταλληλότητα του/της προσλαμβανομένου (παρ. 4 του άρθρου 163 του Ν.3584/07). Ο/η προσληφθείς/σα θα υπογράψει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία δε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τη θητεία της δημοτικής περιόδου, εντός της οποίας θα προσληφθεί. Τα καθήκοντα και τα υπόλοιπα ζητήματα της θητείας του ορίζονται στο άρθρο 13 του Νόμου 3584/2007.

 

                                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

                                                 ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ