«Καραϊσκάκεια 2021»: Επίτιμη Δημότης του Δήμου Μουζακίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

 

Επίτιμη δημότης του Δήμου Μουζακίου, ανακηρύχτηκε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα  Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της παρουσίας της στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα  «Καραϊσκάκεια 2021», που πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου.

 

Αρχικά, η κ.Σακελλαροπούλου παρέστη στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεου. Ακολούθως, συνοδεία του Δημάρχου Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη, κατέφθασε πεζοπορώντας στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου κατέθεσε στεφάνι, έμπροσθεν του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, λέγοντας: «Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς. Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος. Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος».

 

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκε στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Μουζακίου, όπου και έλαβε χώρα η ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Μουζακίου.

 

Ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, κατά την προσφώνησή του καλωσόρισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, η έλευσή σας στον Δήμο Μουζακίου, ειδικά στο Μαυρομμάτι, τη γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, αποτελεί για όλους μας ύψιστη τιμή. Ως ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας κατά το Σύνταγμα της χώρας μας, στο πρόσωπό σας αντικατοπτρίζεται η πορεία της Ελλάδας στο χρόνο, καθώς και το σύνολο των αγώνων του λαού μας. Αγώνων, με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση και καλούμαστε μέσα από σκληρές και αμφίρροπες μάχες να βγούμε νικητές. Μιλώντας για μάχες, δεν γίνεται να μην αναφερθώ και στη «μάχη» που δίνουμε ως Δήμος Μουζακίου, εδώ και μήνες απέναντι στην πανδημία αλλά κυρίως απέναντι στο καταστροφικό φαινόμενο του «Ιανού». Η ευαισθησία σας και τα μηνύματα συμπαράστασης, από την πρώτη κιόλας ημέρα της θεομηνίας αποτέλεσαν βάλσαμο στις ψυχές όλων μας. Ωστόσο, η ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η επιστροφή των συνανθρώπων μας στην καθημερινότητα είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Εύχομαι με τη δική σας στήριξη, αυτός ο τόπος να αναγεννηθεί και να μετατραπεί σε έναν τόπο ευημερίας για όλους τους δημότες μας. Η τιμητική παρουσία σας, μας γεμίζει με την ελπίδα, ότι η πολιτεία, έχει τα μάτια της στραμμένα πάνω μας. Ελάχιστο οφειλόμενο χρέος από το Δήμο μας, αλλά και έκφραση των ευχαριστιών μας για αυτή την επίσκεψή σας, είναι η ανακήρυξη σας ως επίτιμη δημότη Μουζακίου».

 

Απαντώντας στην προσφώνηση του Δημάρχου Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε τα εξής:

 

«Κύριε Δήμαρχε,

 

Είναι χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ, στον Δήμο Μουζακίου, ανάμεσα στην ομορφιά της φύσης και τα ίχνη της ιστορίας, και μεγάλη τιμή που από σήμερα γίνομαι συμβολικά συντοπίτισσα του πιο φλογερού ήρωα της Επανάστασης του 1821, του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Είναι ο πολεμιστής που ο Κωστής Παλαμάς αποκάλεσε «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης», η ατίθαση ψυχή που την τιθασεύει στο τέλος μόνη η ιδέα της Πατρίδας, το λιγνό σώμα που καίγεται από τον πυρετό κι όμως απομένει αλύγιστο ως το τέλος. Φέρνω στον νου μου την προσωπογραφία του, όπως τη φιλοτέχνησε ο φιλέλληνας Καρλ Κρατσάιζεν: τα μακριά μαλλιά κάτω από το φέσι, το δασύ μουστάκι, τα εκφραστικά, ζωηρά μάτια, στο βάθος των οποίων αχνοφέγγει μια πονεμένη περιπάθεια. Ο Παλαμάς διακρίνει σ’ αυτό το βλέμμα «κάτι το αρχαγγελικόν, εωσφορικόν, ταξιαρχικόν, αρχιστρατηγικόν». Για τον μεγάλο μας ποιητή είναι «ο άγγελος και ο δαίμων των οποίων εκαυχάτο ότι ήτο ο αρμονικός συνδυασμός, το ελεύθερον ζευγάρωμα». Άνθρωπος με ένταση και πάθος, τα οποία θα διοχετεύσει στον Αγώνα μέχρις εσχάτων.

 

Ο Παλαμάς δεν ήταν ο μόνος που γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του Καραϊσκάκη. Παλαιότεροι και νεότεροι συγγραφείς ύμνησαν την τόλμη, τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα, τον αυτοσαρκασμό ακόμα και την αθυροστομία του. Τον είδαν σαν τον κατ’ εξοχήν Έλληνα, γνήσιο, αντιφατικό, πνευματώδη, ετοιμόλογο, ανυπόμονο, ριψοκίνδυνο, πανούργο και δίκαιο. Ωραίο σαν μύθο.

 

Ίσως ο Καραϊσκάκης κληρονόμησε κάτι από το πνεύμα του τόπου του, πνεύμα ελεύθερο, αδούλωτο, ορμητικό, σαν τα νερά των ποταμών του, σαν τον αέρα των δασωμένων μονοπατιών του. Τόπος με μεγάλο ιστορικό βάθος, μνημονευμένος από τον Στράβωνα ως τον Πλούταρχο και από τον Πλίνιο ως τον Τίτο Λίβιο˙ ζωντανός τα βυζαντινά χρόνια με μοναστήρια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και με εμβληματικό μνημείο το Κάστρο του Φαναρίου που δεσπόζει στην άκρη της Οροσειράς των Αγράφων˙ επαναστατημένος μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα από τις πρώτες μέρες της εθνεγερσίας μας. Τόπος σπάνιας φυσικής καλλονής, που επείγει να συντηρηθεί και να αναδειχθεί, αφού μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό ήπιου, εναλλακτικού, αειφόρου θεματικού τουρισμού, που δεν θα περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες. Τόπος διάσπαρτος από γραφικά χωριά και κωμοπόλεις, που επιζητούν την οικονομική τους ανάπτυξη, διαφυλάσσοντας παράλληλα τον περιβαλλοντικό τους πλούτο.

 

Είναι ένας στόχος που έχει θέσει ο Δήμος Μουζακίου και στον οποίο η πολιτεία θα είναι αρωγός. Από την βελτίωση των υποδομών και των μεταφορών – με έμφαση στην αγροτική οδοποιία που δίνει προοπτική στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής – την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων και την διαχείριση των αποβλήτων, ως την κυκλική οικονομία, την έρευνα και την καινοτομία στον χώρο της αειφορίας. Έχω απόλυτη επίγνωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας, την οποία ονομάσαμε «Ιανό» το περασμένο φθινόπωρο. Γνωρίζω ότι πολλοί από σας είδατε τις περιουσίες σας να καταστρέφονται, τις καλλιέργειες να θάβονται κάτω από τα νερά, τα ζώα σας να πνίγονται, δρόμους και γέφυρες να υποχωρούν από τη διάβρωση του εδάφους και τις κατολισθήσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Πολιτεία, πέρα από τα μέτρα στήριξης πρωτογενούς παραγωγής και αποκατάστασης ζημιών, σχεδίασε και υλοποιεί έργα αποκατάστασης υποδομών και αντιπλημμυρικής θωράκισης, ώστε να αποφευχθεί παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.

 Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σ’ αυτή τη δύσκολη φάση που διανύουμε, εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης με σκληρές επιπτώσεις στην οικονομία μας, θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Όσο το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρεί, όσο η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας μας συμμετέχει σ’ αυτό, τόσο έρχεται πιο κοντά μας η περίοδος στην οποία με τόση λαχτάρα προσβλέπουμε όλοι μας, μια περίοδος νέας ελευθερίας. Μέλος της κοινότητάς σας πλέον, μια από σας κι εγώ, εύχομαι να την υποδεχτούμε υγιείς, αισιόδοξοι, δημιουργικοί.

Σας ευχαριστώ».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η ανάγνωση της Απόφασης για την Ανακήρυξη της Προέδρου σε Επίτιμη Δημότη Μουζακίου, έγινε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Καραμπέκου.

Mε την παρουσία τους τίμησαν τα «Καραϊσκάκεια 2021», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές ΝΔ Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωστής Νούσιος και Νίκος Καραγιάννης, ο Αρχηγός ΑΤΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Θωμάς Καρανάσιος και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Ευάγγελος Φαλάρας.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2021»

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2021» 

 

 

 

Με την παρουσία της θα τιμήσει τις φετινές εκδηλώσεις για τα «Kαραϊσκάκεια 2021», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 05.05.2021 στο Μαυρομμάτι, την ιδιαίτερη πατρίδα του Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

 

 

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

·        Ώρα 11:00 – Προσέλευση επισήμων στο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου

 

·        Ώρα 11:15 – Πέρας προσέλευσης επισήμων

 

·        Ώρα 11:30 – Άφιξη της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου - Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου

 

·        Ώρα 11:45 – Πανηγυρική ομιλία από τον καθηγητή φιλολογίας κ.Νικόλαο Βλάχο

 

·        Ώρα 12:15 – Επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη

 

·        Ώρα 12:30 – Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

·        Ώρα 13:00 – Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Μουζακίου, στο Δημαρχείο Μουζακίου

 

 

 

                                                                         

 

                                                                                       Με τιμή 

 

                                                                           Ο Δήμαρχος Μουζακίου

 

                                                                                 Θεοφάνης Στάθης 

 

Rapid tests σε Κρανιά, Μαγούλα και Μουζάκι

Ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δράσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας και διοργανώνει rapid tests σε Κρανιά, Μαγούλα και Μουζάκι.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 06/05, η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς (ώρες 11:00 – 14:00), την Παρασκευή 07/05 στην κεντρική πλατεία Μαγούλας (ώρες 11:00 – 14:00) και το Σάββατο 08/05 στο Μουζάκι, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα (ώρες 11:00 – 15:00)
Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.

 

Δήμος Μουζακίου: Rapid tests το Σάββατο 24/04 στο Μουζάκι

 

 

Ο Δήμος Μουζακίου, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δράσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διοργανώνει το Σάββατο 24/04, rapid tests στο Μουζάκι.

 

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί έναντι της Εθνικής Τράπεζας Μουζακίου και ώρες 10:00 - 14:00.

 

Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.

 

 

 

Αίτημα Δημάρχου Μουζακίου στον Διοικητή του ΕΦΚΑ για δημιουργία υποκαταστήματος στο Μουζάκι

Αίτημα, στον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, προκειμένου να δημιουργηθεί υποκατάστημα ΕΦΚΑ, στο Μουζάκι.

 

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, οι οποίοι αδυνατούν λόγω πανδημίας αλλά και χιλιομετρικής απόστασης να εισέλθουν στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα, η δημιουργία ενός υποκαταστήματος στο Μουζάκι, θα διευκόλυνε στο έπακρο τους πολίτες.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Με μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να επισκεφτούν τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Καρδίτσα, ζητάμε από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, τη δημιουργία υποκαταστήματος στο Μουζάκι. Ευελπιστούμε το αίτημά μας να εισακουστεί και να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης των δημοτών μας, το οποίο λόγω πανδημίας έχει ενταθεί».   

 

Ακολουθεί το αίτημα του Δημάρχου, στον Διοικητή του ΕΦΚΑ:

 

«Καραϊσκάκεια 2021»: Περιορίζονται σε δύο ημέρες οι εκδηλώσεις λόγω πανδημίας Εορτασμός το καλοκαίρι με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Καραϊσκάκη

Στη σημερινή της συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Μουζακίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή για τα «Καραϊσκάκεια 2021», με πρόεδρο τον Δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη, αποφάσισε ομόφωνα την μερική αναβολή των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας (θα εορταστούν 2 από τις συνολικά 5 ημέρες). Θα οριστεί εκ νέου ημερομηνία για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Μουζακίου, που στόχο έχουν να τιμήσουν τον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Την Τρίτη 04/05 και την Τετάρτη 05/05, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με αναδιαμόρφωση του προγράμματος.
«Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας οι εκδηλώσεις για τα «Καραϊσκάκεια 2021» που θα λάβουν χώρα στη γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι, θα περιοριστούν σε δύο ημέρες. Ευελπιστούμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να οργανώσουμε μια σειρά εκδηλώσεων και να τιμήσουμε με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει τον τοπικό μας ήρωα και ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής «Καραϊσκάκεια 2021», κ.Στάθης.   
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τρίτη 04/05/2021
Ώρα 10:30 - Προσέλευση επισήμων στο χώρο της πλατείας Μαυρομματίου
Ώρα 11:00 - Επίσκεψη στο μουσείο και σπίτι του Γεωργίου Καραϊσκάκη

Τετάρτη 05/05/2021
Ώρα 11:00 – Προσέλευση επισήμων στο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου
11:30 – Δοξολογία χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ Τιμόθεου
12:00 - Επιμνημόσυνος δέηση στον τάφο των απογόνων του Γ.Καραϊσκάκη
12:30 – Λιτανευτική πομπή και επιμνημόσυνος δέηση στην πλατεία Μαυρομματίου
12:45 – Πανηγυρική ομιλία από τον καθηγητή φιλολογίας κ.Νικόλαο Βλάχο

Απαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων από τη δαπάνη σύνδεσης με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων

Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στους οικισμούς Μουζακίου, Μαυρομματίου  και συνοικισμό Γ.Καραϊσκάκη, ότι με την αρ.48/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέκρινε την αρ.14/2021 απόφαση της ΔΕΥΑΜ , που είχε ως θέμα την έγκριση της απαλλαγής των ιδιοκτητών από την υποχρέωση καταβολής της δαπάνης διακλάδωσης – σύνδεσης με τα κεντρικά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων.
Η ανωτέρω απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο της νέας νομοθετικής ρύθμισης του άρθρου 96 του Ν4685/2020, στην οποία προβλέπεται η απαλλαγή των ιδιοκτητών από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης των ακινήτων τους με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων. Συγχρόνως παρέχεται η  δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων των ιδιωτικών συνδέσεων των ακινήτων από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους χρηματοδοτικών προγραμμάτων , επιλύοντας οριζόντια και ουσιαστικά το χρονίζον πρόβλημα της έλλειψης  κονδυλίων για την κατασκευή και περάτωση των υπόψη έργων.

Την επανέναρξη του Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου ζητά ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης

Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Αθανάσιο Μπότα και Σωκράτη Παππά, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης στα γραφεία τους στην Καρδίτσα.
O Δήμαρχος, ζήτησε την επανέναρξη του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φαναρίου, το οποίο κατά τη λειτουργία του υπήρξε το μοναδικό στο είδος του Πειραματικό Σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία.
Πρόκειται για ένα σχολείο εξοπλισμένο με σύγχρονα εργαστήρια, άρτια βιβλιοθήκη και κλειστό γυμναστήριο. Η σύγχρονη εργαστηριακή του υποδομή θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών, αλλά και την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση με ΠΕΚ και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται σε ένα υψηλών προδιαγραφών διδακτήριο, σε ένα ευρύτερο περιβάλλον με ιδιαίτερη ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με πλούσιο ιστορικό πολιτιστικό παρελθόν (τα αρχεία του σχολείου ανάγονται στο 1896) ιδανικό για την εκπαίδευση εφήβων μαθητών, ενώ η απόσταση Καρδίτσας – Φαναρίου είναι μόλις 15 χλμ.
Η μετατροπή του Γυμνασίου Φαναρίου σε Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου, έγινε κατά το σχολικό έτος 2009-2010, ενώ το 2015 με απόφασή της η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε στην κατάργηση του συγκεκριμένου θεσμού.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης, τόνισε: «Στη συνάντησή μου με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,  ζήτησα την εκ νέου  λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φαναρίου, μετά  τις προτάσεις τους για την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4692/2020.
Η επαναλειτουργία του Πειραματικού σχολείου Φαναρίου, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, θα ωφελήσει τη μαθητιώσα νεολαία του νομού μας, τον Δήμο Μουζακίου – ειδικά το Φανάρι – και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών. Το εν λόγω αίτημά μας, έχουμε διαβιβάσει και στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ευελπιστώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».Rapid tests αύριο Παρασκευή στο Αγναντερό και το Σάββατο στο Μουζάκι

Ο Δήμος Μουζακίου, συνεχίζει τις δράσεις κατά του κορωνοϊού και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διοργανώνει rapid tests σε Μουζάκι και  Αγναντερό.
Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία του Αγναντερού η δειγματοληψία θα διενεργηθεί αύριο Παρασκευή 02/04 και ώρες 10:00 – 14:00.
Στο Μουζάκι, τα rapid tests θα γίνουν το Σάββατο 03/04 και ώρες 10:00 – 14:00 απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.
Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.

Rapid tests την Παρασκευή 02/04 στο Αγναντερό

Ο Δήμος Μουζακίου, συνεχίζει τις δράσεις κατά του κορωνοϊού και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διοργανώνει rapid tests στο Αγναντερό.
Συγκεκριμένα, η δειγματοληψία θα διενεργηθεί στην κεντρική πλατεία του Αγναντερού, την Παρασκευή 02/04 και ώρες 11:00 – 14:00.
Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.