ΔΩΡΕAΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ (DRIVE THROUGH TESTS) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, διοργανώνει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρες  09.00 - 13.30, δωρεάν μαζική λήψη έλεγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) με τη μέθοδο του drive through testing (έλεγχος μέσα σε αυτοκίνητο). Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της σκεπαστής Δημοτικής αγοράς της πόλης.  
«Καλούμε τους συνδημότες μας να προσέλθουν την Πέμπτη με τα οχήματά τους, στη δημοτική αγορά του Μουζακίου. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας και μέσα από τα τεστ που προμηθευτήκαμε ως Δήμος, θα μπορέσουμε να έχουμε μια αντικειμενική και επιστημονικά τεκμηριωμένη εικόνα της διασποράς του ιού. Σκοπός μας, είναι να διοργανώσουμε άλλη μια ανάλογη δράση στο Δήμο μας», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, θα φροντίσουν ώστε με λειτουργικό και ασφαλή τρόπο να πραγματοποιείται η είσοδος και η έξοδος των αυτοκινήτων από το σημείο ελέγχου, προς αποφυγή οποιοδήποτε συνωστισμού. Οι δημότες του Μουζακίου, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Με τη μέθοδο αυτή, δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή για τους πολίτες, που εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο που δεν υπερβαίνει τα λίγα λεπτά. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από την πίσω πλευρά της δημοτικής αγοράς (πυροσβεστική). Οι πολίτες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειάς του (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Αντώνης Βασιλείου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος στην οδό Αντώνης Βασιλείου, από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων έως το ταχυδρομείο και από τη Συνεταιριστική Τράπεζα έως την έξοδο προς Αργιθέα. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στις οδούς Καραϊσκάκη και Θεσσαλίας.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας του πολίτη Γιάννη Κουτσογιάννη, επέβλεψε χτες το απόγευμα τις εργασίες και ενημερώθηκε για την πορεία τους, που στόχο έχουν την ασφάλεια των δημοτών και τη συνολική αναβάθμιση της εικόνας της κεντρικής αγοράς του Μουζακίου.

 

 

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο συνοικισμό Μελίσσι της Οξυάς

Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στον πιο δύσβατο οικισμό της Οξυάς το Μελίσσι, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο «Ιανός». Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, που επέβλεπε από την πρώτη ημέρα τις εργασίες αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου Αγίας Τριάδας Οξυάς προς το Μελίσσι, βρέθηκε σήμερα το πρωί στο συνοικισμό, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας του πολίτη Γιάννη Κουτσογιάννη.

 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως σήμερα δώσαμε πρόσβαση και στα τελευταία σπίτια του Δήμου Μουζακίου, που ήταν αποκομμένα», δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. «Πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στον αρμόδιο εργολάβο, ο οποίος τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και μέσα σε είκοσι ημέρες υλοποίησε τις εργασίες αποκατάστασης. Μετά από εξαιρετικά δύσκολες παρεμβάσεις, μπορούν οι δημότες μας στο Μελίσσι, να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους. Επιπλέον έργα που έχουμε προγραμματίσει βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Βιώσαμε μια δύσκολη κατάσταση λόγω του «Ιανού» και ελπίζουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μεγάλες «πληγές» θα κλείσουν».

 
Ολοκληρώνεται το έργο της ασφαλτόστρωσης στο κέντρο του Μουζακίου

 Επίβλεψη στις εργασίες ασφαλτόστρωσης, συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος στο κέντρο του Μουζακίου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων  Σωκράτη Κωτίνα, τον Αντιδήμαχρο Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Κανιούρα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Πούπη.  Στόχος είναι η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να είναι πιο λειτουργικό και ασφαλές για τους πεζούς και τα οχήματα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.  
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα έργα ασφαλτόστρωσης, ο Δήμαρχος κ.Στάθης, τόνισε: «Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων στον κεντρικό δρόμο του Μουζακίου. Τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την πτώση του Περιφερειακού δρόμου είναι τεράστια και ως Δημοτική αρχή κρίναμε πως η περίοδος του lockdown λόγω πανδημίας, είναι το καταλληλότερο χρονικό σημείο για να κάνουμε τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις. Μέριμνά μας πέρα από την ασφάλεια, ήταν να αποφύγουμε την όποια ταλαιπωρία στην κεντρική αγορά. Εν όψει των εορτών, ευελπιστούμε με ανοιχτά τα καταστήματα, οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου μας, θα δουν ένα κεντρικό δρόμο της Αντώνη Βασιλείου που η εικόνα του δεν θα θυμίζει τίποτα από το παρελθόν».  

Δήμος Μουζακίου: Ενημέρωση Δημάρχου στον Αντ/ρχη Θεσσαλίας για υποδομές που χρήζουν αποκατάστασης

 

Επίσκεψη σε υποδομές του Δήμου Μουζακίου, που έχουν καταστραφεί από τη θεομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και σε έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του πολίτη, Νίκο Καραγιάννη.

 

Αρχικά επισκέφτηκαν τις γέφυρες Μπαλάνου και Καραϊσκάκη, δύο έργα που ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και έδωσαν πρόσβαση στον ορεινό όγκο του Δήμου και ακολούθησε αυτοψία σε μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου που έχει καταστραφεί από τη θεομηνία. 

 

«Κατέστησα σαφές στον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο και ενημέρωσα και τον έτερο Αντιπερειφεριαρχή κ.Καραγιάννη, πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, για την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών μας. Είμαι σίγουρος πως η αγαστή συνεργασία που έχουμε ως Δήμος Μουζακίου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα έχει την καλύτερη δυνατή συνέχεια στα τεράστια ζητήματα που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες», δήλωσε ο Δήμαρχος κ.Στάθης.   

 

 «Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη, ένα μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου του Δήμου Μουζακίου, στο οποίο είτε έχουμε κάνει παρεμβάσεις ως Περιφέρεια, είτε υπάρχουν κάποια εκκρεμή ζητήματα τα οποία ο Δήμαρχος έκρινε σκόπιμο να έχω ιδία άποψη», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του πολίτη, Νίκος Καραγιάννης και συνέχισε: «Ο φόρτος λόγω των καταστροφών σε όλο τον νομό είναι μεγάλος, παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να δοθεί γρήγορη και άμεση λύση για την ασφάλεια όλων των κατοίκων. Επιπλέον, ο Δήμαρχος μου έδειξε τα προτεινόμενα σημεία για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Παρότι, δεν εμπλέκεται η Περιφέρεια και είναι καθαρά ζήτημα Δήμου και 5ης ΥΠΕ, διαμόρφωσα άποψη  τόσο για τα αρνητικά όσο και για τα θετικά ζητήματα του κάθε οικοπέδου».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός του Μουζακίου μέχρι την Παρασκευή 20/11

 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, αποφασίστηκε:

 

-         Η  προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στην πόλη του Μουζακίου στις οδούς α) στην οδό Αντ. Βασιλείου από ύψος της πλατείας μέχρι τη συμβολή με την οδό Αγ. Γεωργίου και β) στην οδό Γ. Καραϊσκακη από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι την συμβολή με την οδό Αντ. Βασιλείου, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ασφαλτικού οδοστρώματος. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται κατά τις ώρες 07:00 - 15:00 καθημερινά έως την Παρασκευή 20/11.

 

 -         Η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στην πόλη του Μουζακίου στις οδούς α) ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ στο ύψος του Ι.Ν. των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος της πλατείας και β) ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, από την συμβολή με την οδό Αγ. Γεωργίου έως τον κόμβο της εξόδου προς Αργιθέα, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ασφαλτικού οδοστρώματος. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται κατά τις ώρες 07:00 - 15:00 καθημερινά έως την Παρασκευή 20/11.

 

 -         Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία, από τις πλησιέστερους οδούς και από τις διασταυρώσεις που επιτρέπεται η στροφή προς αυτές, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Α.Τ. Μουζακίου.

 

 -         Η εργοταξιακή σήμανση και ο φωτισμός θα παραμένουν και τις ώρες που δε γίνονται εργασίες καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 -         Το Α.Τ. Μουζακίου, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

 

 -         Η παρούσα είναι προσωρινή και ισχύει μόνο για το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

 

 -         Οι παραβάτες της παρούσης, θα διώκονται και θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

 -         Η εκτέλεση της παρούσης ανατίθεται στο Α.Τ. Μουζακίου.

 

 -         Το Α.Τ. Μουζακίου, στο οποίο αποστέλλεται η παρούσα, παρακαλείται για την επίδοση δημοσίευσή της, για την ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις, ως και για την επίβλεψη υλοποίησής τους.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΛΟΓΩ COVID Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Ο Δήμος Μουζακίου, με βάση την κυβερνητική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας» (ΦΕΚ 4899/06.11.2020 τεύχος Β΄), ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, θα λειτουργήσουν έως τις 30/11, μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού όπου δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική αλληλογραφία.

 

Για να προσδιορίσετε επίσκεψη με ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα κάτωθι τηλέφωνα και emails:

 

1.     Γραμματεία Δημάρχου: Άννα Κωλέττα τηλ. 2445350107            email: a.koletta@mouzaki.gr            

 

2.     Aντιδήμαρχος: Νικόλαος Πούπης τηλ. 2445350103

 

3.     Οικονομική υπηρεσία: Μαρία Ταμπάκου τηλ. 2445350111 email: m.tampakou @ mouzaki.gr

 

4.     Τεχνική υπηρεσία: Βασίλης Φούκας τηλ. 2445350121 email: v.foukas @ mouzaki.gr

 

5.     Δημοτολόγιο: Κωτρότσιου Κωνταντίνα τηλ. 2445350127 email: k.kotrotsiou @ mouzaki.gr

 

6.     Ληξιαρχείο: Ευάγγελος Καλαμπόκας τηλ. 2445350131 email: e.kalampokas @ mouzaki.gr

 

7.     ΚΕΠ Μουζακίου: Ασπασία Γώγου, Κωνσταντίνος Γιαβρούτας τηλ. 2445350201 και 2445350202 email: d.mouzakiou @ kep.gov.gr

 

8.     Κέντρο Κοινότητας: Άννα Κακαράντζα, Μαριάννα Κεραμίδα τηλ. 2445042091 email: kentro_koinotitas @ mouzaki.gr

 

9.     ΔΗΚΕΔΗΜ: Δημήτρης Φραγκόπουλος τηλ. 2445043446

 

10.   Ανταποκριτές ΟΓΑ: Θωμάς Ανυφαντής (Δρακότρυπα, Λαζαρίνα) τηλ. 2445350139, Στυλιανή Βλάχου (Βατσουνιά, Μαγουλίτσα) τηλ. 2445350136, Ευάγγελος Καλαμπόκας (Γελάνθη, Μαυρομμάτι) τηλ. 2445350131, Ζαχαρούλα Καρκανιά (Αμυγδαλή, Κρυοπηγή) τηλ. 2445350112, Νικόλαος Κρούπης (Μουζάκι, Οξυά) τηλ. 2445350116, Άννα Κωλέττα (Ανθοχώρι, Ελληνόκαστρο) 2445350107

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 1821»
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» σχεδιάζει για το έτος 2021 τη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821». 200 νέες και νέοι, χωρισμένοι σε 5 ομάδες, θα περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Κάθε μία από τις 5 ομάδες, ακολουθεί, επί 15 ημέρες, μια διαδρομή και επισκέπτεται πόλεις με μεγάλη σημασία για την Επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα εξελίξεις με βάση ένα πρόγραμμα επισκέψεων που έχει διαμορφωθεί από την Επιτροπή και με την υποστήριξη των κατά τόπους Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.
Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.
Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
1η Διαδρομή «Στα Βήματα Πρωτεργατών του Νεοελληνικού Κράτους» (Απρίλιος 2021).
2η Διαδρομή «Ο Χάρτης του Φιλελληνισμού» (Μάιος 2021).
3η Διαδρομή «Η Ελληνική Διασπορά στην Ευρώπη (πριν και μετά το 1821)» (Ιούλιος 2021).
4η Διαδρομή «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ελληνική Επανάσταση» (Σεπτέμβριος 2021).
5η Διαδρομή «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Επαναστάσεις των Αρχών του 19ου αιώνα» (Οκτώβριος 2021).
Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Μουζακίου με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση (1821-2021), που επισφραγίστηκε με την υποβολή προτάσεων εκ μέρους του Δήμου, καλούνται νέοι ηλικίας 18-21χρόνων, που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία θα επισυνάπτεται σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000)
• Να έχουν απολυτήριο λυκείου
• Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dimos@mouzaki.gr για το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 12-11-2020 έως Πέμπτη 19-11-2020. Το ηλεκτρονικό μήνυμα πρέπει να περιλαμβάνει την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.mouzaki.gr/images/news2020/ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ 2021.docx καθώς και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά όπως αυτά προσδιορίζονται στην αίτηση.
 
 
Ο Δήμος Μουζακίου αποκαθιστά την πρόσβαση στο συνοικισμό Μελίσσι της Οξυάς

Επίβλεψη στις εργασίες αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου Αγίας Τριάδας Οξυάς προς τον συνοικισμό Μελίσσι, έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης.

 Συγκεκριμένα ο κ.Στάθης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας του πολίτη Γιάννη Κουτσογιάννη,  βρέθηκε στο σημείο όπου δουλεύουν τα μηχανήματα για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη θέση Μελίσσι και ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία του έργου.

 «Η Οξυά, είναι ένα απ τα χωριά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο από το χτύπημα του «Ιανού»», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου. «Δώσαμε σε όλα τα σπίτια πρόσβαση και ο συνοικισμός που ήταν δύσβατος ήταν το Μελίσσι. Μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει πρόσβαση και εκεί. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συνδημοτών μας, είμαστε κοντά τους και με σκληρή δουλειά και καλή συνεργασία επουλώνουμε τις «πληγές» που άφησε πίσω της η θεομηνία».

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 153/2020

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 9, 52 & 109 του Ν. 2696/99 «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 7 του Ν. 3542/2007 και το άρθρο 48 του Ν.4313/2014.
2. Την υπ’ αριθμ. 1259/15/541423 από 26/3/2015 Διαταγή Α.Ε.Α.

3. Την από 06/11/2020 αίτηση του ΧΟΝΔΡΟΥ Δημητρίου του Παναγιώτη, νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας «EDIL HELLAS ΑΤΕΒΕ», με την οποία αιτείται την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου, για εκτέλεση εργασιών φυσικού αερίου.
4. Την υπ’ αριθμ. 5424/20/2444858 από 06/11/2020 αναφορά του Α.Τ. Μουζακίου, με την οποία συνηγορεί για την ικανοποίηση του αιτήματος του ενδιαφερομένου.
5. Αποβλέποντας στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων κατά το χρόνο εκτέλεσης των εργασιών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

- Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στην πόλη του Μουζακίου και συγκεκριμένα στις κάτωθι οδούς:
α) ΙΘΩΜΗΣ μεταξύ των οδών Αγίας Σωτήρας και Πίνδου,
β) ΠΙΝΔΟΥ μεταξύ των οδών Ιθώμης και Παρθενώνος
γ) ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ μεταξύ των οδών Αγίας Σωτήρας και Μ. Μπότσαρη,
δ) Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ μεταξύ των οδών Παρθενώνος και Παπαφλέσσα
ε) ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ μεταξύ των οδών Μ. Μπότσαρη και Δαβάκη και
στ) ΔΑΒΑΚΗ μεταξύ των οδών Παρθενώνος και Ικάρου,
ζ) ΙΚΑΡΟΥ μεταξύ των οδών Δαβάκη και Κύπρου και
η) ΑΧΙΛΛΕΩΣ μεταξύ των οδών Δαβάκη και Κύπρου για την εκτέλεση εργασιών
φυσικού αερίου, με επιβλέπουσα Υπηρεσία την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται κατά τις ώρες 07:30΄ έως 15:30΄ για το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα (09-11-2020) έως και την Παρασκευή (13-11-2020), για την εκτέλεση των εργασιών.
* Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία, από τις πλησιέστερους οδούς και από τις διασταυρώσεις που επιτρέπεται η στροφή προς αυτές, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Α.Τ. Μουζακίου.
* Η εργοταξιακή σήμανση και ο φωτισμός θα παραμένουν και τις ώρες που δε γίνονται εργασίες καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

* Το Α.Τ. Μουζακίου, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.
* Η παρούσα είναι προσωρινή και ισχύει μόνο για το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα.
* Οι παραβάτες της παρούσης, θα διώκονται και θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
* Η εκτέλεση της παρούσης ανατίθεται στο Α.Τ. Μουζακίου.
* Το Α.Τ. Μουζακίου, στο οποίο αποστέλλεται η παρούσα, παρακαλείται για την επίδοση - δημοσίευσή της, για την ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για τις λοιπές κατά
περίπτωση συναφείς διατάξεις, ως και για την επίβλεψη υλοποίησής τους.-