Την επιτυχημένη λειτουργία διαπίστωσαν ο Δήμαρχος Θ. Στάθης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Παπακώστας ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΑΝΟΡΥΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, περίπου τριών μηνών, περατώθηκαν οι σημαντικές εργασίες αντικατάστασης – ανόρυξης συνολικά πέντε αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Μουζακίου, οι οποίες λειτουργούν πλέον με απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα, ένα πλαίσιο παρεμβάσεων με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, αφορούσε αντικατάσταση υφιστάμενων γεωτρήσεων οι οποίες καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού»: α) στη θέση «ΛΙΒΑΔΙ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, β) στη θέση «ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, γ) στη θέση «ΓΚΙΓΚΕΡΙΑ ΜΙΚΡΗ» της Τ.Κ. Χάρματος της Δ.Ε. Ιθώμης.

Παράλληλα, η Δημοτική αρχή κίνησε και τη διαδικασία ενεργοποίησης, μετά από πολλά χρόνια, δυο πολύ σημαντικών παλιών γεωτρήσεων στην περιοχή της Τ.Κ. Ελληνοπύργου: α) στη θέση «Αλετράς», β) στη θέση «Τριφύλλια», που αφορούν στην άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων τα οποία μέχρι πρότινος ήταν χαρακτηρισμένα ως «ξηρικά» και δεν καλλιεργούνταν από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Παπακώστα και κ. Γιώργο Φούντα πραγματοποίησε αυτοψία στις παρεμβάσεις και διαπίστωσε την ορθή και πλήρως αποδοτική λειτουργία τους.

Πριν λίγες ημέρες δε, ολοκληρώθηκε νέα τεχνική παρέμβαση κόστους 21.000 ευρώ, για αντικατάσταση – ανόρυξη μιας αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Χατζίπη» της Τ.Κ. Μαγούλας. Στην επίσκεψή του εκεί, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας οι οποίοι είχαν ζητήσει τη συγκεκριμένη γεώτρηση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για το πότισμα καλλιεργειών στην περιοχή, όπως κι’ έγινε.

                        ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Μουζακίου σε δήλωσή του επισήμανε: «Με τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις, η Δημοτική αρχή κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να καλύψει άμεσες αρδευτικές ανάγκες που υπήρχαν σε τοπικά αγροκτήματα. Αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και καταδεικνύει ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της δημοτικής Διοίκησής μας και στον ευαίσθητο τομέα της γεωργίας υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Δουλεύουμε μεθοδικά, με ιδιαίτερη προσήλωση στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας με τους στενούς συνεργάτες μου και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, ούτε στις διαθέσεις του καιρού. Κι’ αυτό είναι εμφανές αφού κοινή είναι η διαπίστωση ότι ο προγραμματισμός μας προχωράει πολύ καλά, ενώ η φετινή αρδευτική περίοδος εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Είμαστε συνεχώς δίπλα στους αγρότες μας για να δώσουμε λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Η «πόρτα» μας είναι πάντα ανοιχτή σε όλους για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα. Η επιτυχημένη λειτουργία των νέων γεωτρήσεων, αποτελεί τρανό παράδειγμα της εργατικότητας και αποτελεσματικότητας που χαρακτηρίζει όλα τα στελέχη τη Δημοτικής αρχής τα 2,5 χρόνια της Διοίκησής μας στο Δήμο».

  294002314_584389503058102_1105877758759861391_n.jpg - 478,53 kB 298075544_588901522899340_2690220928438425650_n.jpg - 552,49 kB 297833717_1040475153279108_7133366230234703451_n.jpg - 445,67 kB 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-8-2022 ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

Ο Δήμος Μουζακίου – Αντιδημαρχία Οικονομικών, ενημερώνει ότι για διευκόλυνση των εργασιών ασφαλτόστρωσης του νέου τμήματος της περιφερειακής οδού του Μουζακίου και για λόγους ασφαλείας, ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-8-2022: ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Επίσης, ενημερώνει πως για τους ίδιους λόγους, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

«Την προσωρινή διακοπή  κυκλοφορίας  των  οχημάτων, στην πόλη του Μουζακίου για το χρονικό διάστημα από 05.08 έως  και  06.08.2022  και  σε  24ωρη  λειτουργία στο τμήμα της Ε.Ο. Καρδίτσας - Αργιθέας από τη διασταύρωση με την οδό Γ. Καραϊσκάκη έως τη διασταύρωση με την οδό Ερμού, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από το Μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» την 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020»

-           Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία, από παρακαμπτήριες οδούς, καθώς επίσης και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Α.Τ. Μουζακίου. Ως ακολούθως:

1)        Από Καρδίτσα προς Αργιθέα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από Ανατολική Περιφερειακή Μουζακίου και μέσω του κυκλικού κόμβου προς οδό Αντ.Δημάρχου Βασιλείου και

2)        Από Αργιθέα προς Καρδίτσα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού- Γ. Καραϊσκάκη-Θεσσαλίας.

Το Α.Τ. Μουζακίου, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας».

 

                                                                                                                              Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών

                                                                                                                                      Αποστολία Αγγελάκη

297382801_2124135131092826_3133461200661999120_n.jpg - 327,99 kB

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΨΟΥΣ 415.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο μια σημαντική εργολαβία του Δήμου Μουζακίου η οποία έχει προϋπολογισμό 415.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα στο Μουζάκι και σε Τοπικές Κοινότητες.

Πρόκειται για παρεμβάσεις τεχνικής και λειτουργικής φύσεως σε δημοτικές υποδομές. Αυτές τις ημέρες ο ανάδοχος εκτελεί εργασίες σε Ριζοβούνι, Κανάλια και επίκεινται νέες παρεμβάσεις στη Δρακότρυπα και σε άλλα χωριά.

Αναλυτικά, ο εν λόγω σχεδιασμός περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:  

ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

• Στην Τ.Κ. Λοξάδας στην θέση «Πολύζου Αντ.» και στη θέση υφιστάμενου τεχνικού με τσιμεντοσωλήνες, το οποίο είναι ανεπαρκούς διατομής, κατασκευή κιβωτοειδή ορθογωνικού οχετού, μήκους 4,50μ από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, για την ασφαλή διευθέτηση των όμβριων υδάτων που συγκεντρώνονται στο σημείο σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

• Στην Τ.Κ. Φαναρίου και στις θέσεις «Σανίδα-Ντουρλιού», «Είσοδος Δημ. Σχολείου» και «Μπίτσιου Σ.» κατασκευή πέτρινων τοίχων αντιστήριξης μέσου ύψους 2,00μ συνολικού μήκους 28,00μ προκειμένου να ενισχυθεί η φέρουσα ικανότητα των υφιστάμενων και για την προστασία των οδών από καταπτώσεις υλικών.

• Στον οικισμό Κόμπελος της Τ.Κ. Φαναρίου και στην θέση «Γέφυρα», επένδυση της υπάρχουσας χωμάτινης τάφρου απορροής όμβριων με οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 σε μήκος 80,00μ, με σκοπό την ασφαλή και ομαλή διευθέτηση των όμβριων υδάτων πουδιέρχονται στο συγκεκριμένο σημείο μέσα από τον οικισμό.

• Στην Τ.Κ. Βατσουνιάς:

α) στη θέση «Καζάκου» κατασκευή τσιμενταύλακα από άοπλο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 μήκους 32,00μ για την ασφαλή διευθέτηση των όμβριων υδάτων που διέρχονται από την περιοχή.

β) στη θέση «Συκιά», εντός της κοίτης του χειμάρρου, εργασίες καθαρισμού της από φερτά υλικά και ενίσχυσης του πυθμένα της σε σημεία τυρβώδους ροής για προστασία του από διάβρωση.

γ) ομοίως στη θέση «Καρδάκου», εντός της κοίτης του χειμάρρου, εργασίες καθαρισμού της από φερτά υλικά και ενίσχυσης του πυθμένα της σε σημεία τυρβώδους ροής για προστασία του από διάβρωση.

• Στην Τ.Κ. Πευκοφύτου στο δρόμο στη θέση «Πέρα βρύση» κατασκευή:

α) νέας τσιμεντόστρωσης μήκους 25,00μ και πλάτους 3,30μ.

β) νεροπαγίδας κατά πλάτος της οδού για την απαγωγή των όμβριων υδάτων και τοποθέτηση μεταλλικών – χυτοσιδηρένιων σχαρών.

• Στην Τ.Κ. Δρακότρυπας:

α)στο δρόμο έξω από το κατάστημα Απ. Μπούρμπου προς το Δημοτικό Σχολείο, εργασίες απόξεσης της παλαιάς κατεστραμμένης ασφαλτόστρωσης και κατασκευή νέας,

β) στην οδό προς την οικία Ευθ. Μπάλλα, νέα τσιμεντόστρωση μήκους 100,00μ και πλάτους 3,00μ από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 17εκ, οπλισμένο με χαλύβδινο δομικό πλέγμα κατηγορίας Β500C οπής 10x10εκ (Τ196), προκειμένου να προστατευθεί το κατάστρωμα της οδού από την διάβρωση των όμβριων υδάτων.

• Στην Τ.Κ. Πορτής και στις θέσεις «Πλατεία» και «Πολυζέικα», κατασκευή νεροπαγίδων συνολικού μήκους 25,50μ σε σχήμα ανάποδου Π από άοπλο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 και θα τοποθετηθούν μεταλλικές – χυτοσιδηρές σχάρες.

• Στον οικισμό Αγ. Αναργύρων της Τ.Κ. Κρανιάς στην οδό προς τον Αγ. Γεώργιο προβλέπονται εργασίες απόξεσης της παλαιάς κατεστραμμένης ασφαλτόστρωσης και κατασκευή νέας μήκους 50,00μ και μέσου πλάτους 4,50μ.

ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

• Στην Τ.Κ. Καναλίων και στην οδό προς Κατσιούρι, κατασκευή βάσης (3Α) συμπυκνωμένου πάχους 10εκ και ασφαλτόστρωση του δρόμου σε μήκος 350,00μ, μέσου πλάτους 4,50μ, για την προστασία του καταστρώματος της οδού από την διάβρωση των όμβριων υδάτων.

• Στην Τ.Κ. Κρανιάς στην οδό προς την Αγ. Τριάδα, εργασίες κατασκευής υπόβασης και βάσης με θραυστό υλικό λατομείου πάχους 10εκ έκαστη και κατασκευή ασφαλτόστρωσης πάχους 5εκ, σε μήκος δρόμου 90,00μ, πλάτους 4,00μ, για την προστασία του καταστρώματος της οδού από την διάβρωση των όμβριων υδάτων.

• Στην Τ.Κ. Ριζοβουνίου στην οδό προς τον Υδατόπυργο προβλέπονται εργασίες κατασκευής υπόβασης και βάσης με θραυστό υλικό λατομείου πάχους 10εκ έκαστη και κατασκευή ασφαλτόστρωσης πάχους 5εκ σε μήκος δρόμου 250,00μ, πλάτους 4,50μ, για την προστασία του καταστρώματος της οδού από την διάβρωση των όμβριων υδάτων.

• Στην Τ.Κ. Ελληνοκάστρου και στη θέση «Κοιμητήριο» προβλέπεται η κατασκευή διαδρόμων από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 για τον διαχωρισμό των χώρων ταφής των νεκρών, καθότι έχουν υποστεί ζημιές από την θεομηνία.

• Στην Τ.Κ. Φαναρίου στην θέση «Γκαζέλος» σε υφιστάμενο χωματόδρομο του οποίου το κατάστρωμα καταστράφηκε από τις βροχοπτώσεις, θα κατασκευαστεί νέα τσιμεντόστρωση συνολικού μήκους 200,00μ και πλάτους 3,50μ από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 17εκ, οπλισμένο με χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C οπής 10x10εκ (Τ196).

• Στην Τ.Κ. Αγναντερού, στις θέσεις «Γκουλιώνη» και «Παλιόμυλος» πλησίον της Ε.Ο Καρδίτσας – Τρικάλων, όπου σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων παρατηρείται αδυναμία των υφιστάμενων τεχνικών έργων που βρίσκονται στα αποστραγγιστικά αυλάκια του αναδασμού, λόγω ανεπαρκούς διατομής, θα παροχετεύσουν με ασφάλεια τα νερά που συγκεντρώνονται στην περιοχή στον τελικό αποδέκτη, θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις και θα κατασκευαστούν νέα τεχνικά έργα επαρκούς διατομής, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων στις συγκεκριμένες θέσεις.

Συγκεκριμένα:

α) στη θέση «Γκουλιώνη» θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός που διέρχεται κάτω από την συμβολή δρόμων του αναδασμού, με νέο κιβωτοειδή οχετό από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, με ελεύθερες διαστάσεις κιβωτίου 2,00μx2,00μ, πάχους τοιχωμάτων 25εκ και μήκους 11,00μ.

β) στη θέση «Παλιόμυλος» θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός που διέρχεται κάτω από την συμβολή δρόμων του αναδασμού, με νέο κιβωτοειδή οχετό από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, με ελεύθερες διαστάσεις κιβωτίου 2,00μx2,00μ, πάχους τοιχωμάτων 25εκ και μήκους 6,00μ.

γ) επίσης στη θέση «Παλιόμυλος» θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος σωληνωτός οχετός που οδηγεί τα νερά που συγκεντρώνονται στην περιοχή στον τελικό αποδέκτη, με νέο κιβωτοειδή οχετό από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, με ελεύθερες διαστάσεις κιβωτίου

3,00μx2,00μ, πάχους τοιχωμάτων 25εκ και μήκους 8,00μ.

• Στον κεντρικό οικισμό Οξυάς καθώς και στον οικισμό Πλατάνια Οξυάς θα κατασκευαστούν σε υφιστάμενες χωμάτινες οδούς, νέες τσιμεντοστρώσεις συνολικού μήκους 220,00μ και μέσου πλάτους 3,25μ, από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 17εκ, οπλισμένο με χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C οπής 10x10εκ (Τ196), για την προστασία του καταστρώματος των οδών από την διάβρωση των όμβριων υδάτων.

• Στην Τ.Κ. Μουζακίου:

α) στη θέση όπου βρίσκεται το Γυμνάσιο προβλέπεται η κατασκευή σωληνωτού οχετού από πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος εξωτερικής διαμέτρου D=315mm και μήκους 86,00μ με τα απαραίτητα φρεάτια ελέγχου από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων που εισέρχονται από τις παρακείμενες εκτάσεις σε κάθε έντονη βροχόπτωση και πλημμυρίζουν τον προαύλιο χώρο. Οι σωλήνες θα τοποθετηθούν σε κοιτόστρωση από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20, πάχους 10εκ και πλάτους 50εκ.

β) στη θέση όπου βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες Μουζακίου, προβλέπεται κατασκευή τεχνικού έργου μήκους 15,00μ σε συνέχεια του υφιστάμενου κιβωτοειδούς οχετού με τον οποίο έχει διευθετηθεί το ρέμα «Γκιώνα» που διέρχεται μέσα από την πόλη του Μουζακίου και καταλήγει στην περιοχή, για την προστασία από καθιζήσεις του παρακείμενου δημοτικού δρόμου. Το τεχνικόαυτό δεν περιλαμβάνει κάλυψη του υδατορέματος θα έχει καθαρές διαστάσεις 2,00x1,70μ, πάχος τοιχωμάτων 25εκ και θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25.

γ) στο ύψος της δημοτικής γεώτρησης, στο σημείο όπου η χωμάτινη διατομή που οδηγεί τα νερά του ρέματος της «Γκιώνας» στον τελικό αποδέκτη συναντά την εγκιβωτισμένη διατομή του ρέματος, θα επενδυθεί η χωμάτινη κοίτη με μία σειρά συρματοκιβωτίων διαστάσεων 1,00x1,00x1,00μ για μήκος 3,00μ και θα κατασκευαστεί χαλινός από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25, για την αποφυγή περαιτέρω διάβρωσης της χωμάτινης κοίτης και υποσκαφής της εγκιβωτισμένης διατομής από τα νερά.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑ

Κατ’ εντολή του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, αυτοψία στα έργα πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Πατσιαούρας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον εργολάβο για τη γρήγορη πορεία τους.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Πατσιαούρας, στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων είναι η διασφάλιση της περιουσίας του Δήμου και των πολιτών και η μείωση των σημαντικών προβλημάτων καθημερινότητας που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο τα τελευταία 2,5 χρόνια. «Αγωνιζόμαστε συνεχώς να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών μας και τα αποτελέσματα είναι κάθε μέρα ορατά σε όλους. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς, καθώς μεγάλη επιδίωξη της Δημοτικής αρχής μας είναι ο Δήμος να αυξήσει ακόμη περισσότερο της αποτελεσματικότητά του προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσιαούρας.

 296453653_885816872808608_348258618568787892_n.jpg - 429,89 kB

 296325231_395017249192764_3092179890027379696_n.jpg - 316,01 kB

 296263723_376676237983019_6632501936691820497_n.jpg - 444,82 kB

 296405278_1205846993572201_1600077336137758994_n.jpg - 379,43 kB

 296709791_1218496778936538_2817126482543291082_n.jpg - 616,54 kB

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Θ. ΣΤΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

Θέλω από την καρδιά μου να συγχαρώ όλα τα παιδιά που επέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι το όνειρο κάθε Ελληνικής οικογένειας και ο μεγάλος στόχος των υποψηφίων που συμμετέχουν στην επίπονη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Δώσατε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής σας, νικήσατε και πλέον ετοιμάζεστε να βιώσετε την ξεχωριστή εμπειρία των πανεπιστημιακών σπουδών.

Οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι καθηγητές σας σίγουρα θα αισθάνονται υπερήφανοι, διότι ο κοινός στόχος επετεύχθη με την πολύτιμη βέβαια καθοδήγηση, συμπαράσταση και βοήθειά τους τα προηγούμενα χρόνια.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, να γίνετε καλοί επιστήμονες και προπαντός χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία μας.

Κι εσείς παιδιά που δεν τα καταφέρατε, τούτο μόνο να σκέφτεστε… Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και είναι αρκετές για όλες και όλους σας. Πιστέψτε στα ταλέντα και στις δυνατότητές που σίγουρα έχετε και αναζητήστε το δρόμο της δικιάς σας επιτυχίας. Να είστε σίγουροι ότι εάν ψάξετε θα τον βρείτε και γρήγορα μάλιστα.

 111112222222222.jpg - 119,47 kB

ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ

Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Μουζακίου στο Κοιμητήριο της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερού, με εντολή του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη.

Συγκεκριμένα, υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αποστολίας Αγγελάκη, τεχνικά συνεργεία ασφαλτόστρωσαν τον περιβάλλοντα χώρο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και τον δρόμο που οδηγεί στο Νεκροταφείο. Παράλληλα, στρώθηκαν με πλάκες οι διάδρομοι στα μνήματα για την ομαλή κίνηση των επισκεπτών.

Η κ. Αγγελάκη, σε δήλωσή της, επισήμανε πως «η Δημοτική αρχή μας, υπό την ασφαλή καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Θ. Στάθη, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια για αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών και βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους δίνοντας λύσεις στα τοπικά θέματα».

296244285_601128578027975_7321021571666822501_n.jpg - 306,80 kB296573996_366959148761765_6923772123257891677_n.jpg - 280,40 kB

295974809_389593186420193_6171084484822373973_n.jpg - 270,32 kB

295701009_831198861155843_470632947554713685_n.jpg - 273,34 kB

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ «ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική εκπαίδευση εξελίχθηκε το χρονικό διάστημα, 17 - 23 Ιουλίου 2022 στο Μουζάκι, από το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου.

Συμμετείχαν 37 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθηγητές καθώς επίσης και ερευνητές από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Φιλανδία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία και Ελλάδα), οι οποίοι εργάστηκαν πάνω σε «καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης για την αειφορική ανάπτυξη περιφερειακών αγροτικών περιοχών».

Στόχος του «Σχολείου» ήταν μέσα από συνεργατικές διαδικασίες, οι ερευνητές να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες των περιφερειακών αγροτικών περιοχών της Ευρώπης και να αναπτύξουν δεξιότητες υποστήριξης καινοτόμων πρωτοβουλιών σε αυτές.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στη Θεσσαλική Πίνδο, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους τοπικών πρωτοβουλιών (ατομικών και συλλογικών), αναπτυξιακών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο υπαίθριων εργαστηρίων γνώσης που αφορούσαν τη βιώσιμη ανάπτυξη αγροτικών περιοχών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες τεχνικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Πύλης και Μετεώρων.

Το συγκεκριμένο «Θερινό σχολείο» λειτούργησε ως ολοκλήρωση ενός ασύγχρονου διαδικτυακού μαθήματος, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 60 φοιτητές από τις 7 συμμετέχουσες χώρες. Ο επταήμερος κύκλος  των εργασιών του ολοκληρώθηκε της Παρασκευή 22/7/2022, με μια ενημερωτική συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ξενοδοχείο Mouzaki Palace Hotel, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αποστολία Αγγελάκη, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης με τον Οικονομικό Επόπτη κ. Κώστα Λαμπρόπουλο, ο Συντονιστής του «Δικτύου ΟΤΑ Πίνδος» κ. Χρήστος Γκρέκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σοφάδων κ. Δημήτρης Φραγκόπουλος κ.α..

Υπογραμμίζεται ότι το σύνολο των αναφερόμενων εκπαιδευτικών δράσεων είναι μέρος του έργου: «Innovative education for sustainable development in peripheral rural areas -RUR’UP», Strategic Partnership (KEy Action 2), Erasmus + Program που υλοποιείται με συντονιστή το Εργαστήρι Αγροτικού Χώρου του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

294890638_383159910567959_7298125508473081027_n.jpg - 140,21 kB

294978037_5644434788941618_1071311833969099256_n.jpg - 125,18 kB

295079612_1244173229742932_3645144073929807008_n.jpg - 161,82 kB

295228930_3272755576326423_8509605623309711621_n.jpg - 156,90 kB

 

295476259_2113786138783437_7501139451037866429_n.jpg - 159,29 kB

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                                                       Μουζάκι  25/07/2022

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                                                        Αριθ. Πρωτ: 6262

Πληροφορίες: Βλάχου Στυλιανή

τηλ. 24453-50136

 

                                                                                                                                                                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Για τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                         Προς: 1.τον κ. Δήμαρχο,

                                                                   2.τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

                                                                   3.τους κ.κ. Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, για θέματα αρμοδιότητάς των

                                                                                                                                                                         

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Μουζακίου την 29η Ιουλίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στα παρακάτω θέματα:

 

1.

Έκδοση ψηφίσματος για τη μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Στάθης Φάνης

2.

Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων Β΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2022
Εισηγητής: Δ/ντρια Διοικ.-Οικ.Υπηρεσιών κ.Ταμπάκου Μαρία

3.

Συζήτηση και λήψη απόφασης περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2022
Εισηγητής: Δ/ντρια Διοικ.-Οικ.Υπηρεσιών κ.Ταμπάκου Μαρία

4.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάθεση στη ΔΕΔΔΗΕ
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκη Αποστολία

5.

Συζήτηση και λήψη απόφασης περί κατανομής ποσού στις σχολικές επιτροπές για κάλυψη δαπανών

για εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων από ΚΑΠ έτους 2022
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αγγελάκη Αποστολία

6.

Συζήτηση και λήψη απόφασης περί «Σημειακής Τροποποίησης Γ.Π.Σ., ως προς τις χρήσεις γης

στην Π.Ε.Π. Γεωργική Γη Α’ προτεραιότητας».

Εισηγητής: Δήμαρχος κ.Στάθης Φάνης

 

7.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 198/2019 απόφασης

Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Στάθης Φάνης

8.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την εκμίσθωση ακινήτου του ΚΑΔ "Κληροδότημα Αθανασίου Ανδρέου"
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Καραμπέκου Μαρία

9.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την εκμίσθωση καταστημάτων ΚΑΔ

" Κληροδότημα Νεοπτόλεμου Δήμου"
Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Καραμπέκου Μαρία

10.

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη λύση σύμβασης μίσθωσης αγροτεμαχίου της

Τ.Κ. Αγναντερού
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παπακώστας Γεώργιος

 

 

 

                                                                               Η  Πρόεδρος του Δ.Σ. 

 

             ΚΑΡΑΜΠΕΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ ΣΕ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΛΚ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23-7-2022, παρουσία πλήθους κόσμου, τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Ελληνοπύργου του Δήμου Μουζακίου.. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο διώροφου παραδοσιακού Αρχοντικού ιδιοκτησίας του Δικηγόρου Θεσσαλονίκης κ. Αλκιβιάδη Παναγόπουλου, ο οποίος το δώρισε για κοινωφελής σκοπούς όπως η στέγαση του Ιατρείου, αλλά και η μελλοντική δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης.

Το νέο Ιατρείο – πρότυπο για όλη την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με δαπάνες του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου «Ο Άγιος Αθανάσιος», πρώην Βουλευτή κ. Παύλου Σιούφα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργου Κορώνη και του Δήμου Μουζακίου σε ότι αφορά την καθοδήγηση και επίβλεψη των εργασιών, σε συνεργασία με ντόπιους εθελοντές.

Στα εγκαίνια, εκτός από τους προαναφερόμενους, το παρών έδωσαν οι Βουλευτές Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου & του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός-Πολιτισμός-Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Φούντας και κ. Ηλίας Τρυφέρης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Μουζακίου κ. Σωκράτης Κωτίνας και κ. Νίκος Ζαρνακούπης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κώστας Γρηγορίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοπυργίων Αθήνας κ. Βασίλειος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοπυργίων Λάρισας κ. Αποστόλης Αλπούς, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου κ. Απόστολος Μπονώτης, ενώ στην τελετή παρέστη και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Καλατζής.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θ. Στάθης εξήρε τη μεγάλη προσφορά του κ. Αλκ. Παναγόπουλου στη γενέτειρά του τον Ελληνόπυργο και στο Δήμο Μουζακίου, αφού με την δωρεά του Αρχοντικού του «άνοιξε ο δρόμος» της αναβάθμισης των ιατρικών υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, συνεχάρη τον Πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σιούφα για τη μοναδική χειρονομία αγάπης προς τους συγχωριανούς του να καλύψει προσωπικά τα έξοδα ολοκλήρωσης των εργασιών δημιουργίας του νέου Κοινοτικού Ιατρείου.

Ο Δήμαρχος απέδωσε επίσης τα εύσημα, τόσο στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ελληνοπύργου κ. Γ. Κορώνη, όσο και στους πολίτες εθελοντές για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα το έργο και να αποδοθεί το νέο Ιατρείο γρήγορα προς χρήση στους Ελληνοπυργιώτες.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Στάθης, η Δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δυναμικός αρωγός στην όλη προσπάθεια και πρόσφερε τη βοήθειά της. «Τέτοιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, – υπογράμμισε –, είναι πολύ σπάνιες και όταν εμφανίζονται, αν μη τι άλλο, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να τις στηρίζει μέχρι να επιτευχθεί το προσδοκώμενο, από όλους, αποτέλεσμα».

  295313697_2657332331067335_4142365757171335700_n.jpg - 211,54 kB

 295404074_2657332431067325_8028570976492915330_n.jpg - 158,10 kB

 295429631_2612467132220432_5058554801177702632_n.jpg - 182,80 kB

 295234039_578801116988457_5410984054913841224_n.jpg - 222,55 kB

 

295132798_374164598176029_5312721413684508155_n.jpg - 218,59 kB

295432119_2657332374400664_2924214597374389041_n.jpg - 114,89 kB

294571138_2657332411067327_8022515247043155794_n.jpg - 395,04 kB

 

 

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΥΣΩΝΑ

Από το Δήμο Μουζακίου – Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ανακοινώνεται ότι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, με εντολή του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη, θα λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι στο Δημαρχείο Μουζακίου (ισόγειο) και σε όλα τα δημοτικά καταστήματα στις Τοπικές Κοινότητες.

Οι πολίτες που προσέρχονται στους αναφερόμενους χώρους από σήμερα Παρασκευή 22/7/2022, θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα αναγκαία μέτρα κατά της πανδημίας COVID-19.

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

1.   Ελαφρύ ντύσιμο, άνετο με ανοιχτά χρώματα πορώδες, ώστε να υπάρχει καλός αερισμός του σώματος κ εύκολη έξοδος για τον ιδρώτα.

2.   Χρήση καπέλου και σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν από τον ήλιο είναι απαραίτητη.

3.   Αποφεύγουμε τον ήλιο και παραμένουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη χωρίς συνωστισμό.

4.   Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, βαδίσματος ή τρεξίματος κάτω απ’ τον ήλιο για πολλή ώρα.

5.   Χλιαρά ντους, ελαφρά γεύματα, πολλά φρούτα, λαχανικά,  περιορισμός στα λιπαρά και στα μεγάλα γεύματα.

6.   Λήψη υγρών, (νερού και χυμών φρούτων), σε μεγάλη ποσότητα ,αποφεύγουμε τη  λήψη οινοπνευματωδών ποτών.

7.   Αποφυγή πολύωρων μετακινήσεων με μέσα συγκοινωνίας κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

8.   Συμβουλευόμαστε το γιατρό μας όταν πάσχουμε από χρόνια νοσήματα ,αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, ψυχιατρικά, νεφρικά, διαβητικοί κ.λπ. και όσοι παίρνουν φάρμακα αν πρέπει να αλλάξουν την δοσολογία.

9.   Τα νεογνά να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφριά, με τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα.

10.                Εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο), να χορηγούνται και υγρά όπως χαμομήλι, νερό κ.λπ.

11.                Για τους ηλικιωμένους συνίσταται η μετακίνησή τους σε δροσερά μέρη και να υπάρχει κάποιο άτομο για την φροντίδα τους.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

• Μεταφορά του θερμόπληκτου άμεσα σε δροσερό μέρος, σκιερό και τοποθέτηση σε θέση ανάσκελα.

• Αφαιρούμε τα βαριά ρούχα και αερίζουμε το σώμα με οποιοδήποτε πρόχειρο μέσο (π.χ. βεντάλια ή χαρτόνι).

• Τοποθετούμε ψυχρά επιθέματα (κομπρέσες ή παγοκύστη) στο μέτωπο και στο κεφάλι.

• Βρέχουμε το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και γενικά το σώμα με κρύο νερό.

• Κάνουμε ζωηρές εντριβές στα άκρα, χέρια και πόδια, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.

• Δίνουμε να εισπνεύσει ξύδι, αιθέρα ή αμμωνία και αν μπορεί να πιεί, χορηγούμε άφθονα υγρά και μικρές ποσότητες αλατιού για να αναπληρώσει αυτό που έχασε ο οργανισμός του εξαιτίας της μεγάλης εφίδρωσης.

• Αν η κατάσταση του είναι πολύ βαριά πρέπει να κληθεί επειγόντως γιατρός ή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

 294443695_422079173207908_4324382559227546407_n.jpg - 319,65 kB

 

 

 

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Από τις 17 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου 2022 στο Μουζάκι, θα παραβρεθούν 37 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδάκτορες ερευνητές και καθηγητές από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Φιλανδία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε «καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης για την αειφορική ανάπτυξη περιφερειακών αγροτικών περιοχών».

Στόχος του Σχολείου είναι μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, οι ερευνητές να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες των περιφερειακών αγροτικών περιοχών της Ευρώπης και να αναπτύξουν δεξιότητες υποστήριξης καινοτομικών πρωτοβουλιών σε αυτές.

Θα επικεντρωθούν στη Θεσσαλική Πίνδο και θα συναντηθούν με εκπροσώπους τοπικών πρωτοβουλιών (ατομικών και συλλογικών), αναπτυξιακών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο υπαίθριων εργαστηρίων γνώσης που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη αγροτικών περιοχών. Οι τεχνικές συναντήσεις αυτές θα λάβουν χώρα στους Δήμους Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα, Πύλης και Μετεώρων.

Το Θερινό σχολείο έρχεται ως την ολοκλήρωση ενός ασύγχρονου διαδικτυακού μαθήματος, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 60 φοιτητές από τις 7 συμμετέχουσες χώρες. Το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεων είναι μέρος του έργου “Innovative education for sustainable development in peripheral rural areas -RUR’UP”, Strategic Partnership (KEy Action 2), Erasmus + Program που υλοποιείται με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου).

 

44444433332.jpg - 143,60 kB