Αρνητικά όλα τα rapid tests στην Κρανιά

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 24/02,  άλλη μία δράση του Δήμου Μουζακίου - σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ - που αφορά στη δωρεάν μαζική λήψη ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests). Στη δειγματοληψία που διενεργήθηκε στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς, προσήλθαν 47 δημότες τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα αποτελέσματα είναι όλα αρνητικά.

 

Νέες δράσεις κατά της πανδημίας σε Κρανιά, Φανάρι και Ριζοβούνι

Ο Δήμος Μουζακίου, στο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας, συνεχίζει τις δράσεις και διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δωρεάν μαζική λήψη έλεγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) σε Κρανία, Φανάρι και Ριζοβούνι.
Αναλυτικά, η δειγματοληψία θα διενεργηθεί την Τετάρτη 24/02 στην πλατεία της Κρανιάς (ώρες 10:00 – 13:00), την Πέμπτη 25/02 στην πλατεία του Φαναρίου (ώρες 10:00-13:00) και την Παρασκευή 26/02 στην πλατεία του Ριζοβουνίου (ώρες 10:00-13:00). 
Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειάς του (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033.

Αρνητικά όλα τα rapid tests στο Μουζάκι

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 20/02 άλλη μία δράση του Δήμου Μουζακίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, που αφορά στη δωρεάν μαζική λήψη ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στο Μουζάκι.

 

Στη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε έναντι της Εθνικής Τράπεζας, προσήλθαν 74 δημότες τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα αποτελέσματα είναι όλα αρνητικά.

 

 

Rapid tests το Σάββατο 20/02 στο Μουζάκι

Ο Δήμος Μουζακίου, συνεχίζει τις δράσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας και  διοργανώνει το Σάββατο 20/02 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, δωρεάν μαζική λήψη έλεγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στο Μουζάκι.
Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί έναντι της Εθνικής Τράπεζας Μουζακίου και ώρες 10:00 - 14:00.
Οι δημότες πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειάς του (Α.Μ.Κ.Α) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μετακίνησή τους θα χρειαστεί γραπτό μήνυμα με αριθμό 1 στο 13033. Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

 

Ανοιχτά τα σχολεία αύριο και την Παρασκευή

Ο Δήμος Μουζακίου,  ανακοινώνει ότι αύριο Πέμπτη  18/02 και Παρασκευή 19/02, θα λειτουργήσουν μετά τις 10:00 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Αξιολογώντας τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ και με τους προαύλιους χώρους των σχολείων να έχουν καθαριστεί, είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση. 

Υπεγράφη η σύμβαση έργου «Αντικαταστάσεις υδρεύσεων Δ.Ε Παμίσου»

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Αντικαταστάσεις Υδρεύσεων  Δ.Ε Παμίσου», προχώρησε την Τρίτη 16/02, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρείας «ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», παρουσία της αρμόδιας μηχανικού Ουρανίας Πάτρα. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
«Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις που αφορούν στις αντικαταστάσεις υδρεύσεων στην Π.Δ.Ε Παμίσου, ήταν πριν από 40 ολόκληρα χρόνια, τότε σίγουρα μιλάμε για ένα τεράστιο έργο, που επισφραγίστηκε με την υπογραφή της σύμβασης», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης.
Η παρούσα μελέτη αφορά την  αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς:
1) Μαγούλα
2) Κρανιά και Αγ. Ανάργυροι
3) Παλαιοχώρι
4) Ριζοβούνι
Η μελέτη  προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού του. Το υφιστάμενο δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες  , σιδηροσωλήνες ή PVC. Σε κάθε περίπτωση η αντικατάσταση των δικτύων είναι επιτακτική για τους παρακάτω λόγους:
Α) Έχουν  υπερβεί  κατά πολύ την  προβλεπόμενη διάρκεια ζωής  των υδρευτικών δικτύων διανομής  που είναι τα 40 έτη.  Μετά την 40ετία το υλικό κατασκευής των σωληνώσεων έχει χάσει την αντοχή του με αποτέλεσμα συνεχείς θραύσεις και διαρροές, ενώ τα εξαρτήματα χειρισμού (βάνες και βαλβίδες) έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητά τους με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι αδύνατη η απομόνωση τμημάτων του δικτύου για την εκτέλεση εργασίων επισκευής και συντήρησης.
Β) Οι συνεχείς συνδέσεις   με ελαστικούς δακτυλίους  δεν εξασφαλίζουν πλήρη στεγανότητα  με αποτέλεσμα οι απώλειες νερού να είναι αυξημένες σε  σχέση με τα σύγχρονα δίκτυα πολυαιθυλενίου.  Η κατάσταση επιβαρύνεται περισσότερο τόσο από την παλαιότητα του δικτύου όσο και από την συσσώρευση  πρόσθετων συνδέσμων προς αποκατάσταση θραύσεων στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις του δικτύου.
Γ) Το υλικό κατασκευής τους είναι απαρχαιωμένο  και μη συμβατό με τα εξαρτήματα και ειδικά τεμάχια που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο. Η συντήρηση και επισκευή τέτοιων δικτύων απαιτεί την συνεχή χρήση ιδιοκατασκευών, οι οποίες δεν είναι πιστοποιημένα συμβατές με το πόσιμο νερό.
Αρχικός προϋπολογισμός: 3.710.000,00 €
Έκπτωση: 55,73%
Η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο πόσο των 1.659.488,47 € (με ΦΠΑ).

Κλειστά και αύριο τα σχολεία λόγω παγετού

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει ότι λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, αύριο Τετάρτη 17/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

 

Ανακοίνωση για τον χιονιά και τους εμβολιασμούς

Ενημερώνουμε τους δημότες μας, πως όποιος θέλει να προμηθευτεί αλάτι, υπάρχει συσκευασμένο πίσω από το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου. Έκκληση , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως τροχαία κλπ.
Όσοι δημότες μας, έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό και για οποιοδήποτε λόγο αδυνατούν να μετακινηθούν,  μπορούν να τηλεφωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα, όπου προσωπικό του Δήμου, της ΔΗΚΕΔΗΜ και του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» θα εξασφαλίσει την ομαλή τους μετάβαση προς και από το εμβολιαστικό κέντρο.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας
Ιωάννης Κουτσουγιάννης, Αντιδήμαρχος: 2445350105, 6987485410
Δημήτρης Φραγκόπουλος, ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. 2445043446 - 6948180356
Κωνσταντίνος Ποζιός (Κοινωνικός Λειτουργός "Βοήθεια στο σπίτι" Μουζάκι) 2445043446, 6989485410
Δημήτρης Σοφογιάννης (Κοινωνικός Λειτουργός "Βοήθεια στο σπίτι" Ιθώμη) 2441354424, 6932950270
Κούτσιανου Χιονάτη (Κοινωνική Λειτουργός "Βοήθεια στο σπίτι" ΔΕ Παμίσου) 2441082110, 6983062858

Σε λειτουργία μηχανισμός για τη μεταφορά δημοτών στα εμβολιαστικά κέντρα

 

 

Μετά την έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/2/2021 στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Δημήτρη Παπαστεργίου και των Προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας, κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών προκειμένου να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μουζακίου θέτει σε λειτουργία μηχανισμό για τη μεταφορά των δημοτών προς τα εμβολιαστικά κέντρα και ενεργοποιεί όλες τις υπηρεσίες του, προκειμένου να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό.

 

Οι δημότες μας που αντιμετωπίζουν αδυναμία μετακίνησης για οποιοδήποτε λόγο, θα μπορούν να τηλεφωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα, όπου προσωπικό του Δήμου, της ΔΗΚΕΔΗΜ και του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» θα εξασφαλίσει την ομαλή τους μετάβαση προς και από το εμβολιαστικό κέντρο.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Ιωάννης Κουτσουγιάννης, Αντιδήμαρχος: 2445350105, 6987485410

 

Δημήτρης Φραγκόπουλος, ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. 2445043446 - 6948180356

 

Κωνσταντίνος Ποζιός (Κοινωνικός Λειτουργός "Βοήθεια στο σπίτι" Μουζάκι) 2445043446, 6989485410

 

Δημήτρης Σοφογιάννης (Κοινωνικός Λειτουργός "Βοήθεια στο σπίτι" Ιθώμη) 2441354424, 6932950270

 

Κούτσιανου Χιονάτη (Κοινωνική Λειτουργός "Βοήθεια στο σπίτι" ΔΕ Παμίσου) 2441082110, 6983062858

 

 

Ανακοίνωση για την κακοκαιρία «Μήδεια»

Ενημερώνουμε τους δημότες πως είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, για την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, «Μήδεια». Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν προμηθευτεί αλάτι, τα μηχανήματα του δήμου, των ιδιωτών και δύο αλατιέρες είναι έτοιμα για δουλειά. Όποιος δημότης επιθυμεί να προμηθευτεί αλάτι, υπάρχει συσκευασμένο πίσω από το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου. Κάνουμε έκκληση στους δημότες 1) Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις 2) Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στις κεντρικές οδούς προς διευκόλυνση του αποχιονισμού 3) Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά 4) Να αποφεύγουν να διασχίζουν χεμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 5) Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια) 6) Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα. 7) Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως τροχαία κλπ.
                                                    
                                                              Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
                                                                         Ιωάννης Κουτσογιάννης