ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Από το Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου έχει ως εξής:

23η  Μαρτίου ημέρα Πέμπτη

1.        Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, Τραπεζών και οικιών από την ογδόη πρωινή της 23-03-2023 έως τη δύση του ηλίου της 25-03-2023.

24η  Μαρτίου ημέρα Παρασκευή

1.        Φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου 2023.

2.        To απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι τις 8:00 μ.μ. τα μεγάφωνα του Δήμου θα μεταδίδουν δημοτικά και πατριωτικά τραγούδια.

25η  Μαρτίου ημέρα Σάββατο

1.        Ώρα 7:30π.μ. Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών με τη μέριμνα των Ιερέων.

2.        Ώρα 8:00 π.μ. Θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου.

3.        Ώρα 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου. Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Μανταλιά Παναγιώτα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μουζακίου, καθηγήτρια οικονομικής αγωγής.

Στη συνέχεια λαός, Αρχές, Σχολεία και Σύλλογοι θα μεταβούν στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση.

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή, η  φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει προς τιμή των πεσόντων  και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους:

1.        Δήμαρχο Μουζακίου

2.        Εκπρόσωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας

3.        Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης

4.        Πρόεδρο Τοπικής  Κοινότητας Μουζακίου

5.        Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου

6.        Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου

7.        Λύκειο Μουζακίου

8.        ΕΠΑΛ Μουζακίου

9.        1Ο Γυμνάσιο Μουζακίου

10.      1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

11.      2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

12.      Εκπρόσωπο του Συλλόγου Πολυτέκνων Μουζακίου

13.      Εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου

14.         Εκπρόσωπο του Λαογραφικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»

15.         Εκπρόσωπο του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου

            Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος.

            Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου.

Να σημειωθεί ότι οι Πρόεδροι – Πάρεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μουζακίου θα μεριμνήσουν για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στα χωριά, ενώ, παρελάσεις μαθητών εκτός από το Μουζάκι θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής Επετείου και στις Τ.Κ. Αγναντερού, Μαγούλας και Δρακότρυπας.

 

IMG_20220325_112012.jpg - 2,11 MB

 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/3/2023 Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

Από το Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι, λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η καθιερωμένη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Μουζάκι, θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: ΣΤΟ «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΕ ΜΗΚΟΣ 24 ΧΛΜ ΥΨΟΥΣ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μια πολύ σημαντική επιτυχία είχε η Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου, καθώς η αρμόδια Επιτροπή έργων του αυτοδιοικητικού προγράμματος «Α.Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησε στην ένταξη του μεγάλου «πακέτου παρεμβάσεων» για τη βελτίωση της αγροτικής Οδοποιίας στο Δήμο Μουζακίου, ύψους 3.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του δικτύου αγροτικών δρόμων του Δήμου σε συνολικό μήκος 24 χιλιομέτρων, που γίνονται πρώτη φορά στα χρονικά της περιοχής μας.   

Η εν λόγω απόφαση ένταξης, είναι απόρροια άριστης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης με την ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. και στην προκειμένη περίπτωση με τον Αναπλ. Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα.

Βασικοί συντελεστές ήταν βέβαια και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας με την άρτια προετοιμασία του τεχνικού φακέλου του μεγάλου έργου, ο οποίος είχε κατατεθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) – Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε: «Έμπρακτα είναι τα αποτελέσματα της συνεχούς προσπάθειας της Δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει πόρους για την εκτέλεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μεγάλων έργων που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάταξη και περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας στην περιοχή μας η οποία υπέστη καίρια πλήγματα την τελευταία διετία από απανωτές κρίσεις (πανδημία, «Ιανός», ακρίβεια) και επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η απόφαση ένταξης του μεγάλου «πακέτου» παρεμβάσεων που έχει τίτλο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Μουζακίου», δικαιώνει τις διεκδικητικές προσπάθειές μας και το κυριότερο, δρομολογεί άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης, επιφέροντας πολύ σύντομα πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες μας, αφού επιτυγχάνεται η αισθητή βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου. Βασικότερο όφελος θα είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς υλικών, καλλιεργητικών μέσων και προϊόντων, αφού τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα θα φτάνουν πολύ εύκολα και πιο γρήγορα στους προορισμούς τους. Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι η ασφαλής και γρήγορη προσπελασιμότητα, από και προς τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που τις καθιστά περισσότερο ανταγωνιστικές και προσοδοφόρες για τους παραγωγούς. Είμαστε αποφασισμένοι να «τρέξουμε» όσο γίνεται πιο γρήγορα τις απαιτούμενες διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησης των παραπάνω εργασιών. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι μεγάλες προσπάθειές μας για την τοπική ανάπτυξη έχουν συνεχώς απτά αποτελέσματα. Ο Δήμος Μουζακίου δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο αύριο και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε κάθε μέρα». 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Οι προς εκτέλεση εργασίες/επεμβάσεις για την βελτίωση της βατότητας των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων είναι οι παρακάτω:

          Εργασίες διάστρωσης και συμπύκνωσης υφισταμένων στρώσεων οδοστρωσίας από θραυστά αδρανή σε συνδυασμό με νέα επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε4 πάχους 30εκ., προκειμένου να ενταχθούν στην νέα διατομή της οδού ως στρώση υπόβασης με την ενσωμάτωση προσθέτων υλικών.

          Υπόβαση οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 10 εκ. από θραυστά υλικά λατομείου

          Βάση οδοστρωσίας ΠΤΠ Ο-155 από θραυστά υλικά λατομείου σε μία στρώση πάχους 10εκ.

          Δημιουργία μικρών τεχνικών προσπέλαση αρδευτικών καναλιών με προκατασκευασμένες τσιμεντοσωλήνες και διαβάσεων για την είσοδο σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στα σημεία που απαιτείται κατά μήκος και εγκάρσια των προς βελτίωση αγροτικών οδών.

          Εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων, με εφαρμογή ασφαλτικής προεπάλειψης σε όλη την περιοχή και τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm, με χρήση κοινής ασφάλτου σε μέσου πλάτους 5,50μέτρων.

          Κατασκευή τσιμεντόστρωσης δρόμων μέσου πλάτους 4 μέτρων.

          Δημιουργία οριζόντιας σήμανσης του οδοστρώματος.

Οι περιοχές μελέτης οριοθετούνται σε αγροτικές περιοχές που βρίσκονται εκτός σχεδίου οικισμών και εντός των ορίων του Δήμου Μουζακίου.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ

1.        Αγροτική οδός μήκους 800 μέτρων στη θέση «Λωρίδες» (1).

2.        Αγροτική οδός μήκους 900,00 μέτρων, στη θέση «Λωρίδες» (2). Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Αγροτική οδός μήκους 1.350 μέτρων, στη θέση «Φλέβες». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

1.        Αγροτική οδός μήκους 1.760 μέτρων, στη θέση «Αγία Ελένη».

2.        Αγροτική οδός μήκους 1390 μέτρων, στη θέση «Αυλάκι». Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΕΑΣ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ (ΚΟΜΠΕΛΟΣ)

Αγροτική οδός μήκους 4.800 μέτρων, στη θέση «Μαντένια». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ

Αγροτική οδός μήκους 1.180 μέτρων, στη θέση «Αμμούδες». Σε όλο το μήκος των δρόμου θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε4 , πάχους 30 cm.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ

Αγροτική οδός μήκους 1.970 μέτρων, στη θέση «Παρασπόρια-Παναγία Μπρίπη». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ

Αγροτική οδός μήκους 2980 μέτρων, στη θέση «Μαυρομμάτι-Ζωγραφία». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων. Στο πρώτο τμήμα του δρόμου μήκους 760,00 μέτρων θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή της υφιστάμενης οδοστρωσίας.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ

1.        Αγροτική οδός μήκους 170 μέτρων, στη θέση «Σκαμιές» (1).

2.        Αγροτική οδός μήκους 200 μέτρων, στη θέση «Σκαμιές» (2).

3.        Αγροτική οδός μήκους 350 μέτρων, στη θέση «Πλάτανος Χούτου».

Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε4,  πάχους 30 cm.

4.        Αγροτική οδός μήκους 340 μέτρων, στη θέση «Τσιαγκλή». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

1.        Αγροτική οδός μήκους 380 μέτρων, στη θέση «Λυγαριές» (1). Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 4 μέτρων.

2.        Αγροτική οδός μήκους 450 μέτρων, στη θέση «Λυγαριές» (2). Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ

1.        Αγροτική οδός μήκους 380 μέτρων, στη θέση «Χασιώτικα».

2.        Αγροτική οδός μήκους 1225 μέτρων, στη θέση «Παλαιοχώρια». Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 5,50 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΛΑΝΘΗΣ

1.        Αγροτική οδός μήκους 880 μέτρων, στη θέση «Αμπέλια». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 4,50μέτρων.

2.        Αγροτική οδός μήκους 300 μέτρων, στη θέση «Λιθαράκια». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε4, πάχους 30 cm

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

1.        Αγροτική οδός μήκους 323 μέτρων, στη θέση «Σπάθες» (1).

2.        Αγροτική οδός μήκους 115 μέτρων, στη θέση «Σπάθες» (2). Σε όλο το μήκος των δρόμων θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΤΣΟΥΝΙΑΣ

1.        Αγροτική οδός μήκους 890 μέτρων, στη θέση «Κουμπαρέικα». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4,50 μέτρων.

2.        Αγροτική οδός μήκους 280 μέτρων, στη θέση «Αγία Παρασκευή - Αμπέλια». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

3.        Αγροτική οδός μήκους 250 μέτρων, στη θέση «Αγία Παρασκευή». Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

4.        Αγροτική οδός μήκους 270 μέτρων, στη θέση «Ράχη» (1). Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση πλάτους 4,50 μέτρων.

5.        Αγροτική οδός μήκους 100 μέτρων, στη θέση «Ράχη» (2). Σε όλο το μήκος του δρόμου θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

Το συνολικό μήκος των υπό μελέτη οδών είναι 24.033 μέτρα

Αναλυτικά :

          Σε μήκος 19.875 m θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση.

          Σε μήκος 2.200 m θα πραγματοποιηθεί εργασία επίχωσης με επίλεκτα θραυστά αδρανή υλικά λατομείου Κατηγορίας Ε4, πάχους 30 cm.

          Σε μήκος 1.958 m θα πραγματοποιηθεί τσιμεντόστρωση μέσου πλάτους 4 μέτρων.

 

314580197_543445664280491_7177799478271064064_n.jpg - 662,44 kB

-5461049694010417357.jpg - 225,03 kB

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΡΑ

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσαν ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών για τον αείμνηστο Καθηγητή και Συγγραφέα Γεώργιο Κούτρα, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος και ο πρώην Υπουργός κ. Έκτορας Νασιώκας, ενώ, το παρών έδωσαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παρασκευή Ντούρβα, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στο Ν. Καρδίτσας κ. Κώστας Αγόρης, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μάκης Κιάμος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Φλώρινας κ. Αγαθή Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας κ. Θωμάς Σιάτρας, δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Μουζακίου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, παλιοί φίλοι του εκλιπόντος, αλλά και απλοί πολίτες.

Χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Ομιλίες στην εκδήλωση για το βίο και την πλούσια δράση του αείμνηστου εκπαιδευτικού τόσο στο Νομό Καρδίτσας, όσο και στη Λάρισα όπου κατοικούσε αρκετά χρόνια και άφησε την τελευταία του πνοή σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα το 2006, έκαναν οι: κ. Θεοφάνης Στάθης - Δήμαρχος Μουζακίου, κ. Γιάννης Ραχωβίτσας - Στρατηγός, Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Γιάννης Ζαρογιάννης - Διδάκτωρ Φιλολογίας & Συγγραφέας, η κόρη του Γ. Κούτρα κ. Ρίτσα Κούτρα - Μουσικοπαιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, ο κ. Νικόλαος Κατοίκος - Κλασικός Φιλόλογος και Επιμελητής της τιμητικής έκδοσης των καταλοίπων τού Γεωργίου Κούτρα.

Αποσπάσματα από το πλούσιο συγγραφικό έργο, (έγραψε 13 βιβλία), τού Γεωργίου Κούτρα ανέγνωσαν ο κ. Κώστας Ανδρεόπουλος - Φιλόλογος, η κ. Κυριακή Κουτσογιάννη – Δασκάλα και η κ. Σοφία Σκλείδα - Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Ποιήτρια.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι γνωστοί ερμηνευτές κ. Χρυσόστομος Μητροπάνος - Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής, δημοτικός σύμβουλος Δ. Μουζακίου και κ. Βασίλης Νταράλας - Παραδοσιακός Τραγουδιστής. Τον συντονισμό τον εργασιών είχε ο γιός του Γ. Κούτρα, κ. Στέφανος Κούτρας - Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης», ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου για την ουσιαστική υποστήριξη της εκδήλωσης, αλλά και για την έκδοση των καταλοίπων του πατέρα του. Ν Να σημειωθεί ότι αντίτυπα αυτών μοιράστηκαν δωρεάν στο παριστάμενο κοινό.

Σύντομες αναφορές για την έντονη προσωπικότητα του τιμώμενου, τη φιλία και δημιουργική συνεργασία μαζί του έκαναν: η Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» κ. Βάσω Κοζιού, ο καθηγητής μουσικής κ. Νίκος Ευθυμιάδης, καθώς επίσης και ο δημοσιογράφος (στέλεχος της ΕΣΗΕΑ) - Λογοτέχνης κ. Κωστής Τσιάκαλος, ο οποίος πρότεινε να γίνει προτομή του Γ. Κούτρα στο Μουζάκι.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ

Με ιδιαίτερο σεβασμό για τον Γ. Κούτρα και θαυμασμό για το μοναδικό έργο του στον τόπο μας μίλησε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, επισημαίνοντας τα εξής: «Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι. Με τη σημερινή εκδήλωση, ο Δήμος Μουζακίου τιμά ένα άξιο τέκνο του, έναν ακάματο κοινωνικό πρωταγωνιστή, έναν αυθεντικό εκφραστή της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης στον τόπο… τον αείμνηστο καθηγητή και συγγραφέα Γεώργιο Κούτρα. Ότι και να πούμε για το έργο του μεγάλου συντοπίτη μας δεν θα είναι αρκετό ώστε να περιγραφεί στο πραγματικό μέγεθός της, η τεράστια προσφορά του στην περιοχή μας. Ο Γεώργιο Κούτρας, με την πολυεπίπεδη κοινωνική και πνευματική δράση που ανέπτυξε σε όλη τη ζωή του, δημιούργησε τη δικιά του «χρυσή σελίδα» στη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Μουζακίου, της Αργιθέας και της Καρδίτσας όπου υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και απλός άνθρωπος με μοναδικό ζήλο και αυταπάρνηση. Το ανήσυχο πνεύμα που τον χαρακτήριζε και η έντονη θέληση να βοηθήσει τους συνανθρώπους και να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και του πολιτισμού μας, τον οδήγησε στην ανάληψη πολλών κοινωνικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Από αυτές, σε επίπεδο εκπαίδευσης ξεχωρίζει η ίδρυση στις αρχές του 1970, Μαθητικού Εστιατορίου και Ξενώνα Ύπνου στα Βραγκιανά για στήριξη των παιδιών που φοιτούσαν στο τότε τριτάξιο Γυμνάσιο και έπρεπε να διανύσουν περπατώντας (δεν υπήρχε δημόσια συγκοινωνία, ούτε και δρόμος) μεγάλες αποστάσεις χιλιομέτρων για να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο. Σε ότι αφορά δε στα γράμματα, ο Γ. Κούτρας άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα, όντας από τους πρωτεργάτες της έκδοσης του δημοφιλούς για πολλά χρόνια επιστημονικού περιοδικού «Γνώση και Γνώμη». Πρέπει να τονίσουμε πως από τότε μέχρι σήμερα, παρόμοια προσπάθεια δε επαναλήφθηκε στο Νομό μας, δείγμα της μοναδικότητας και της δυσκολίας αυτής της εξαιρετικής δουλειάς και συνεργασίας. Ο Γ. Κούτρας υπήρξε βέβαια και μεγάλος πρωταγωνιστής στη θρησκευτική ζωή της περιοχής μας, αφού, ως άριστος Θεολόγος κήρυττε στις εκκλησίες το Λόγο του Κυρίου. Ενώ, πρωτοστατούσε στη διοργάνωση γιορτών και εκδηλώσεων, με τα προγράμματά τους να περιλαμβάνουν πάντα εντυπωσιακές ομιλίες και καίριες παρεμβάσεις του. Η αναπάντεχη απώλειά του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα, άφησε πραγματικά ένα βαθύ κενό στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του Νομού μας, το οποίο έχω την αίσθηση ότι δεν αναπληρώθηκε ποτέ. Ενώπιων των παιδιών του αείμνηστου καθηγητή μας που βρίσκονται σήμερα εδώ, αλλά και όλων των παρόντων, επισήμων και πολιτών, ως Δήμαρχος του Δ. Μουζακίου και ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλω να εκφράσω από την καρδιά μου τις θερμότερες ευχαριστίες όλων μας για την πολύτιμη προσφορά του και την πλούσια παρακαταθήκη που αφήνει στους νέους μας. Ο Γεώργιος Κούτρας θα αποτελεί πάντα «φωτεινό» παράδειγμα εργατικότητας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είμαι βέβαιος πως στη συνείδηση των Καρδιτσιωτών έχει καταταχθεί στο πάνθεον των επιφανών συγγραφέων της τοπικής Ιστορίας. Η μνήμη και το έργο του θα παραμείνουν αιώνια!»

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε ανακοινώνοντας πως η Δημοτική Διοίκηση, τιμώντας τον αείμνηστο εκπαιδευτικό, αποφάσισε να δώσει το όνομά του σε οδό στο Μουζάκι.

Τον κ. Στάθη συνεχάρησαν όλοι οι ομιλητές για τη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης, αλλά και για τη στήριξη που παρέχει πάντα σε πολιτιστικές διοργανώσεις, δράσεις και έργα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή βιντεοσκοπημένου υλικού από ομιλίες και παρεμβάσεις του Γ. Κούτρα στον τόπο όταν ήταν εν ζωή.    

  334177330_782884333207039_3370316058696499042_n.jpg - 203,38 kB 334105522_1417138742434683_4860137776924576796_n.jpg - 222,93 kB  334230872_660729445823744_5069562198544389504_n.jpg - 278,15 kB 334125575_6495750260469942_4948245275478455226_n.jpg - 200,38 kB  

333456356_1795930924133726_450273457475400409_n.jpg - 289,88 kB

334045975_149097671415059_2177756667115031148_n.jpg - 283,01 kB

334129408_1772005676534099_2113994196063256777_n.jpg - 195,35 kB

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΡΑ

Ο  Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Καθηγητή και Συγγραφέα Γεώργιο Κούτρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Ομιλητές και Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι οι εξής:

          Θεοφάνης Στάθης - Δήμαρχος Μουζακίου

          Γιάννης Ραχωβίτσας - Στρατηγός, Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

          Γιάννης Ζαρογιάννης - Διδάκτωρ Φιλολογίας- Συγγραφέας

          Ρίτσα Γ. Κούτρα - Μουσικοπαιδαγωγός Ειδικής Αγωγής

          Νικόλαος Κατοίκος - Κλασικός Φιλόλογος, Επιμελητής της τιμητικής έκδοσης των καταλοίπων τού Γεωργίου Κούτρα.

Αποσπάσματα από το συγγραφικό έργο τού Γεωργίου Κούτρα θα αναγνώσουν οι:

          Κώστας Ανδρεόπουλος - Φιλόλογος

          Κυριακή Κουτσογιάννη - Δασκάλα

          Σοφία Σκλείδα - Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Ποιήτρια.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι : Χρυσόστομος Μητροπάνος - Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής, και Βασίλης Νταράλας - Παραδοσιακός Τραγουδιστής.

Θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο υλικό από τις δράσεις τού αειμνήστου Προέδρου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Στέφανος Γ. Κούτρας - Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος «Πανθεσσαλικής Στέγης».

123412300000000.jpg - 61,08 kB

0000000033333.png - 752,57 kB

 

 

 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ

Άρχισαν από τον Πύργο Ιθώμης, όπου και έχουν ολοκληρωθεί, οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης υποδομών στη Δημοτική Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου, με προϋπολογισμό σύμβασης 92.000 ευρώ, (από πιστώσεις ΣΑΤΑ).

Οι εργασίες έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

 Σημεία παρεμβάσεων επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Ιθώμης κ. Βασιλική Αποστολίδη, διαπιστώνοντας την ομαλή πορεία τους.

Η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες (κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, νεροπαγίδων, βελτίωση οδοστρώματος, ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις οδικών τμημάτων κ.α.), εντός των οικισμών στις Τ.Κ. Πύργου Ιθώμης, Αγίου Ακακίου, Ελληνοπύργου, Καναλίων, Λοξάδας, Φαναρίου, Χάρματος και εκτός οικισμού στην Τ.Κ. Αγίου Ακακίου.

 144444444444.jpeg - 1,43 MB

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 δεν θα λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός Μουζακίου προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που προκλήθηκε στην ηλεκτροδότηση του κτηρίου.

 

Μουζάκι 13-3-2023

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Μαρία Καραμπέκου

ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09/03/2023 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Από το Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 09/03/2023, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν έως τις 11 το πρωί.

Η απόφαση ελήφθη από τη Δημοτική αρχή με αφορμή το εθνικό πένθος για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και επειδή την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η (πολιτική) κηδεία του αδικοχαμένου σε αυτό συντοπίτη μας Βάϊου Βλάχου, 34 ετών. Έτσι, θα διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές που επιθυμούν να παραστούν.

 

ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/03/2023 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Από το Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι, σήμερα Δευτέρα 06/03/2023, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι.

Η απόφαση ελήφθη από τη Δημοτική αρχή, σε ελάχιστη ένδειξη του βαρύτατου πένθους που έχει βυθίσει την κοινωνία μας το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και για να διευκολυνθούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία (ώρα 1:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Καρδίτσας), του 21χρονου συντοπίτη μας Αναστασίου Κουτσόπουλου, ο οποίος έχασε εκεί άδικα τη ζωή του μαζί με δεκάδες συνανθρώπους μας.

Οδηγός δομημένης μεταφοράς γνώσεων στο Δημόσιο Τομέα για υπαλλήλους που αποχωρούν

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, εξέδωσε Οδηγό δομημένης μεταφοράς γνώσεων στον δημόσιο τομέα για υπαλλήλους που αποχωρούν, (εφεξής καλούμενος «Οδηγός»), ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ενός δομημένου συστήματος μεταφοράς γνώσεων, για τις περιπτώσεις αποχώρησης ή μακροχρόνιας απουσίας δημοσίων υπαλλήλων από τη θέση εργασίας τους.

Ειδικότερα, ως «δομημένη μεταφορά γνώσεων για υπαλλήλους που αποχωρούν» ορίζεται μία ολοκληρωμένη διαδικασία καταγραφής βασικών στοιχείων για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης εργασίας του υπαλλήλου που αποχωρεί και τη μεταφορά της γνώσης στην υπηρεσία και στον διάδοχο της θέσης, με στόχο τη συνέχεια της δημόσιας διοίκησης και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου.

Η μεταφορά της γνώσης περιλαμβάνει τη συνοπτική περιγραφή των καθηκόντων της θέσης, σύμφωνα με το Περίγραμμα της θέσης εργασίας, χρήσιμες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό για την εκτέλεση των καθηκόντων, την κατάσταση των κύριων δραστηριοτήτων / έργων / δράσεων / συναντήσεων με στοιχεία όπως σε ποιο βαθμό υλοποίησης βρίσκονται, προθεσμίες, απαραίτητες ενέργειες, εκκρεμότητες, κόστος, προτεραιότητες, θεσμικό πλαίσιο και αρχεία της δράσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού, αποδέκτες της παρούσας, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν τον επισυναπτόμενο στην παρούσα ως άνω Οδηγό ηλεκτρονικά στους υπαλλήλους τους, καθώς και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς, προκειμένου να λάβουν γνώση οι υπάλληλοι, μεριμνώντας για οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται κατά την αποχώρηση του υπαλλήλου, όπως ενδεικτικά παράδοση φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου καθώς και παράδοση Σημειώματος Μεταφοράς Γνώσεων του υπαλλήλου στον αρμόδιο Προϊστάμενο ( Υπόδειγμα αυτού προβλέπεται στο τέλος του Οδηγού). Επιπλέον, κάθε φορέας υποχρεούται για την ανάρτηση του Οδηγού αυτού στον ιστότοπό του.

Η παρούσα εγκύκλιος με συνημμένο τον Οδηγό έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, στη διαδρομή «Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα – Ανθρώπινο Δυναμικό».

Δείτε εδώ τον Οδηγό

Δείτε εδώ το Υπόδειγμα Εντύπου (.docx)