ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ κ. ΘΕΟΦΑΝΗ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων βρίσκονται πλέον στην αφετηρία αυτής της αγωνιώδους διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η συγκροτημένη, μεθοδική και ουσιαστική προετοιμασία προσφέρει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Ωστόσο, ούτε η υπερβολική σιγουριά, μήτε το μεγάλο άγχος είναι καλοί σύμβουλοι στη συγκεκριμένη ιδιαίτερη δοκιμασία. Τις κρίσιμες ώρες   απαιτείται ψυχική ηρεμία, καθαρό μυαλό και βέβαια πίστη στις γνώσεις και δυνάμεις που προφανώς έχουν εξασκηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να έρθει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Εύχομαι από καρδιάς, πρώτα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, οι κόποι τους να ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο. Όμως, ακόμη κι’ αν δεν γίνει έτσι, υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία. Εξάλλου, η ζωή μας είναι γεμάτη εναλλακτικές λύσεις, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά να τις δούμε, την ψυχραιμία και τη θέληση να τις αξιολογήσουμε και να τις αξιοποιήσουμε.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

12121212.jpg - 44,02 kB

 

   

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΣΤΗ Δ.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Νέα πολύ σημαντική επιτυχία για το Δήμο Μουζακίου κατέγραψε η Δημοτική αρχή καθώς ευόδωσε η προσπάθειά της για τη σημειακή τροποποίηση του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου, με την οποία «απελευθερώνονται» παραγωγοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να προχωρήσουν σε αδειοδοτήσεις εκσυγχρονιστικών η αναπτυξιακών παρεμβάσεων στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τους και να αρθούν επιτέλους νομικά κωλύματα στη συμμετοχή τους σε χρηματοδοτικά κρατικά ή Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ειδικότερα, η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής, (Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας), της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε τη «Σημειακή Τροποποίηση του Εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δ.Ε Μουζακίου Δήμου Μουζακίου (ΦΕΚ 331 ΑΑΠ/2012)» με Απόφαση του Συντονιστή (Αρ. Πρωτ. 29994/25-5-2023).

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Πολύ ικανοποιημένος για τη θετική εξέλιξη δήλωσε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισημαίνοντας τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι ως Δημοτική αρχή διότι έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα η προσπάθειά μας να επιλυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για χρόνια συνδημότες παραγωγούς και επιχειρηματίες! Πριν ένα χρόνο ο Δήμος Μουζακίου είχε εκκινήσει τη μελετητική διαδικασία σημειακής τροποποίησης του Γ.Π.Σ. του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μουζακίου, στο οποίο περιλαμβάνεται γη υψηλής παραγωγικότητας όπου δραστηριοποιούνται αρκετοί κτηνοτρόφοι – επιχειρηματίες. Όλα αυτά τα χρόνια οι συγκεκριμένοι παραγωγοί αντιμετώπιζαν σοβαρό ζήτημα με την έκδοση αδειών λειτουργίας για εγκαταστάσεις τους επειδή δεν είχε γίνει η τροποποίηση του Γ.Π.Σ.. Μετά από συντονισμένες ενέργειες (κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου, συνεχείς επαφές και συνεννοήσεις) από πλευράς της Δημοτικής Διοίκησής μας προς την Αποκεντρωμένη, η σημειακή τροποποίηση του Γ.Π.Σ. για τις χρήσεις γης της Π.Ε.Π. Γεωργική Γη Α’ προτεραιότητας, είναι πλέον πραγματικότητα. Βέβαια, έχουμε μπροστά μας τη συνολική επεξεργασία και ριζική αλλαγή του Γ.Π.Σ. (μετονομάστηκε πλέον σε Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια). Είμαστε αποφασισμένοι μετά από εξαντλητική διαβούλευση, λεπτομερείς και εξειδικευμένες μελέτες, να άρουμε αδικίες του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές χωροταξικές και λειτουργικές προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη. Είμαι υπερήφανος που η επιδραστικότητα του Δήμου Μουζακίου στα κέντρα λήψης αποφάσεων της κρατικής διοίκησης έχει πια ανέβει επίπεδα επιφέροντας σημαντικά οφέλη στους δημότες. Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια. Προχωράμε μαζί και σταθερά για το καλό του Δήμου μας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν».

312.jpg - 450,90 kB

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ(MOYZΑΚΙΟΥ & ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Το Ν.Π.Δ.Δ. ¨ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΝΕΟΤΗΤΑ¨ του Δήμου Μουζακίου, ανακοινώνει πως οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής των νηπίων ξεκινάνε τη Τρίτη 30 Μαϊου 2023 και λήγουν την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών Μουζακίου και Αγναντερού αντίστοιχα, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 μ. και από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 Προϋποθέσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος

 Η ηλικία του παιδιού να είναι στις 31-8-2023 από 2,5 ετών και άνω μέχρι εγγραφής του στο Νηπιαγωγείο.

    Το παιδί να αυτοεξυπηρετείται

Δικαιολογητικά για εγγραφή νηπίων

         Αίτηση γονέα η κηδεμόνα του παιδιού.

Ατομική κάρτα υγείας παιδιού(από Παιδίατρο)

Πιστοποιητικό γέννησης-Οικογενειακής κατάστασης νηπίου,

          Αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος οικονομικού έτους(2023) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος.

Φωτοαντίγραφο ταυτότητας των γονέων

Δικαιολογητικά για εγγραφή νηπίων, αλλοδαπών γονέων

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά

Άδεια παραμονής στη χώρα

Αιτήσεις για παιδιά τα οποία συμπληρώνουν την 31-5-2024 την ηλικία των 2,5 ετών μπορούν να υποβληθούν στο ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Ενημερώνουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μουζακίου είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής και πρόγραμμα Οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας (ΕΣΠΑ)  της ΕΕΤΑΑ. Οι γονείς που εμπίπτουν στο ανωτέρω πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλουν την σχετική αίτηση και σε αυτό και να παραλάβουν την αξία της τοποθέτησης (voucher).

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Καραμπέκου

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΙΤΑΜΟΣ»

Στενότερη συνεργασία με τη νέα Αναπτυξιακή Εταιρεία «ITAMOS MOUZAKI» ξεκίνησε ο Δήμος Μουζακίου μετά από συνάντηση μελών του με το Δήμαρχο κ. Θεοφάνη Στάθη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου – Πρόεδρο του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου.

Στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συμμετείχαν τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας κ. Θωμάς Καλαμπαλίκης, κ. Αντώνης Ντάνης και κ. Νίκος Πολίτης, οι οποίοι ανέλυσαν τους στόχους της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν. Στη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών συμφωνήθηκε η ισχυρή στήριξη δράσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα από την Αναπτυξιακή, όπως είναι η σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της βίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου. Ήδη έχει αρχίσει η προεργασία για το συγκεκριμένο εγχείρημα και σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Εταιρεία και στο έργο της υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Μουζακίου είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, ιδιαίτερα εάν αυτή προέρχεται από ενεργούς πολίτες της τοπική κοινωνίας.

Επίσης, η κ. Καραμπέκου τόνισε τη βούλησή της ίδιας να εισάγει στο Δ.Σ. θέματα προς συζήτηση που αποτελούν προτάσεις της «ITAMOS MOUZAKI» και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) και να συνδιοργανωθούν με την Αναπτυξιακή συναντήσεις, ημερίδες, η συνέδρια που θα αναδείξουν ζητήματα του Δήμου και των κατοίκων του.   

Υπογραμμίζεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μουζακίου και της «ITAMOS MOUZAKI», στο πλαίσιο της οποίας θα καθοριστούν αναλυτικά οι όροι και οι κατευθύνσεις της διμερούς συνεργασίας.

 338822679_228453176498260_5739173002020767825_n.jpg - 303,01 kB

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

 

                                               Μουζάκι: 29 -05-2023

                                                   Αριθ. Πρωτ.:4872

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Τρίμηνη απασχόληση)

 

Ο Δήμος Μουζακίου  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584/2007 και ύστερα από την υπ’ αριθ. 100/2023 απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου   (ΑΔΑ:Ψ72ΩΚΕ-32Θ

), ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών  αναγκών, με τις ανάλογες ειδικότητες και με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα :

 

 

Εργάτης

 γενικών καθηκόντων

(ΥΕ)

 

10

 

Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997).

                                 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά: Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2. Πιστοποιητικό οικ.κατ/σης ή πιστοποιητικό γέννησης για τους άγαμους

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του υπαλληλικού κώδικα (δηλ. να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα) και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των ανωτέρω θέσεων.

4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία η νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ.1 του Ν.2190/1994 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή όχι. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώσουν την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας (Δ/νση: Καραΐσκάκη 1-ΤΚ 43060 ,Μουζάκι) και ειδικότερα στην υπηρεσία Γραφείο Προσωπικού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες απο 30-05-2023 εως 08-06-2023 και μέσα σε προθεσμία  επτά  (7) εργάσιμες ημέρες  από την  ανάρτησή  της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου. Πληροφορίες κ.Δ.Μπαλάνου ,τηλ. επικοινωνίας 24453- 50119.      

      

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

   ΘΕΟΦΑΝΗΣ  ΣΤΑΘΗΣ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ

Ολοκληρώθηκαν σε ποσοστό 50% οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης υποδομών στην Δ.Ε. Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου, στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης έργου από ανάδοχο εργολάβο με προϋπολογισμό  92.000 ευρώ, (πιστώσεις ΣΑΤΑ).

Οι εργασίες έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

 Σημεία παρεμβάσεων επισκέφθηκε κατ’ εντολή του Δημάρχου κ. Θεοφάνη Στάθη, ο Αντιδήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Γιάννης Πατσιαούρας, διαπιστώνοντας την ομαλή πορεία τους.

Η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες (κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, νεροπαγίδων, βελτίωση οδοστρώματος, ασφαλτοστρώσεις - τσιμεντοστρώσεις οδικών τμημάτων κ.α.), κυρίως εντός των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας.

Μέχρι στιγμής έχουν περατωθεί σχετικές εργασίες στις Τ.Κ. Φαναρίου, Αγίου Ακακίου, Πύργου Ιθώμης και Λοξάδας. Απομένουν πλέον ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων στην Τ.Κ. Ελληνοπύργου και κατασκευή νεροπαγίδων, σχαρών, αντικατάσταση πλακών, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, στις Τ.Κ. Καναλίων και Χάρματος.

 348356389_773150690856054_5411956573848628158_n.jpg - 764,18 kB

348356268_992656255254611_4756180287778619954_n.jpg - 766,79 kB

348356654_630437128684889_2511136430838111039_n.jpg - 636,46 kB

348356696_275566271540932_5974977251416824927_n.jpg - 627,00 kB

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 253.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός» στην οδοποιία και σε άλλες υποδομές του Μουζακίου και των Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης, παρουσία του στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αθανάσιου Σπανού, υπέγραψε στο Δημαρχείο, με εκπρόσωπο της αναδόχου εργολήπτριας εταιρίας, σύμβαση εκτέλεσης παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο, συνολικού προϋπολογισμού 253.566,81 Ευρώ.

Στόχοι της συγκεκριμένης νέας εργολαβίας αποκαταστάσεων είναι η διασφάλιση της περιουσίας του Δήμου και η αντιμετώπιση προβλημάτων κίνησης οχημάτων και πεζών σε οδούς που επλήγησαν από τη θεομηνία, ώστε αυτές να καταστούν ασφαλείς για τους δημότες.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Αναλυτικά, η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ 

«Οδός Αλκιβιάδου»: Μετά από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή παρατηρήθηκε διάβρωση στο χωμάτινο κατάστρωμα της οδού εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που διήλθε από αυτή. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης-βελτίωσης της, ήτοι κατασκευή υπόβασης πάχους 30εκ. από θραυστό υλικό λατομείου, βάσης οδοστρωσίας (3Α) σε δύο στρώσεις συμπυκνωμένου πάχους 10εκ. έκαστη και ασφαλτόστρωσης μήκους 67,00 μέτρων, πλάτους από 4,00 μέτρα έως 11,00 μέτρα, προκειμένου να μην παρουσιαστεί εκ νέου το πρόβλημα. Παραπλεύρως του παιδικού σταθμού θα κατασκευασθεί κρασπεδόρειθρο σε συνέχεια του υπάρχοντος πεζοδρομίου για την εξυπηρέτηση των πεζών. Εκτός από τις εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή σωληνωτού οχετού με τα απαραίτητα φρεάτια για την συλλογή και όδευση των όμβριων υδάτων που λιμνάζουν στον τελικό αποδέκτη.

«Οδός Νίκης»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης πάνω στην υπάρχουσα τσιμεντόστρωση μήκους 50,00 μέτρων, πλάτους 3,50 μέτρων.

«Θέση Αστυνομία»: Προ της θεομηνίας στη συγκεκριμένη οδό είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες κατασκευής υπόγειου δικτύου φυσικού αερίου. Στα σημεία των τομών οι οποίες δεν είχαν αποκατασταθεί πλήρως παρατηρούνται καθιζήσεις στο οδόστρωμα από την εισροή υδάτων σε αυτές, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά από την θεομηνία. Με το παρόν έργο προβλέπεται να γίνουν εργασίες απόξεσης και αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα μήκους 115,00 μέτρων, πλάτους από 6,00 μέτρα έως 7,50 μέτρα. Για τους ίδιους λόγους θα ασφαλτοστρωθεί κι ένα τμήμα της οδού Περικλέους μήκους 90,00 μέτρων και πλάτους 4,10 μέτρων.

«Θέση Κοιμητήριο»: Στην οδό που οδηγεί στο κοιμητήριο ο ασφαλτοτάπητας παρουσίαζε ρηγματώσεις-καθιζήσεις. Μετά από την θεομηνία και από την εισροή μεγάλης ποσότητας νερού η κατάσταση της οδού έχει επιδεινωθεί. Για την αποκατάσταση της οδού προβλέπεται εργασίες κατασκευής υπόβασης πάχους 30εκ. από θραυστό υλικό λατομείου, βάσης οδοστρωσίας σε δύο στρώσεις συμπυκνωμένου πάχους 10εκ. έκαστη και κατασκευή ασφαλτόστρωσης μήκους 30,00 μέτρων, πλάτους 6,00 μέτρων. Επίσης πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί και το τμήμα έμπροσθεν του Νεκροταφείου διαστάσεων 20,00 μέτρων x 17,00 μέτρων.

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΠΠΑ

«Θέση Αναψυκτήριο»: Στη συγκεκριμένη θέση υφίσταται χωματόδρομος του οποίου το κατάστρωμα από το μεγάλο όγκο νερού που διήλθε κατά τη διάρκεια της θεομηνίας διαβρώθηκε και υπέστη μικρές καθιζήσεις. Στη θέση αυτή προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσής της, ήτοι κατασκευή υπόβασης πάχους 30εκ. από θραυστό υλικό λατομείου, βάσης οδοστρωσίας (3Α) σε δύο στρώσεις συμπυκνωμένου πάχους 10εκ. έκαστη και κατασκευή ασφαλτόστρωσης μήκους 125,00 μέτρων, πλάτους από 5,40 μέτρα έως 6,50 μέτρα για να μην παρουσιαστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Στις θέσεις που αναφέρονται στη συνέχεια («Μεσοχώρα 1», «Μεσοχώρα 2» και «Μεσοχώρα 3») σε υφιστάμενους χωματόδρομους των οποίων το κατάστρωμα διαβρώθηκε από τον μεγάλο όγκο νερού και φερτών, λόγω της απότομης κλίσης του εδάφους, είναι αδύνατη η πρόσβαση των κατοίκων προς τις ιδιοκτησίες τους. Για τους παραπάνω λόγους και για καταστούν οι δρόμοι βατοί, θα γίνουν οι εργασίες που περιγράφονται στη συνέχεια.

«Θέση Μεσοχώρα 1»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 17εκ., μήκους 35,00 μέτρων, πλάτους που κυμαίνεται από 4,00 μέτρα έως 4,30 μέτρα, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 10Χ10 εκ..

«Θέση Μεσοχώρα 2»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 17εκ., μήκους 30,00 μέτρων, πλάτους 6,00 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 10Χ10 εκ..

«Θέση Μεσοχώρα 3»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 17εκ., μήκους περίπου 21,00 μέτρων, πλάτους 6,00 μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 10Χ10 εκ..

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ ΙΘΩΜΗΣ

«Θέση Στάση»: Στο κατάστρωμα της οδού το οποίο είναι τσιμεντοστρωμένο υπήρχαν προ της θεομηνίας έντονες ρηγματώσεις κατά μήκος της οδού. Μετά από την θεομηνία και την εισροή μεγάλης ποσότητας νερού σε αυτές δημιουργήθηκαν καθιζήσεις. Για την προστασία της οδού προβλέπεται η κατασκευή ασφαλτόστρωσης μήκους 62,00 μέτρων, πλάτους 5,00 μέτρων. Πέραν της προαναφερόμενης ασφαλτόστρωσης θα γίνει και ανύψωση των σχαρών στον κεντρικό δρόμο προς την Τ.Κ. Αγίου Ακακίου που περνάει από την πλατεία του οικισμού για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ

«Θέση Πλατεία»: Στη συγκεκριμένη οδό που είναι τσιμεντοστρωμένη παρατηρούνται αποκολλήσεις στα αδρανή υλικά του σκυροδέματος. Το φαινόμενο αυτό επιδεινώθηκε ύστερα από την μεγάλη ποσότητα νερού που διήλθε από την οδό κατά τη διάρκεια της θεομηνίας. Για την προστασία της οδού θα πραγματοποιηθεί κατασκευή νέας τσιμεντόστρωσης από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 πάχους 12εκ., συνολικού εμβαδού 245 τετραγωνικών μέτρων, οπλισμένη με δομικό πλέγμα Β500C οπής 10Χ10 εκ. 

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΤΣΟΥΝΙΑΣ 

«Θέση Ξηλώματα»: Στη συγκεκριμένη οδό που είναι τσιμεντοστρωμένη παρατηρήθηκε ότι μετά από την θεομηνία το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει διαβρωθεί και έχει μεγάλες λακκούβες που την καθιστούν επικίνδυνη. Για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος προκειμένου να είναι ασφαλής η κυκλοφορία, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 50,00 μέτρων, πλάτους που κυμαίνεται από 3,50 μέτρα έως 4,85 μέτρα.

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ

«Θέση Ξηρόραχη»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 150,00 μέτρων, πλάτους που κυμαίνεται από 3,75 μέτρα έως 4,30 μέτρα.

«Θέση Κουμπούρα»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 107,00 μέτρων, πλάτους που κυμαίνεται από 4,00 μέτρα έως 12,00 μέτρα.

«Θέση παπα-Νίκος»: Προβλέπονται εργασίες κατασκευής ασφαλτόστρωσης μήκους 133,00 μέτρων, πλάτους που κυμαίνεται από 3,00 μέτρα έως 6,00 μέτρα.

Η αποκατάσταση των παραπάνω οδών κρίνεται επιτακτική, καθότι έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές (διάβρωση καταστρώματος οδού, καθιζήσεις) από τη μεγάλη ποσότητα νερού που διήλθε μετά την θεομηνία, ούτως ώστε να είναι ασφαλής η μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών. 

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΑΚΑΚΙΟΥ

«Θέση Είσοδος»: Στην είσοδο του οικισμού στην οδό προς τη Λίμνη Πλαστήρα έχει προκληθεί διάβρωση και ολίσθηση του πρανούς ανάντη της οδού από την μεγάλη ποσότητα νερού της θεομηνίας, με αποτέλεσμα να μειωθεί το πλάτος κυκλοφορίας. Για τον λόγο αυτό προβλέπεται να γίνουν, όπου απαιτείται, χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από άοπλο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 ελεύθερου ύψους 1,50 μέτρο μήκους 55,00 μέτρων, εργασίες κατασκευής υπόβασης πάχους 30εκ. από θραυστό υλικό λατομείου, βάσης οδοστρωσίας σε δύο στρώσεις συμπυκνωμένου πάχους 10εκ. έκαστη κι έπειτα ασφαλτόστρωση μήκους συνολικά 224,00 μέτρων, πλάτους που κυμαίνεται από 4,30 μέτρα έως 4,70 μέτρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης σε σχετική δήλωσή του επισήμανε: «Ο προγραμματισμός των τεχνικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας ο κυκλώνας «Ιανός», εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς από τη Δημοτική αρχή. Στόχος μας είναι, σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο, να επουλώσουμε τις πολλές και βαριές πληγές της θεομηνίας στον τόπο. Τα αποτελέσματα της πολύ σκληρής, αλλά και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στο Δήμο είναι πλέον ορατά στους δημότες. Άλλωστε, η συνεργασία και συμβολή τους στην υλοποίηση του σχεδιασμού των δημοτικών έργων είναι καθοριστική. Τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό και για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά, με πίστη στις δυνάμεις μας και κυρίως στις τεράστιες δυνατότητες του Δήμου Μουζακίου, τις οποίες ως Δημοτική Διοίκηση, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο με κάθε τρόπο».    

 345621089_1608116186362043_2930801059290466267_n.jpg - 292,40 kB

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

Ο Δήμος Μουζακίου  ενημερώνει ότι :

Η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους θα γίνεται από το Δημαρχείο στην έδρα του δήμου στο Μουζάκι .

Στους δικαστικούς αντιπροσώπους που έχουν οριστεί να ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε Τοπική Κοινότητα θα τους δοθεί  και το τηλέφωνο του Προέδρου της Κοινότητας για να επικοινωνήσουν μαζί τους για οτιδήποτε χρειαστεί.

Το Δημαρχείο την Παρασκευή , στις 19 Μαΐου 2023 θα είναι ανοιχτό ως τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 μ.μ. Μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του θα παραμείνει κλειστό.

Το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό το Σάββατο  20 Μαϊου 2023 από τις 08:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, οι υπηρεσίες  Ληξιαρχείο - Δημοτολόγιο του δήμου μας θα λειτουργούν από τις 07:00 π.μ έως τις 19:00 μ.μ για την εξυπηρέτηση των εκλογέων.

Την ίδια ημέρα το Δημαρχείο στο Μουζάκι , καθώς και τα δημοτικά κτίρια Αγναντερού και Φαναρίου  θα παραμείνουν ανοιχτά έως τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Οι υπηρεσίες των ΚΕΠ του δήμου στο Μουζάκι, στο Αγναντερό και στο Φανάρι θα παραμείνουν  ανοιχτές την Κυριακή  21Μαίου 2023 από τις 07:00 π.μ έως τις 19:00 μ.μ  .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του δήμου μας

Υπεύθυνη συντονισμού των εκλογών στο Δήμο μας είναι η Ταμπάκου Μαρία, Προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου , τηλέφωνο επικοινωνίας 6932906670.

Τηλέφωνα υπηρεσιών του Δήμου μας :

Δημοτολόγια : 2445350127 και 2445350100 και Δ.Ε Παμίσου 2441084210

ΚΕΠ Δήμου Μουζακίου : 2445350200

ΚΕΠ Δήμου Ιθώμης: 2441352422

ΚΕΠ Δήμου Παμίσου : 2441082111

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ & ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΗΛΙΑ ΜΠΡΕΛΛΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ

Η μνήμη του αδικοχαμένου Ηλία Μπρέλλα, το πρωινό της 15ης Ιανουαρίου 2023 στο γήπεδο Μαυρομματίου, σε εκείνη τη μοιραία ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας του Α.Σ. «Καραϊσκάκης» με τη Δόξα Αμπέλου, τιμήθηκε τη Δευτέρα 15/5/2023, στο πλαίσιο αγωνιστικού Τουρνουά που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ναυρομματίου και τον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο «Ο Καραϊσκάκης». 

Ο θάνατος του 20χρονου αθλητή είχε βυθίσει στο πένθος όχι μόνο το Δήμο και το Νομό Καρδίτσας, αλλά συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ στάθηκε αφορμή για να εξοπλιστούν με απινιδωτές τα περισσότερα γήπεδα ακόμη και των ομάδων μικρών κατηγοριών στη χώρα.

Το ενδιαφέρον του πλήθους που είχε κατακλύσει το γήπεδο Μαυρομματίου, επικεντρώθηκε στους συμμετέχοντες βετεράνους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το EURO 2004, ενώ την τιμητική τους είχαν οι επίσης συμμετέχοντες Επίλεκτοι Καρδίτσας με τον Α.Σ. «Ο Καραϊσκάκης».

Πρωταγωνιστές του ποδοσφαιρικού έπους όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Κώστας Χαλκιάς (τερματοφύλακας), ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Σωτήρης Κυριάκος, μα και άλλοι γνωστοί παλιοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τάσος Κυριάκος, ο Γιάννης Σκόνδρας, ο Γιάννης Θωμαΐδης, ο Καρδιτσιώτης Γιώργος Νταρακλίτσας, ο Γιώργος Αμανατίδης, ο Δημήτρης Καπετανόπουλος, ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής (τερματοφύλακας), ο Πέτρος Κανακούδης, έπαιξαν μπάλα και ανέδειξαν το μεγαλείο του αθλητισμού που δεν έχει ηλικία, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία: Ποτέ να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία στα γήπεδα, σε ολόκληρο το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Ο αθλητισμός δίνει ζωή, χαρά και ελπίδα, δυναμώνει τους ανθρώπους, γαληνεύει την ψυχή τους, προωθεί την ευγενή άμιλλα και ισχυροποιεί την κοινωνία μας.

Μικροί και μεγάλοι φωτογραφήθηκαν, αντάλλαξαν ευχές και πειράγματα μαζί τους και καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των ομάδων στο χορτάρι.

Αναμνηστικές πλακέτες και λουλούδια πρόσφεραν στον πάλαι ποτέ αρχηγό της θρυλικής Εθνικής του 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης και ο Πρόεδρος του Α.Σ. «Ο Καραϊσκάκης» Γιώργος Τέγος. Από την πλευρά του ο διεθνής βετεράνος ποδοσφαιριστής, πρόσφερε αναμνηστικά στον πατέρα και στα μέλη της οικογένειας του Η. Μπρέλλα, εκφράζοντάς τους τη θερμή συμπαράσταση όλων των συναδέλφων του.

Το παρών στη διοργάνωση, εκτός του Δημάρχου, έδωσαν οι Βουλευτές και εκ νέου Υποψήφιοι στις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου & Πρόεδρος του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) Μαρία Καραμπέκου, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ζαρνακούπης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυρομματίου Γιώργος Νάσιος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ Αλέξανδρος Σφήκας κ.α.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του τουρνουά συζητήθηκε μεταξύ των συντελεστών της περιοχής, η προοπτική να οργανώνεται κάθε χρόνο στο Μαυρομμάτι, στη μνήμη του άτυχου 20χρονου, μα και για να επικαιροποιείται συνεχώς το μεγάλο μήνυμα να μην ξανασυμβεί ποτέ στα γήπεδα τέτοια τραγωδία.

Το τουρνουά είχε πανελλαδική απήχηση και προβολή, αφού καλύφθηκε δημοσιογραφικά από Θεσσαλικά ΜΜΕ και την ΕΡΤ, με ρεπορτάζ, φωτογραφίες και πλάνα να δημοσιεύονται και να μεταδίδονται σε έντυπο - ηλεκτρονικό τύπο, τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

 345710788_147842168154422_8899308702666015255_n.jpg - 303,07 kB

 

345722682_597986875764258_8398126625798843738_n.jpg - 378,76 kB

345722690_160747366947534_6315325641464178713_n.jpg - 452,71 kB

345690859_761057512235720_883844939925606912_n.jpg - 688,64 kB

345705962_1178659922825410_6451031065067859377_n.jpg - 731,30 kB

345757144_743735510875588_8970516908146722444_n.jpg - 430,16 kB

345725876_995891664738748_7470377796375909192_n.jpg - 772,16 kB

77b10ad4fb8445d00a4337c423796612.0-e1684209312427-1024x551.jpg - 145,92 kB

7f27da854492664408bcf923293bc13e.0-1024x461.jpg - 140,79 kB

a7bb9f4f54a00efcbbfbcb3e08961a6a.0-1024x461.jpg - 140,06 kB