Τη Βουλευτική αποζημίωση του μηνός Δεκεμβρίου δώρισε στο Δήμο Μουζακίου ο Παύλος Σιούφας

Σε μία ιδιαίτερα σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Μουζακίου ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Παύλος Σιούφας παρέδωσε επιταγή 5.000 ΕΥΡΩ (που αντιστοιχεί στη βουλευτική του αποζημίωση του μηνός Δεκεμβρίου) στο Δήμαρχο κ. Κωτσό προκειμένου να διατεθεί το ποσό για την ενίσχυση του κονδυλίου αγοράς καυσίμων στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.
Το Βουλευτή καλωσόρισε στο Δήμο ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εξαίροντας την πρωτοβουλία του και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακούς σκοπούς αλλά με τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής του Παύλου Σιούφα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής της Ν.Δ. και ανέφερε:
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε
Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγουμε στην πατρίδα μας, η σκέψη ότι τα  μικρά παιδιά μας που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία, θα ταλαιπωρούνται από τις σκληρές χειμερινές συνθήκες στην κυριολεξία με αναστατώνει.
Μου φαίνεται αδιανόητο ότι οι εμπειρίες των μικρών μαθητών από τη σχολική εκπαίδευση θα είναι πικρές και κυρίως αρνητικές για την παρεχόμενη σ’ αυτά παιδεία και φροντίδα. Είναι αδύνατο να δεχτώ ότι τα μικρά παιδιά θα διδάσκονται μέσα σε παγωμένες αίθουσες με μπουφάν και κασκόλ.
Έτσι, θέλοντας να συμβάλω στην αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων για τα παιδιά μας, πήρα την απόφαση όπως τη βουλευτική αποζημίωση του μηνός Δεκεμβρίου 2012 να τη διαθέσω στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μουζακίου για την ενίσχυση του κονδυλίου αγορά καυσίμων στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μουζακίου και αφού καλωσόρισε στο Δήμο Μουζακίου τον κ Σιούφα επεσήμανε:
«Σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγει η χώρα μας και η αυτοδιοίκηση, τέτοιες ενέργειες αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Είναι γεγονός πως οι περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ξεπερνούν το 60% έχουν οδηγήσει πολλούς Δήμους σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση και στην αδυναμία  κάλυψης βασικών λειτουργιών τους. Ευτυχώς ο Δήμος Μουζακίου χάρη στη σωστή οικονομική διαχείριση δεν αντιμετωπίζει τέτοιους είδους προβλήματα. Η χειρονομία σας αυτή κ. Βουλευτά σας τιμά και σας καταξιώνει ως άνθρωπο και ως πολιτικό διότι δίνει το στίγμα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που επιβάλλεται να διακατέχει όλους μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνετε σε τέτοιου είδους ευγενική χορηγία καθώς πολύ πρόσφατα δωρίσατε επίσης το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ στο Δήμο μας προκειμένου να κατασκευαστεί ο περιφερειακός δρόμος στον Ελληνόπυργο. Εύχομαι και ελπίσω αυτή την πρωτοβουλία σας να μιμηθούν και άλλοι και να συνεισφέρουν από το περίσευμά τους κυρίως στους αδύναμους συμπολίτες μας που αυτές τις στιγμές χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας»