Επιστολή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίο Κωτσού στον Υπουργό Γεωργίας για τις τιμές του βαμβακιού

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Γεωργίας αναφορικά με τις τιμές και τον τρόπο πληρωμής των βαμβακοκαλλιεργητών:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ:
Η φετινή χρονιά ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τους βαμβακοπαραγωγούς. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις  έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν και δημιούργησαν προβλήματα στην καλλιέργεια, προβλήματα που ανάγκασαν τους περισσότερους βαμβακοπαραγωγούς να προχωρήσουν σε επανασπορές. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν  και ήταν ακόμη πιο έντονα, αφού οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί αλλά και να υποβαθμιστεί η παραγωγή.  Στη συνέχεια βλέπουν  την  παραγωγή τους να είναι εξαιρετικά μειωμένη αφού οι καταστροφές από το πράσινο σκουλήκι ξεπερνούν το 70% σε αρκετές εκτάσεις.
Μέσα σ’ όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί  και ο τρόπος πληρωμής των εκκοκκιστηρίων. Παίζοντας  το «παιχνίδι» των ανοικτών τιμών , δεν κινούνται με σαφήνεια σε ότι αφορά τις τιμές με τις οποίες παραλαμβάνουν το προϊόν από τους παραγωγούς. Καθώς η εκκοκκιστική περίοδος  οδεύει προς το τέλος, η μη ύπαρξη συγκεκριμένης τιμής  αγοράς του προϊόντος από τις εκκοκκιστικές μονάδες έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί   να μην ξέρουν   τι θα εισπράξουν. 
Γνωρίζοντας την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, το Υπουργείο Γεωργίας  σιωπά επιδεικτικά,  ξεχνώντας την απόφαση του Πρώην Υπουργού που έλεγε ότι θα πρέπει  να έχουν αναρτημένη καθημερινώς σε εμφανές σημείο στην πρόσοψη του εκκοκκιστηρίου, την ισχύουσα διεθνή τιμή για ενημέρωση των παραγωγών.
Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο, είμαι βέβαιος ότι θα αφουγκραστείτε την αγωνία των παραγωγών, και θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να δοθούν λύσεις που θα τους ανακουφίσουν, προωθώντας παράλληλα και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε ο πρωτογενής τομέας να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης και εξόδου της χώρας μας από την κρίση.»
Ο Δήμαρχος Μουζακίου
Γεώργιος Κωτσός