Το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο επισκέφθηκαν αντιπροσωπείες των Δήμων Μουζακίου και Πύλης

Το Ευρωκοινοβούλιο στη δεύτερη έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο επισκέφθηκαν αντιπροσωπίες των Δήμων Μουζακίου και Πύλης και ενημερώθηκαν από Ευρωβουλευτές για τα τεκταινόμενα στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.
Οι αντιπροσωπίες με επικεφαλείς τους Δημάρχους Μουζακίου κ. Κωτσό και Πύλης κ. Κουφογάζο επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με στόχο την ενημέρωσή τους για την Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα και το μέλον της Ε.Ε..
Στο Ευρωκοινοβούλιο τους υποδέχθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος   και αφού τους ξενάγησε  τους οδήγησε στον ειδικό χώρο όπου τις αντιπροσωπίες ενημέρωσαν οι Ευρωβουλευτές κ. Παπαστάμκος  της Ν.Δ. και Δανέλλης του ΠΑΣΟΚ.
Και οι δύο Ευρωβουλευτές έκαναν εκτενή ανάλυση για τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις καθιστώντας σαφές πως αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας στην Ελλάδα, καθότι αποτελούμε μέρος της μεγάλη Ευρωπαϊκής Οικογένειας,
Παράλληλα οι δύο Ευρωβουλευτές μας επεσήμαναν τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισαν ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι είμαστε στην Ευρωζώνη για τη μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.
Τέλος αμφότεροι οι κ.κ. Παπαστάμκος και Δανέλλης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει τόσο η Χώρα μας όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Και οι δύο εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμαναν πως μία αξιόπιστη λύση για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση είναι η ανάπτυξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.
Μετά την ενημέρωση από τους δύο Ευρωβουλευτές η αντιπροσωπεία των δύο Δήμων Μουζακίου και Πύλης παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου που βρισκόταν σε εξέλιξη από τα ειδικά θεωρεία της κεντρικής αίθουσας.
«Πραγματοποιήσαμε αυτή την επίσκεψη στο Στρασβούργο, που είναι η δεύτερη μετά την πρώτη στις Βρυξέλλες πριν από δύο περίπου χρόνια,  σε συνεννόηση με  τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γνωρίσουν τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία και τους δύο Ευρωβουλευτές που τους ενημέρωσαν κ.κ. Παπαστάμκο και Δανέλλη.
Εδώ να επισημάνουμε ότι τόσο ο Δήμος Μουζακίου όσο και ο Δήμος Πύλης δεν επιβαρύνθηκαν ούτε ένα ΕΥΡΩ από το ταξίδι στο Στρασβούργο καθώς τα έξοδα καλύφθηκαν κατά ένα μέρος από τον ειδικό γι’ αυτό το σκοπό κωδικό του προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου και κατά ένα μέρος από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.