Συνάντηση στο Δημαρχείο Μουζακίου για το πρόγραμμα «VILLAGES”

Τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα “VILLAGES” υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο Μουζακίου ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κωτσός και συζήτησε μαζί τους για το τοπικό σύστημα διακυβέρνησης. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου, εκπρόσωποι των συλλόγων Μουζακίου, Αργιθεατών, Γυναικών Μουζακίου και του Συνεταιρισμού Γυναικών Μουζακίου.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στην ενημέρωσή του ανέφερε τα παρακάτω:
«Ο Δήμος Μουζακίου έχει 27 Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και πληθυσμό που ξεπερνά τις 15.000 κατοίκους.
Εμείς ως δημοτική αρχή βασίζουμε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της περιοχής πάνω σε 7 πυλώνες:
1.    Τον τομέα των υπηρεσιών, καθώς το Μουζάκι είναι το κοινωνικό, οικονομικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής
2.    Στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα
3.    Στον τομέα των τροφίμων και των ποτών
4.    Στον τομέα του Ξύλου και των Επίπλων
5.    Στον τουριστικό τομέα
6.    Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
7.    Στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και του εμπορίου
Ιδιαίτερα στον αναπτυξιακό τομέα στο Δήμο Μουζακίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας  έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα, καθώς στο Δήμο Μουζακίου καθώς ιδιωτικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ΕΥΡΩ κινητοποιώντας τοπικά και ξένα κεφάλαια δημιουργώντας πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις στους τομείς του Τουρισμού, της μεταποίησης του ξύλου κλπ.
Μία σειρά από αξιέπαινους ντόπιους  και ξένους επιχειρηματίες αξιοποίησαν τα διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα όπως LEADER, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΌΜΟ, ΟΠΑΑΧ, κλπ και δημιούργησαν δυναμικές επιχειρήσεις με εξωστρέφεια δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας το Τοπικό Παραγόμενο Προϊόν, αυξάνοντας την οικονομική ευμάρεια της περιοχής.
Η τεράστια αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Μουζακίου καταγράφεται και εκ του γεγονότος Τραπεζικά Ιδρύματα ίδρυσαν (Πειραιώς) ή ενδιαφέρονται να ιδρύσουν (Συνεταιριστική Τράπεζα) υποκαταστήματα στο Μουζάκι πιστοποιώντας έτσι τη μεγάλη δυναμική που έχει αποκτήσει η περιοχή.»
Μετά το Δήμαρχο οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων έκαναν παρουσίαση της δράσης των συλλόγων τους και συζήτησαν με τους φιλοξενούμενους από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο δυνατότητες συνεργασία
ς και ανταλλαγής εμπειριών.