Διευκρινήσεις του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού στο χθεσινό δημοσίευμα του κ. Αλεξάκου

«Τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι»

Διαβάζοντας τη χθεσινή επιστολή του κ. Φώτη Αλεξάκου θέλω  να τον διαβεβαιώσω πως το δημοσίευμα του Δήμου μας δεν είχε ως στόχο να αδικήσει και να παραλείψει κανένα από τα «ευχαριστήρια» αναφορικά με το έργο του Αναδασμού Καππά Χάρματος.
Στο σχετικό δημοσίευμα του Δήμου μας εκφράστηκε η ικανοποίησή μας για την ένταξη του έργου, καθώς επίσης και οι ενέργειες που έγιναν μέσω των θεσμικών φορέων για την υλοποίησή του.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια σε ποιον τηλεφώνησε ο κ. Αλεξάκος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του είπε ότι «ΚΑΝΕΝΑΣ αιρετός δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του έργου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά του. Τον ενημερώνω λοιπόν ότι προσωπικά επισκέφθηκα την Ειδική Υπηρεσία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τουλάχιστον τρεις φορές για το συγκεκριμένο έργο και όχι μόνο.
Εκεί λοιπόν με ενημέρωσαν ότι: «Σύμφωνα με την αριθμ. 67504/24-6-2011 του ΥΠΑΑΤ δόθηκε πίστωση 17.427.906,80 € στο Μέτρο 125Α2 του ΠΑΑ 2007-2013 για υλοποίηση πράξεων αναδασμού» και πως τα προτεινόμενα έργα ξεπερνούν κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα μου ανέφεραν ότι θα πρέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ιεραρχήσει τα έργα που την αφορούν, ώστε να υλοποιηθεί τουλάχιστον το ένα απ’ αυτά.
Εξ’ αυτού του λόγου λοιπόν στάλθηκε εκ μέρους μου η επιστολή στον κ. Αγοραστό που του ζητούσα να προτάξει το έργο που αφορά το Δήμο μας. Εκτός αυτών για την πορεία του έργου ενημερώθηκαν και οι Βουλευτές του Νομού μας από τους οποίους ζητήθηκε η συνδρομή τους προκειμένου το έργο μας να πάρει άδεια δημοπράτησης
Ελπίζω  ο κ. Αλεξάκος να κατανοεί πως δεν ήταν δυνατό να γνωρίζω τα τηλεφωνήματα που έκανε ο ίδιος στον Υπουργό, όπως επίσης και το γερό «τσάκωμά» του με το Υπουργείο, όπως αναφέρει στο χθεσινό του δημοσίευμα.
Εν κατακλείδι εκείνο που θέλουμε ως Δήμος Μουζακίου να μείνει απ’ όλη αυτή την προσπάθεια είναι η ευτυχής κατάληξη που οφείλεται στην αμέριστη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων και τέλος ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, μηδέ εξαιρουμένου και του κ. Αλεξάκου.