Μάχη σε δύο μέτωπα


•    Πολλά χιόνια στα ορεινά, πλημμύρες στα πεδινά του Δήμου Μουζακίου

Μάχη σε δύο μέτωπα δίνει ο Δήμος Μουζακίου, καθώς τα χιόνα στον ορεινό όγκο είναι πάρα πολλά, ενώ μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα πεδινά από τους τεράστιους όγκους νερών που κατευθύνονται προς τα εκεί.
Συνολικά τα 7 μηχανήματα του Δήμου και 31 μισθωμένα ιδιωτικά μηχανήματα εδώ και μία εβδομάδα περίπου δίνουν αγώνα να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στον ορεινό όγκο και να αποτρέψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε οικίες και ποιμνιοστάσια.
Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων καθώς οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι πάρα πολλές και παρά τις φιλότιμε προσπάθειες των συνεργείων που ανέλαβαν την αποκατάστασή του, δεν στάθηκε δυνατό να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα μέχρι χθες το μεσημέρι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πλημμύρων αντιμετωπίζει το Ριζοβούνι, καθώς είναι καταληκτικό σημείο συγκέντρωσης νερών και παρά το γεγονός ότι από την Τρίτη ο Δήμος κατασκεύασε αναχώματα, αυτά δεν στάθηκαν ικανά να κρατήσουν τον όγκο των νερών μ’ αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οικόπεδα περιμετρικά του χωριού. Ο ποταμός Μέγας δεν χωρούσε όλο τον όγκο του νερού που κατευθυνόταν εκεί μ’ αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ δύσκολη κατάσταση στον οικισμό. Την περιοχή επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό, ενώ επί τόπου ήταν  από νωρίς το πρωί ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβέλης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θεοχάρης.
Ο Δήμος πέρα από το δικό του φορτωτή, μίσθωσε και περιστρεφόμενη τσάπα, προκειμένου να δημιουργηθεί προστατευτικό ανάχωμα περιμετρικά του χωριού, ώστε να εμποδίσει τους μεγάλους όγκους του νερού να κατευθυνθούν προς τις οικίες.
Επίσης στη Μαγούλα ξεχείλισε ο ποταμός Πάμισσος πλημμυρίζοντας μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, ενώ έκοψε στη μέση και τον ασφαλτόδρομο που οδηγεί από τη Μαγούλα στα Καλύβια. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Καρδιτσιώτη που κατασκεύασε ανάχωμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Μεγάλες εκτάσεις πλημμύρισαν επίσης στη Λοξάδα, το Φανάρι, την Κρανιά και τη Μαγουλίτσα.
Στο μεταξύ στον ορεινό όγκο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και δίνεται αγώνας να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.
«Η μάχη δίνεται σε δύο μέτωπα, τόσο στον ορεινό όγκο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το χιονιά και να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς, όσο και στα πεδινά προκειμένου να αποτρέψουμε να πλημμυρίσουν σπίτια, καθώς ο όγκος νερού που υπάρχει είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Τόσο τα μηχανήματα του Δήμου, όσο και τα ιδιωτικά που έχουμε μισθώσει, δουλεύουν ακατάπαυστα προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο η ζημιές. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους αντιδημάρχους κ.κ. Μηνίτσιο και Τζιβέλη που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που με αυταπάρνηση είναι παρόντες όπου υπάρχουν προβλήματα, τους χειριστές των δημοτικών μηχανημάτων που δουλεύουν χωρίς ωράριο, όπως επίσης και τους ιδιώτες εργολάβους που από την πρώτη στιγμή ένωσαν μαζί μας τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους κατοίκους των χωριών μας για την υπομονή που κάνουν στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας» δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός