Να μην κλείσει το ακτινολογικό του Κ.Υ. ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου

Την πλήρη του αντίθεση στην αναστολή λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου εξέφρασε με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου, καθώς η απαξίωση και αποψίλωση της περιφέρειας από κρατικές υπηρεσίες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Μετά την απομάκρυνση του ΙΚΑ από το Μουζάκι και το δρομολογημένο κλείσιμο της ΔΟΥ έρχεται τώρα και η αναστολή λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος που σηματοδοτεί περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.
Το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου είναι το παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου ομόφωνα διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την αναστολή λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη γενικότερη παράβλεψη και κατ’  επέκταση την υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου και του Δήμου Αργιθέας. Συγχρόνως δε, η συνεχιζόμενη απαράδεκτη αυτή κατάσταση, πρόδηλο είναι ότι απαξιώνει τον σημαντικότατο ρόλο που επιτελεί το εν λόγω Κέντρο Υγείας.
Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά απαξιωτικών ενεργειών του κεντρικού κράτους προς την τοπική κοινωνία του Μουζακίου, όπως είναι η κατάργηση του ΙΚΑ, η μεθοδευμένη απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ. κλπ..
Τέτοιου είδους ενέργειες οδηγούν στη συρρίκνωση και απαξίωση της περιφέρειάς μας έχουν δε ως αποτέλεσμα μια νέου τύπου αστυφιλία.


Μουζάκι 31-1-2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ