Να λειτουργήσει παράρτημα του ΙΚΑ στο ΚΕΠ Μουζακίου


Ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Να λειτουργήσει παράρτημα του ΙΚΑ στο ΚΕΠ Μουζακίου ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς η ταλαιπωρία των δημοτών είναι πολύ μεγάλη από τη στιγμή που έκλεισε το ΙΚΑ Μουζακίου και πλέον οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στην Καρδίτσα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κωτσού είναι το παρακάτω:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ   ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                  Μουζάκι   18 – 01 - 2012
ΔΗΜΟΣ    ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                Αριθ. Πρωτ.:
Ταχ. Κωδ.:  43060
Τηλέφ.: 2445350107
2445043243
FAX.:   2445049002
ΠΡΟΣ
Τον κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής
Ασφάλισης
ΑΘΗΝΑ

Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κ. Δρέτα

ΘΕΜΑ: Λειτουργία παραρτημάτων ΙΚΑ.



Εν’ όψη της οριστικής αναστολής λειτουργίας όλων των παραρτημάτων ΙΚΑ του Ν. Καρδίτσας σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Νομός Καρδίτσας είναι ένας νομός με ιδιαίτερα προβλήματα (εργασιακά & οικονομικά). Ιδιαίτερα η περιοχή του Δήμου Μουζακίου και της Αργιθέας έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ορεινό όγκο, με μεγάλες αποστάσεις από την πρωτεύουσα του νομού και ανεπαρκές συγκοινωνιακό δίκτυο.
Ήδη από 01/08/2011 που έκλεισε το παρ/μα ΙΚΑ Μουζακίου, ο Δήμος μας έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από πολλούς ασφαλισμένους της περιοχής, οι οποίοι κατά τη μετάβασή τους στο ΙΚΑ Καρδίτσας, υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία τόσο όσον αφορά τη μετακίνησή τους, όσο και από την πολύωρη αναμονή στο ΙΚΑ, χωρίς να εξυπηρετηθούν σε αρκετές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξαναμεταβούν την επόμενη ημέρα.
Η υπάρχουσα δύσκολη αυτή κατάσταση θα επιδεινωθεί με την κατάργηση των παραρτημάτων ΙΚΑ Παλαμά και Σοφάδων, αφού όλος ο φόρτος εργασίας θα μεταφερθεί στο ΙΚΑ Καρδίτσας το οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.
Για τους ανωτέρω λόγους, ζητούμε την άμεση λειτουργία γραφείου ΙΚΑ (εντός των ΚΕΠ) στο Μουζάκι για την εξυπηρέτηση & ανθρώπινη αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος


Κωτσός Γεώργιος









ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- κ.κ. Βουλευτές Ν. Καρδίτσας
2.- κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
3.- κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καρδίτσας
4.- κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκηση
Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
5.- κ.κ. Πολιτευτές Ν. Καρδίτσας