ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 η εκδήλωση ιστορικής μνήμης που πραγματοποίησε ο Δήμος Μουζακίου στη θέση ΄΄Αρματολιάτικο΄΄ της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ιστορικότητας της ανωτέρω τοποθεσίας και της συμπλήρωσης 200 ετών από την εγκατάσταση σ’ αυτή – στην πρώτη θεσμική του θέση – του ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, ως αποσπασματάρχη αρματολών στο Σιάμ – Κιόλι.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Οξυώτη Δασκάλου – συγγραφέα  Γεωργίου Πάττα σχετική με τη δράση του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην περιοχή.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός Γιώργος., η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τόλια Σοφία., ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας κ.κ. Πάτας Δημήτριος., Ευθυμίου Λάμπρος και Μπλέτσας Χρήστος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Παππάς Νίκος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Αργιθέας κ. Τσιβόλας Λάμπρος, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Οξυωτών «Ο Άγιος Δημήτριος» κ. Μπλέτσας Κων/νος, που ευγενικά παραχώρησε το χώρο του κτήματός του για την εκδήλωση ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» κ.κ. Νάσιος Κώστας. και Γιώτης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου κ. Σιούφας Παύλος,  καθώς και πλήθος κόσμου τόσο Οξυωτών όσο και επισκεπτών.