Φωτοκύκλωση στο Δήμο Μουζακίου

Συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης λαμπτήρων και φωτιστικών Φωτοκύκλωσης Α.Ε., ανακοίνωσε  ο Δήμος Μουζακίου.

Η Φωτοκύκλωσης Α.Ε., ένα σύγχρονο συλλογικό σύστημα  εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ.

Στόχος της Φωτοκύκλωσης είναι η συνεισφορά στην Εθνική Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στο γενικό πλαίσιο που καθορίζεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα με την ανακύκλωση  λαμπτήρων και φωτιστικών δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και γενικότερα καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας.
Με τη Φωτοκύκλωση οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά μας μπορούν να ανακυκλωθούν υπεύθυνα, συστηματικά και αποτελεσματικά, έως και 98%, εύκολα και δωρεάν!
Σχετικά ο Αντιδήμαρχος  κ. Τζιβέλης Απόστολος δήλωσε:
«Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με τη διαχείριση  των αποβλήτων που ανακυκλώνονται. Μετά από την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικών, μετάλλων και γυαλιού που με επιτυχία εφαρμόζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, περνάμε τώρα και στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών σε συνεργασία με την Φωτοκύκλωσης Α.Ε. Είναι γνωστό ότι οι καινούργιοι λαμπτήρες είναι μεν οικονομικοί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αλλά περιέχουν υλικά ( όπως υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα ) που μετά τη χρήση τους πρέπει να ανακυκλωθούν και να μην απελευθερώνονται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι οι δημότες μας είτε είναι καταναλωτές είτε πωλητές λαμπτήρων, θα ανταποκριθούν θετικά και θα αυξηθεί τελικά το ποσοστό των αποβλήτων που καταλήγει στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων»
Η Ανακύκλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου
Στο μεταξύ οι μαθητές της 3ης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου επισκέφθηκαν χθες το Δήμαρχο Μουζακίου και του παρουσίασαν τη δουλειά που κάνουν σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΜ αναφορικά με την ανακύκλωση..
Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός συνεχάρη τους μαθητές και τις δασκάλες τους για την πρωτοβουλία που πήραν και τους κάλεσε να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις  ώστε να διατηρηθεί το περιβάλλον μας καθαρό και να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας. Εντύπωση πάντως έκανε το επίπεδο των γνώσεων που είχαν οι μικροί μαθητές αναφορικά με την ανακύκλωση και μάλιστα ζήτησαν από το Δήμαρχο να τοποθετήσει ακόμη περισσότερους κάδους ανακύκλωσης