Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα κλοπών στην περιοχή Μουζακίου

  • Έγγραφο προς τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη για στελέχωση του Α.Τ. Μουζακίου απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός

Πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά των κλοπών στην περιοχή του Μουζακίου, μ’ αποτέλεσμα να υπάρχει εύλογη η ανησυχία των κατοίκων, δεδομένης και της ελλιπούς στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί με τη  δέουσα αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις της ευρύτερης περιοχής Μουζακίου και Αργιθέας, που είναι ο χώρος ευθύνης του, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Μετά και τα τελευταία κρούσματα, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός επανήλθε με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, ζητώντας του να στελεχώσει πλήρως το Α.Τ. Μουζακίου. Εδώ να σημειώσουμε ότι και το 2009 με αντίστοιχο έγγραφό του, προς τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας κ. Μαρκογιαννάκη ο κ. Κωτσός επεσήμανε την ελλιπή στελέχωση του Α.Τ. Μουζακίου. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά επιτείνεται λόγω και της επικείμενης συνταξιοδότησης Αστυνομικών και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος κ. Κωτσός επανέρχεται με το παρακάτω έγγραφο:

 

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση του Α.Τ. Μουζακίου»

Με το 7.405 /17-8-2009 έγγραφό μας επισημαίναμε την αναγκαιότητα στελέχωσης του Α.Τ. Μουζακίου, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει επιτευχθεί μ’ αποτέλεσμα να έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά κυρίως κλοπών.
Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε λόγω της αδυναμίας αστυνόμευσης της περιοχής μας από την υπάρχουσα δύναμη του Α.Τ. Μουζακίου και να σας παρακαλέσουμε να εξετάσετε με ευαισθησία το αίτημά μας για πλήρη στελέχωσή του.
Σας θυμίζουμε ότι  το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου έχει στην ευθύνη του τους Δήμους Μουζακίου, Αργιθέας, Αχελώου, Ιθώμης (Δ.Δ. Ελληνοπύργου), Αγράφων (Δ.Δ. Μεγάλων Βραγγιανών και Τροβάτου) και τη Διευρυμένη Κοινότητα Ανατολικής Αργιθέας.
Η εποπτευόμενη περιοχή σε έκταση είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με συνέπεια να απαιτούνται αυξημένο προσωπικό και μέσα, ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική αστυνόμευση.
Δυστυχώς όμως η υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται σε 15 Αστυνομικούς (εκ των οποίων ο 1 είναι αποσπασμένος, άρα η υπάρχουσα δύναμη είναι 14 αστυνομικοί) σε σύνολο οργανικής δύναμης 25 συμπεριλαμβανομένων και των τριών Αστυνομικών Σταθμών Ανθηρού (δεν υπηρετεί κανείς), Βραγγιανών (δεν υπηρετεί κανείς) και Πετρίλου (δεν υπηρετεί κανείς).
Αποτέλεσμα της ελλιπούς στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και των Αστυνομικών Σταθμών είναι η ανεπαρκής αστυνόμευση όλης αυτής της ιδιαίτερα μεγάλης και δύσβατης (λόγω του ορεινού ανάγλυφου) περιοχής.
Επειδή μετά τις πρόσφατες μεταθέσεις τοποθετήθηκε μόνο ένας αστυνομικός στο Α.Τ. Μουζακίου, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την πλήρη στελέχωσή του, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη αστυνόμευση όλης της περιοχής, μηδέ εξαιρουμένης και της πόλης του Μουζακίου, όπου απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για τη διασφάλιση της ορθής κυκλοφορίας των οχημάτων, καθότι πρόκειται για το εμπορικό κέντρο όλης της ευρύτερης περιοχής, με συνέπεια να συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες με τα αυτοκίνητά τους σε καθημερινή βάση.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας, ώστε ο αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων να ανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Γεώργιος Κωτσός