Επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν αντιπροσωπίες των Δήμων Μουζακίου και Πύλης

 

Το Ευρωκοινοβούλιο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν αντιπροσωπίες των Δήμων Μουζακίου και Πύλης και ενημερώθηκαν από Ευρωβουλευτές για τα τεκταινόμενα στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.

Οι αντιπροσωπίες με επικεφαλείς τους Δημάρχους Μουζακίου κ. Κωτσό και Πύλης κ. Κουφογάζο επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο την ενημέρωσή τους για την Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα και το μέλον της Ε.Ε..

Στο Ευρωκοινοβούλιο τους υποδέχθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Καϊλής  και αφού τους ξενάγησε  τους οδήγησε στον ειδικό χώρο όπου τις αντιπροσωπίες ενημέρωσαν οι Ευρωβουλευτές κ. Βαρβιτσιώτης της Ν.Δ. και Μποτόπουλος του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο Ευρωβουλευτές έκαναν εκτενή ανάλυση για τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις καθιστώντας σαφές πως αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας στην Ελλάδα, καθότι αποτελούμαι μέρος της μεγάλη Ευρωπαϊκής Οικογένειας,

Παράλληλα οι δύο Ευρωβουλευτές μας επεσήμαναν τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισαν ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι είμαστε στην Ευρωζώνη για τη μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.

Τέλος αμφότεροι οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Μποτόπουλος εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου, δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό αποχής σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε το 55%, ενώ στην Ελλάδα ψήφισε το 60% κατατάσσοντας τη χώρα μας πρώτη από πλευράς συμμετοχής.

«Πραγματοποιήσαμε αυτή την επίσκεψη στις Βρυξέλες σε συνεννόηση με  τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γνωρίσουν τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στην πρωτεύουσα της Ευρώπης» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο Διευθυντή του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα κ Κασιμάτη, τον υπεύθυνο της όλης διοργάνωσης κ. Καϊλή και τους δύο Ευρωβουλευτές που τους ενημέρωσαν κ.κ. Βαρβιτσιώτη και Μποτόπουλο.

«Ιδιαίτερα θετική ήταν η επίσκεψή μας στις Βρυξέλες, γνωρίσαμε από κοντά τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και αποκομίσαμε εμπειρίες από την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Μουζακίου κ. Παπανικολάου.