ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Μουζάκι: 17/04/2024

Αριθ. Πρωτ.:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την ΦΕΚ 3475/τ.Β΄/24-5-2023 (αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019)  και σύμφωνα με την άριθμ.15043 οικ. Φ.701.1/19-3-2024 κοινοποίηση ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος  και ενέργειες αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον Δασικών εκτάσεων, ενημερώνονται οι Δημότες του Δήμου Μουζακίου, που είναι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις καθώς και εντός ακτίνας (300) μέτρων από αυτές ή βρίσκονται μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών υποχρεούνται:

• Να προβούν σε σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση με τα συνοδευτικά τους στοιχεία από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή έως την 10/05/2024. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υποβάλλει την δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας μέχρι την 10/6/2024.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, επιβάλλονται κυρώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων  διοικητικές και ποινικές. Τα διοικητικά πρόστιμα αποτελούν έσοδο του οικείου Δήμου όπως προβλέπονται στο ΦΕΚ 3475/τ.Β΄/24-05-2023 αρθρ.3.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ α.α.

ΣΚΡΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ