ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ένα δημοσίευμα από τον κ. Λεωνίδα Βακουφτσή, (όπως αναφέρεται στον τίτλο), όπου, ως κάτοικος της Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου, καταφέρεται κατά της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι συνωμότησαν οι πάντες εναντίον του, ώστε να μην συμμετάσχει σε δημοπρασία ενοικίασης δημοτικών γαιών που διεξάγονταν την Τρίτη 21/02/2023, στο Δημαρχείο Μουζακίου.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο συντάκτης διακατέχεται από κάποιο είδος διωκτικού συνδρόμου, ούτε να κατανοήσουμε τη δεικτική αναφορά του περί αισθήματος μοναχικότητας στη διαγωνιστική διαδικασία, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που περιγράφεται στο δημοσίευμα…

Παρά το γεγονός ότι ο διαμαρτυρόμενος προσήλθε στη δημοπρασία την τελευταία ώρα, (η σχετική διακήρυξη έχει δημοσιευτεί και αναρτηθεί προ ημερών παντού, όπου και όπως προβλέπεται),  χωρίς να έχει τα περισσότερα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή του, τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής του έδωσαν ευγενικά οδηγίες να τα συγκεντρώσει.

Στο παρελθόν δεν έχουν δημιουργηθεί ανάλογα ζητήματα, καθώς η σχετική διακήρυξη είναι συγκεκριμένη, σαφέστατη για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και δημοσιεύεται έγκαιρα, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους εύλογο χρονικό διάστημα για να τα συγκεντρώσουν. Παράλληλα, η αρμόδια Επιτροπή, αμερόληπτα, ελέγχει την όλη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μόνη απαίτηση όχι μόνο της δημοτικής διοίκησης, μα όλων των εμπλεκομένων είναι η ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση όλων των συμμετεχόντων ειδικά στις συγκεκριμένες διαδικασίες, αξίωμα που με την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο Δημαρχείο, έδειξε περίτρανα ότι δεν ασπάζεται ο κ. Βακουφτσής.

Για μας οι δημοπρασίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία διαφανούς και αξιοκρατικής λειτουργίας των ΟΤΑ. Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές προτιμήσεις των συμμετεχόντων, νοιαζόμαστε μόνο να μην θιγούν τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων του. Με αυτό το σκεπτικό, ως Δημοτική αρχή, ζητούμε τον απόλυτο σεβασμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, τις οποίες πάντα ακολουθούμε με ευλάβεια και μέριμνα κατά οποιασδήποτε αδικίας, ή εύνοιας.