ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 3ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει τους δημότες των οποίων τα κτίρια υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: ΨΙ9Υ465ΧΘΞ-ΩΤ0) με θέμα:

«Ορισμός νέας προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σχετικά με την χορήγηση στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Με την εν λόγω απόφαση:

Α. Ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 20η Νοεμβρίου 2023 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της εν λόγω απόφασης σε Φ.Ε.Κ.), εντός της οποίας, εφόσον άλλως δεν ορίζεται μεταγενέστερη προθεσμία, οι ιδιοκτήτες πληγέντων, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/11.03.2021 και ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9028/Α325/17.05.2021 κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

 

Β. Ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 3η Μαρτίου 2023 (αρχής γενομένης από τη δημοσίευση της εν λόγω απόφασης σε Φ.Ε.Κ.), εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες πληγέντων, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων, οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

 

Για τον Δήμο Μουζακίου η εν λόγω Υ.Α. αφορά ιδιοκτήτες πληγέντων, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων, τα οποία βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές:

- Κοινότητες Πύργου Ιθώμης και Χάρματος της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης

- Κοινότητες Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγουλίτσης της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου

- Όλη η Δημοτική Ενότητα Παμίσου

 

Οι εν λόγω αιτήσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αρμόδια Υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

(Ταχ. Δ/νση: Ι. Κόνιαρη 43 – Τ.Κ 114 71 ΑΘΗΝΑ – email: daefk@ggde.gr )