ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Θ. ΣΤΑΘΗ

Με το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη συναντήθηκαν στο Δημαρχείο οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» που απασχολούνται στο Δήμο, προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβασή του για να προωθηθεί από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, «ώστε να μην μείνει κανένας συνάδελφός τους χωρίς δουλειά», όπως είπαν χαρακτηριστικά. Αφορμή αποτέλεσε η υπ’ αριθμ. 1548/2022 Απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται εν μέρει η 4Κ/2020/13.5.2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ (για προσλήψεις στο πρόγραμμα), κατά το μέρος που προβλέπει ότι η «ειδική εμπειρία», λαμβάνεται υπόψη και για τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης».

Να σημειωθεί ότι οι οριστικοί πίνακες για τους ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ μόλις τον περασμένο Ιούλιο και τότε είχαν μείνει εκτός διορισμού 163 εργαζόμενοι. Μετά την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα (έως και 20 συναπτά έτη) που θα μείνουν εκτός θα ανέλθει περίπου στους 1073.

Ειδικά για το «Βοήθεια Στο Σπίτι» που υλοποιείται στο Δήμο Μουζακίου όπου πλέον εργάζονται συνολικά 9 άτομα, είχαν μείνει εκτός 2 άτομα λόγω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, ενώ, μετά την απόφαση του ΣτΕ κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους ακόμη 3 άτομα.

Σε όλο το Νομό Καρδίτσας, σε σύνολο 53 θέσεων στο πρόγραμμα, χάθηκαν 4 και με την απόφαση του ΣτΕ μπορεί να χαθούν άλλες 18 θέσεις.

Η αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού ζητήματος είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο καλείται να αποφασίσει αν θα εκδοθούν νέοι πίνακες, λαμβάνοντας όμως υπόψη προηγούμενη σχετική πρόταση του ΑΣΕΠ, να υπάρξει δηλαδή νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε στους νέους οριστικούς πίνακες να συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι  που περιλαμβάνονται στους σημερινούς οριστικούς πίνακες, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται σε απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ, ήταν δικαιολογημένη η εμπιστοσύνη τους στο σχετικό νόμο που προέβλεπε αυξημένη μοριoδότηση στην ειδική εμπειρία.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια Στο Σπίτι» έχουν προγραμματίσει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης άκουσε με προσοχή την αναλυτική ενημέρωση που έγινε για το θέμα από τον Προϊστάμενο του «Βοήθεια Στο Σπίτι» Δ. Μουζακίου κ. Κώστα Ποζιό, εξέφρασε τη στήριξή του στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην Κ.Ε.Δ.Ε..

Παράλληλα, ήρθε σε συνεννόηση με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου και συναποφάσισαν να καταθέσουν προς έγκριση στο σώμα σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.

Υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Χρήστος Κουτρομάνος, ο οποίος συνεπικουρεί τους εργαζόμενους στην προσπάθειά τους. 

310954500_476326911203629_9004387347768864642_n.jpg - 188,77 kB