Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για καταστροφές από τον «Ιανό»

Μετά το αίτημα του Δημάρχου Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον αριθ.πρωτ: 13725/24-12-20 για εκ νέου χρηματοδότηση προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου στο Δήμο Μουζακίου, η ανταπόκριση της πολιτείας ήταν άμεση και το ποσό που εγκρίθηκε είναι 600.000 ευρώ.

Ο Δήμος Μουζακίου, προχώρησε στην αποκατάσταση των ζημιών μετά τον «Ιανό», ωστόσο οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες και η οικονομική στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε σημαντική αλλά όχι επαρκής, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να ζητήσει εκ νέου χρηματοδότηση και να επιτύχει αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα για τον Δήμο.

«Σήμερα, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, τολμώ να πω πως καταφέραμε για τον Δήμο μας, μια σημαντική και ευχάριστη εξέλιξη», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης: «Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μου, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ.Τριαντόπουλο. Η εξασφάλιση των 600.000 ευρώ, θα συνδράμει στο να επουλωθούν κάποιες από τις πληγές του παρελθόντος και να πάρουν σάρκα και οστά έργα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας».