Ανακοίνωση Δήμου Μουζακίου για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

Σε εφαρμογή των διατάξεων  του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020 (ΦΕΚ 101Α/24-5-2020)  «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)», με ισχύ έως 30-11-2020,  ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ότι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  στο Δήμο Μουζακίου.

Ειδικότερα:

Α. Για όσους έχει ήδη χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020 και επιθυμούν την παραχώρηση επιπλέον χώρου θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου (Διατίθενται έντυπες αιτήσεις στο θυρωρείο του Δήμου καθώς και ηλεκτρονικές με αποστολή email)
  • Σχεδιάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται ο επιπλέον χώρος που δύναται να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις.

(Σχετικές πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα του τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας 2445350113 – 117 στην κ. Αλεξάνδρα Βήττα και κ.  Ιωάννα Μπαλατσούκα)

Β. Για όσους δεν έχει χορηγηθεί  άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020, αφού ληφθεί υπόψη η 163/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ για τον επιπλέον χώρο ισχύουν τα  αναγραφόμενα στην περίπτωση (Α)

Γ.  Όσοι κάνουν χρήση εσωτερικού ή αύλειου χώρου ή προκηπίου και επιθυμούν κοινόχρηστο χώρο βάσει του Ν.4688/20 άρθρο 65, ισχύουν τα αναγραφόμενα στην (Α) περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:

  1. Η εξασφάλιση  ακώλυτης διέλευσης πεζών και οχημάτων.
  2. Η προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων (ΑμεΑ).
  3. Η εξασφάλιση και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων της λωρίδας ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.).
  4. Η εξασφάλιση ανεμπόδιστης χρήσης κατασκευασμένου οδηγό όδευσης τυφλών.
  5. Μέριμνα για την απρόσκοπτη πρόσβαση και λειτουργία εγκαταστάσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
  6. Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε εισόδους/εξόδους των παρόδιων κτιρίων, των χώρων στάθμευσης των παρακείμενων χρήσεων και η ανεμπόδιστη απορροή των ομβρίων.
  7. Εξασφάλιση λωρίδας διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, πλάτους 3,50μ, σε πεζόδρομους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας
  8. Επιπροσθέτως τονίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών σταθερών κατασκευών, καθώς και η εγκατάσταση ηχείων, στον χώρο που παραχωρείται.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020,  στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων σε ποσοστό έως  πενήντα τοις εκατό (50%).